Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:20
missa8
Abone

Çocuğun anne babaya karşı sorumlulukları ile ilgili hadisler

Çocuğun anne babaya karşı sorumlulukları ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Çocukların ana babaya karşı sorumluluklarıyla ilgili 3 hadis lazım yardımcı olur musunuz


Cevap: Çocuğun anne babaya karşı sorumlulukları ile ilgili hadisler

Şema
Çocukların anne ve babaya karşı sorumlulukları hakkında hadisler

Okudunuz mu?  İki kişi mukabele yaparak bir hatim bitirse, ortaya iki hatim mi çıkmaktadır? Okuyan hep aynı olsa, takip eden de yine b

HADİS – 1

İbn-i Abbas’dan rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir:
– Müslüman ana-babaya sahip olan bir müslüman, Allah’tan sevab bekleyerek onların hizmetinde bulunursa, Allah ona muhakkak Cennet’ten iki kapı açar. Eğer ana-babadan biri bulunursa, bir kapı açar. Eğer onlardan birini kızdırırsa (gazaba getirirse), onun rızasını kazanmadıkça, Allah o çocuktan razı olmaz. İbn-i Abbas’a soruldu:
-Eğer ana-baba, o çocuğa zulüm etmiş olsalar da mı?
– Çocuğa (dünya işlerinde) zulüm etmiş olsalar dahi (rızalarını almadıkça, Allah ondan razı olmaz), cevabını verdi.

Okudunuz mu?  Rabbi Zidni ilme Kuranın Neresinde Geçmektedir

—————————–

HADİS -2

Bir gün bir kişi Resulullah’a (sav) gelerek ya Resulullah dedi, anne babanın evlatları boynundaki hakkı nedir? Sevgili Peygamberimiz şöyle buyurdu: "Onlar senin cennet ve cehennemindir."

(Yani onlara yapacağın iyilikler ve onlara karşı vazifelerini yerine getirmenle cenneti kazanabilirsin. Ama onlara karşı vazifelerini yerine getirmezsen cehennemi hak etmiş olursun.)

———————————

HADİS – 3

Okudunuz mu?  Düğün öncesi dini nikahta eşler arasındaki ilişki nasıl olmalı

Resul-i Ekrem (sav) şöyle buyurmuştur: "Kim ömrünün uzamasını ve rızkının bollaşmasını istiyorsa, anne babasına iyilik etsin ve akrabalarına sılayı rahimde bulunsun."


çocuğun anne babaya karşı sorumlulukları nelerdir, çocuğun anne ve babaya karşı sorumlulukları, çocuğun anne babaya karşı sorumlulukları ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Edebiyatta nazım ve nesir arasındaki fark nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuğun anne babaya karşı sorumlulukları ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.