Anasayfa
7 Mayıs 2021, 19:30
Nedir
Abone

Selam vermek sünnet almak farz hadisi

Selam vermek sünnet almak farz hadisi

Kayıtsız Üye
Selam vermek sünnet almak farz hadisi paylaşır mısınız

Bunlar bizlere sevap kazandırır


Cevap: Selam vermek sünnet almak farz hadisi

Şema
Selam almak hakkında hadisler çoktur ama farz olduğuna dair Kurandan delil vardır.

Okudunuz mu?  Senfonik müzik nedir sözlük anlamı

Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de Allah bize şöyle buyurmaktadır: Bir selamla selamlandığınızda, siz ondan daha güzeliyle selam verin ya da aynıyla karşılık verin. Şüphesiz, Allah her şeyin hesabını tam olarak yapandır.” (Nisa Suresi / 86. Ayet).

Resûlü Ekrem efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmaktadır: EbûHüreyre (ra)’den rivayete göre, Rasûlullah (sav) şöyle buyurdu: Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki; İman etmeden Cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmeden de iman etmiş olmazsınız. Size yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir işi göstereyim mi? Selamı aranızda yaygınlaştırınız. (Müslim, İman: 17; EbûDâvûd, Edeb: 27)

Bu kategoride yer alan Haşanın anlamı, Haşa nedir, Haşa ne demek, Haşanın manası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Selam vermek sünnet almak farz hadisi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.