Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:24
missa06
Abone

Yaşama isteğimi kaybettim intihar etsem cehenneme mi giderim

Yaşama isteğimi kaybettim intihar etsem cehenneme mi giderim

Kayıtsız Üye
Herşey çok üstüme gidiyor artık yaşama isteğimi kaybettim.intihar etsem cehenneme mi giderim.13yaşındayım bir sürü hayalim var ama bıktık artık yaşamaktan .öğretmen olucaktım çocuklarım olcaktı intihar ediyim mi bilmiyorum yaşamak benim suçum deil özür dilerim doğduğum için intihar etsem cehenneme mi giderim


Cevap: Yaşama isteğimi kaybettim intihar etsem cehenneme mi giderim

Şema
İntihar etmek en büyük günahlardan biridir ve sonu cehennemde hep intihar etmek olacaktır.

Okudunuz mu?  Veda hutbesi kısaca

Sıkıntı ve musibet anında intiharı çözüm olarak gören, dertlerinden kurtulacağını zanneden insan, aldanmaktadır. Zira intihar derdin taa kendisidir ve çaresi olmayan, dönüşü bulunmayan, sıkıntı ve acının başlangıcıdır. İnsan hayattayken her problemi azim ve sabırla çözebilir. Fakat intihar edince mevcut sıkıntılarını yakınlarına bırakarak, kendisini çözümü olmayan dertlere atmış olur. İşte bununla ilgili Peygamberimizin birçok uyarısından bir tanesi; Kim kendisini dağdan atarak intihar ederse, o cehennemlik olur. Orada ebedi olarak kendini dağdan atar. Kim zehir içerek intihar ederse cehennem ateşinin içinde elinde zehir olduğu halde ebedi olarak ondan içer. Kim de kendisine demir saplayarak intihar ederse cehennemde ebedi olarak o demiri karnına saplar."

Okudunuz mu?  Anne baba ve çocuğun yapması gereken görevler nelerdir ev içerisinde nasıl davranmalıdırlar

İntihar eden bencil kimsedir. Kendinden sonrakilere diğer sıkıntılarıyla beraber kendisinin intihar sıkıntısını da bırakır. Ana babasını, yavrularını, dostlarını, eşini, gözyaşları ve acılar içinde bıraktığını hiç düşünmez. Bu sebeple intihar bütün hayırları alır gider.
Bakınız, Peygamberimizin Yahudilerle yaptığı Hayber savaşında kahramanlıklar gösteren, sahabenin öve öve bitiremediği bir kişi vardır. Adı Kuzman, Peygamberimiz bu adamın cehenneme gideceğini haber veriyor. Bunun üzerine bir sahabe, bu adamı takip ediyor. Kuzman’ın aldığı yaralara sabretmeyip intihar ettiğini görüyor.

Okudunuz mu?  Önyargı ile ilgili örnekler

Hiç kimse, ölerek derdine derman bulamaz. Sıkıntılar hayattayken çözülür. Müslüman musibetlerle mücadele eden ve cenneti kazanan kişidir. Biz dertlerimizi, Allah’a inanıp güvenerek, ona ibadet ederek, ellerimizi açıp dua ederek ve bütün Peygamberlerin ve salihlerin yaptığı gibi, sabrederek çözebiliriz. Dostlarımızla dertleşerek, gerekli durumlarda psikologlardan yardım isteyerek çözebiliriz. Ama intihar ederek asla dertlerimizden kurtulamayız. Allah (cc) şöyle buyurur;
”Kullarım sana, beni sorduğunda (söyle onlara); Ben çok yakınım. Bana dua edenin dileğine karşılık veririm. O halde, kullarımda benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki doğru yolu bulurlar.
”Allah’tan yardım isteyin ve sabredin. Şüphesiz ki yeryüzü Allah’ındır. Kullarından dilediğini ona varis kılar. Sonuçta (başarı), Allah’tan sakınan muttakilerindir.

Olur ya, insan kaldıramayacağını zannettiği musibetlerle, dertlerle, belalarla karşılaşabilir, o zaman, dik durmalı ve şöyle seslenmelidir;

Okudunuz mu?  Selam verip alırken dalga geçmek

”Ey üzerime çöken musibet,
Ey gözlerimi karartan bela,
Ey belimi büken dert!
Sen bana çok ağır ve büyük görünüyorsun.
Ama ben senden asla korkmuyorum ve ümitsizliğe kapılmıyorum.
Çünkü şunu kesinlikle biliyorum ki senden çok daha büyük Allah vardır."


Cevap: Yaşama isteğimi kaybettim intihar etsem cehenneme mi giderim

Kayıtsız Üye
Bu duygular zamanla geçer. Sen sabret. Birkaç sene sonra hepsi geçecek. Bu yaşlarda kendini değersiz hissetme, beceriksiz hissetmen çok normal. Herşey üstüne gelir, sanki bütün dünya seni konuşuyormuş gibi hissedersin. Bunlar ruhsal dalgalanmalar sonucu oluşan sıkıntılar. İleride hepsi geçecektir. Kendini birgün mutlu diğer gün mutsuz hissetmeler vb. durumlar olabilir.

Okudunuz mu?  Kuşların sağa sola uçmasında bir uğursuzluk yoktur eğer uğursuzluk olsaydı evde kadında ve atta olurdu hadisini aç

Allah’a güven, sabret. Ergenlikten sonra atlatırsın. Senin gibi çoğu kişi bunları hissediyordur. Hayırlı günler dilerim.


Cevap: Yaşama isteğimi kaybettim intihar etsem cehenneme mi giderim

Kayıtsız Üye
Aynı duyguları yaşıyorum ama anladım ki intihar eb büyük dertmiş.Bende çok düşündum hatta bir keresi nde cama çıktım oturdum.Sonra çok korktum ağlayarak içeri geçtim.

Okudunuz mu?  Alevi sünni evliliğinin hükmü nedir,karşıt düşüncelerde nasıl davranılır?

Kayıtsız Üye
Ben ergen olmasam da aynı duygular ne yapacağımı bilmiyorum


intihar edersem cehenneme mi giderim, İntihar edersem cehennememi giderim, mutsuzluk

Bu kategoride yer alan Uykuda eLe kına yakılması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaşama isteğimi kaybettim intihar etsem cehenneme mi giderim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.