Anasayfa
4 Haziran 2023, 3:13
missa06
Abone

Dinimizde eşlerin ayrı yatması

Dinimizde eşlerin ayrı yatması

Kayıtsız Üye
Merhaba benim sorum şöyle

Eşimin annesi ve babası ile benim annem ve babam kavga etti. Kavga olunca eşimle aramız açıldı. 1 ay boyunca birbirimizle konuşmadık. Geçen hafta eşiminin yanına gittim özür diledim gereksiz yere kavga ettiğimizi söyledim. Oda bana hak verdi. (çok afedersiniz sorum bu konu ile ilgili) bizim yataklarımız eşimle 1 ay boyunca ayrıydı geçen hafta yataklarımızı birleştirdik. (çok afedersiniz) o gün eşime yaklaşmak istedim (cima için) ama o istemedi. Bana "O gün söylediklerinden sonra senle bırak ilişkiye girmeyi aynı yerde bulunmak bile gücüme gidiyor." dedi. Bende her ne kadar haklı olsamda tekrar özür diledim. Ama eşim işi sürekli yokuşa sürüyor. Kendisine yaklaşmama izin vermiyor. Ertesi gün eşimi karşıma aldım "Bak biliyorum bir kavga ettik ama bunu eşlik görevlerimizin engellemesi yanlış. Ben saatlerce senin ve çocuklarımız için çalışıyorum. Yeri geliyor gözümden uyku akarken işe gittiğim oluyo. Senden istediğim sadece güleryüz göstermen. Ben 35 yaşında adamım çalıştığım yerde namahrem kişiler var benim senden isteğim bir karının kocasına gösterdiği ilgiyi bana göstermen. Ben seni hem bir yuvamız olsun hemde şeytana yenik düşüp zina etmeyeyim diye evlendim " dedim. Ama eşim özür dilememe rağmen "Bana çok ağır kelimeler kullandın" diyor. Bakın sayın hocalarım bu güne kadar küs olsam dahi karımın isteklerini hep yerine getirmeye çalıştım. Küs olduğumuz 1 ay boyunca oğluma "Git annen bir şey istiyor mu sor" diye gönderdim. Bunları gösteriş için söylemiyorum tabi benim isteğim karımın bana yeterli ilgiyi bana göstermesi.

Okudunuz mu?  İsraf hakkında ayet ve hadisler

Sorum şu karıma en son (cima için) yaklaşmak istediğimde günün geldiğini söyledi. Bende yaklaşmadım ama eşimin duygularını yenik düştüğü kanaatindeyim. Ben şimdi af buyurun şehvetimi dindirmek için masturbasyon yapmam caiz mi? Birde (Allah korusun) zina tehlikesine düşersem eşimin bunda bir payı var mı?

Okudunuz mu?  Sure ve ayet okurken euzü besmele okunur mu?

Cevap: Dinimizde eşlerin ayrı yatması

Kayıtsız Üye
Dinimizde kari koca üç gunden fazla kus kalamaz ayri yatamaz uc gunu geçerse melekler onlara lanet ederler aile sorunlari da iliskiye yansitilmamali kari koca birbirini tamamlamalidir böyle olursa kadin gunaha girer kadin erkeginin gözünün harama kacmamasina dikkat edecek esine karşı gorevlerini yerine getirmekle mukelleftir.


Yorum: Dinimizde eşlerin ayrı yatması

Kayıtsız Üye
Kardeşim. Kadın erkeğinin harama bakmaması için herşeyi yapmalı yazmışsın. Peki nur suresi 30.ayette müslüman erkeklere söyle gözlerini haramdan sakınsınlar ayeti nedir.

Ayetten konuş ayetten. Erkek karısına kötü davranıyosa yinemi kadın mutlu etmeli?..


Yorum: Dinimizde eşlerin ayrı yatması

Kayıtsız Üye
Ben bir bayanim.5 yıllık evliyim.Esimin ailesiyle sorunlar yaşadık.Eşimle herhangi bir kavgamız olmuyor.Ev içinde huzurlu yuz.Fakat cinsellik hiç yok .Eşim istemiyor.5 yilda 20 kere bir araya gelmemisizdir.Allah tarafin nasip oldu yinede evladim var.Çok sukur. karşıma aldım konuştum bosanalim gerekirse diye.Bir çözüm yolu bulamıyorum.Dinen ne yapmam caiz olur.iyi biri ama bilemiyorum

Okudunuz mu?  Mim harfi gibi olmak ne demektir?

mum
< Dinen ne yapmam caiz olur.iyi biri ama bilemiyorum >
Birbirinizi seviyorsanız oturun konuşun ve cinsellik sorununu giderin
Bu kadının elinde olan bir durum bilginize


