Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:36
missa8
Abone

Uyurken zevk suyu gelmesi

Uyurken zevk suyu gelmesi

Kayıtsız Üye
Benim rüyamda bir sıvı akıyor sabah kalktığımda da oluyor ama galiba zevk suyu olabilir bunun için gusül gerekir mi (Not rüyamda ilişkiye girmiyorum)


Cevap: Uyurken zevk suyu gelmesi

AmiralBristol
Meni (zevk suyu) zevk verir ve kuruduğu yerde tabaka halini alır. En az avuç içi kadardır.
Hanefi mezhebine göre

Okudunuz mu?  İhsan-ı ilahi nedir?

Uykuda ihtilâm olup ıslaklık görmeyen erkek veya kadına gusül gerekmez. İbn Rüstem kendi Nevadir’inde diyor ki: "Adam ihtilâm olup meni cinsel organından dışarı çıkmazsa, kendisine gusül gerekmez. Kadın ihtilâm olur da ıslaklık fercinin zahirine çıkmazsa, fine de gusletmesi gerekir. Çünkü kadın oturduğunda fercinin açık halî söz konusudur. Islaklık bu durumda dışarı çıkmış sayılır.[194]

Okudunuz mu?  Sekine duası ve okunuş şekli

Adam uykudan uyandığında yatağında veya elbisesinde mezyi gibi ıslaklığa rastlar ve uykuda ihtilâm olduğunu hatırlarsa, bi’l-icmâ’ kendisine gusül gerekir. İhtilâm olduğunu hatırlamazsa, İmam Ebû Hanîfe ile İmam Muhammed’e göre, yine de gusletmesi vâcib olur. Çünkü ıslaklığın mutlaka bir sebebi vardır. Uyku ise ihtilâma elverişli sanılan bir haldır. Mezyin ince oluşu, hava ile veya kişinin aldığı bazı gıda sebebiyle bağlantılı görülebilir. O bakımdan ihtiyaten gusül edilir.[195]

Okudunuz mu?  Dinimizde kadının giyinimi nasıl olmalıdır kadının pantolon giymesi caiz midir?

uyurken mezi gelmesi, Uykuda zevk suyu, zevk suyu indir

Bu kategoride yer alan Abdest alırken hangisini unutursak abdest bozulmaz ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uyurken zevk suyu gelmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.