Kayıtsız Üye
En son mesajınızda bu durum kadının elinde demişsiniz üzgünüm ama size katılmıyorum
Ben de bir bayanım.
Eşimi de çok seviyorum ama,
Erkek de hatun gibi trip yapar, ayrı yatar ve uzaklaşırmış ben de eşim sayesinde öğrendim
Ki böyle bir durumda haklı da olsam haksızda olsam (ki ona göre her konuda haksızım) ona yaklaşmaya çalıştıgımda ki bu sadece cinsel açıdan değil uzak durdugu zaman bir yerden sonra benim de gururum inciniyor ve ne yapacagımı bilemiyorum.
Ki soru soran beyefendiyi de eşinden ayrılmak isteyen hanımefendiyi de çok iyi anlıyorum

Okudunuz mu?  Müslüman olmayan birini hayal etmek

Kayıtsız Üye
İyi geceler 18 yıllık evliyim ve eşimle ara ara kavga ederdik hep alttan alırdım ve yatağımda gider yatardım ama bu son kavgamızda ki haksızdı oğlumun yanında bana vurdu ve beni evden kovdu bende ben hiç bir yere gitmiyorum istemiyorsan sen git dedim çok üzüldüm bana vurduğunamı yanayım oğlum şahit oldu onamı yanayım kolumdan çekiştirip kapının önüne kadar senden bıktım defol git anana dedi kolu komşu duydu onamı yanayım çok kırıldım ve yaklaşık 1 haftadır yatakta yatmıyorum bilmiyorum günahamı giriyorum ama her türlü şiddetten sonra heralde onunla yatmam mümkün olmazdı yoruldum artık bedenimde beynim de ilkkez bu kadar kırıldım üzüldüm çok psikolojik depresyona girdim sanırım nasıl üstünden gelicem bilemedim 2 çocuğum var ve onlarda üzülüyor oğlum babasından nefret ediyor beynim durdu nasıl çıkarım bu araftan

Okudunuz mu?  Şeriat Evrensel Mi?

Kayıtsız Üye
Valla bacım çook doğru demişsin. Erkek gönül almaz almaz ise kadında hep ben mi gönül alacam der yani derimde kadınlar size Allahın emanetidir


Kayıtsız Üye
Ben 30 yassinda 3 cocuk annesiyim birisi yuzunden yuvamda huzur kalmadi eşim odalarida ayirdi 8 aydir konusmuyor hep asaliyor kufur ediyor çok alttan aldim dinlemedi ile o kadini kabul ediceksin diyor oda hayatimda olucak sende olucan diyor ben kabul etmiyorum ve bosanalim dedim istemiyor evi terk ettim geri getirdi bu kadinda evli 2 cocuk annesi bana yapilanlarin aynisini esine yapiyormus kadinda yasca da buyuk kadin 45 yasinda esimde 30 simdi sorum artik dayanacak gucum kalmadi Allah katinda gunaha girmek istemiyorum ne yapmam lazim yardim edin bana defalarca konustumm bir akil verin hergun dua ediyorum yakami biraksin diye


Omer Faruk
Selamün Aleyküm Kardeşlerim,

Evlilik başta hesaplanması gereken bir birlikteliktir. O’nun için Rasulullah "Dindar olanını (ahlaklı olanını) tercih edin diyor. Zamanında bu tercihler olmayınca sonuç hep hüsran oluyor. Bazılarını okuyorum, namaz kılıyor filan diyorlar. Namaz kılmak ölçülerden bir ölçüdür. Üstelik dindar olmanın hiç ölçüsü değildir. Önemli olan işinde, evinde, komşusuna muamelesinde dürüst mü? sözünde duruyor mu? sorumluluk sahibi mi?

Okudunuz mu?  Hz. Muhammedin güvenilirliği ile ilgili hadisler

Tamam hocam bunları geçtik, şimdi evliyiz bize çözüm önerin dediğinizi duyar gibiyim. Çözüm, yalnız İslam’da değil bütün evrensel değerlerde aynıdır;

1- Önce anla, sonra anlaşılmayı bekle
2- Eşini değiştirmeye çalışma, olduğu gibi kabul et
3- Şeffaf ol,
4- Erkek için evliliğin %80’ni cinsellik, kadın için %80’ni duygusallıktır. Eşler bunu anlamadan, bu ihtiyaçlarını doyurmadan iyi geçineceklerini ve iyi çocuklar yetiştireceklerini zannediyorlarsa, benzinsiz arabanın gitmesini beklemek gibi çok beklerler.
5- Kadınlar bir gün kaynana olacaklarını unutmadan, eşlerinin ailesine öyle davransınlar.
6- Erkekler eşlerine karşı davranışlarında annelerini hatırlasınar.
7- Çocuklar nasihatle yetişmez sizden öğrendikleriyle yetişirler.
8- İki eksik insanın oluşturduğu evlilikte, eksiksiz ilişki beklemek mantığa aykırıdır. Beklentilerinizi düşük tutun.
9- Özür diledikten sonra herşey bitti, eşim bana normal davranmalı diye beklemeyin biraz zaman tanıyın. Çarpılan bir araba bile her türlü tamire rağmen eskisi gibi olmaz. Kırılan vazoya mükemmel yapıştırsanız da eskisi gibi olmaz. ne yazık ki hayat böyle..
10- Eşinizden intikam almak, aslında kendinizden intikam almaktır.
11- Ele güne bakarak yaşayanlar, ele güne bakarak boşanırlar.

Okudunuz mu?  Hurilerin bazı özellikleri ile ilgili

Evlilik danışmanı olan abinizden küçük bir nasihat listesi, selametle hayırlı mutlu yuvalar hepinize…


Kayıtsız Üye
Merhaba Kayınbabamın evinde kendi adetleri gereyi ayrı yatıyoruz. Yan yana gelmiyoruz yasak. Karımla yabancı gibi oluyoruz bu doğru mudur.


Omer Faruk
Müslümanların böyle garip adeti olmaz. Eşiniz bunu uygun lisanla annesine anlatır ya da uzun süreli yatıya kalacak şekilde kalmazsınız. Kayınpederiniz müslümansa bunu anlaması gerekir, kişinin eşi ile halvet olması ne ayıptır ne de günahtır. Eğer kızının başka erkekle yatmasını uygun görmüyorsa evlendirmeseydi. Bu kadar fıtri, bu kadar doğal bir meselede engelleme olamaz.

Okudunuz mu?  Necasetten taharet anlamı nedir?

Ama daha önce dediğim gibi, bunu uygun bir lisanla söyleyin olmuyorsa yatıya kalmamak şartıyla gidin. Mühim olan eşinizin de kendinizin de huzurunu kaçırmadan bir çözüm bulmanızdır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm . Sayın hocam bu soruyu sordum ama bulamadım. Onun için tekrar sordum özür dilerim. Koca istediği zaman dini çerçeveler içerisinde ilişkimiz oluyordu. Kendinin bir takım sağlık sorunları vardı. Sayı olarak azdı. kendi isterse tamam . Sanki ayıp karşılanır diye ben söylemezdim . Böyle olunca 5 yıldan bu tarafa hiç istemez oldu.
Bende hasta olduğunu düşünerek söylemedim. O Sürekli ayrı yatıyordu. Niçin ayrı yatıyorsun Sorduğumda karnının ağrıdını söylüyordu.5 yıldır beni aldatuyormuş.Delil buldum . Ben kötü oldum . Ağladım bana elini dahi sürmemesini istedim. Ama cinsellik hariçinde normal yaşantımız devam etti . 6 ay boyunca böyle devam etti. Kocam evden gitti. Beni boşamak için mahkemeye verdi. Dava evlilik birliğinin devamı dedi.gelmedi
5 yıl önceki kadınla bağlantısı var. Bana , beni bu duruma iten sensin . Dedi. Sorum bu durumda zinaya benim davranışlarımmi yani benmi itmiş oluyorum. ? Bunun günahı benimmi? Başka bir sorum kocamın beni aldattığını yüzük buldum . Sorduğumda aldattını söyledi. 5 yıl önce aldattını. Ama bitirdim demişti. Sonradan aldattığı kişiye ait iş belgeleri düzenlemiş. Onuda yaptını gönderip göndermedini hatırlamadını söyledi. O kişiye ait kefil olduğu ortaya çıktı. Kendisi kefil olmadını söyledi. Ama kağıtlarda var. Aldattığını Ben iftirami atmış mı oluyorum. Uygunsuz pozisyon ve 4 şahit olması gerektiğini söyleniyor . Yoksa iftiraya girermiş.
Vicdan azabı içerisindeyim. Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  İslamda erkek kadın ilişkisi

Kayıtsız Üye
Sayın efendiler benim şu anda bir sıkıntım var benim baldızım sezaryen oldu yaklaşık 2 haftadır ben eşimle oraya geldik geleli 1 haftayı buldu biz geldiğimizde beri eşim kardeşi ile birlikte vakit geçiriyor gün içinde ve akşam dahi eşimi 2 saat görüyorum eşim kardeşi ile oturur saat 4,ve 5 kadar bu gece hatta hiç gelmedi odada yatmadı gitmiş salonda yatmış bunun bir mantığı var mıdır

Okudunuz mu?  Yaşanmamış olayları yaşanmış gibi sanmak nedendir böyle birşey var mıdır?

eşler kaç gün ayrı yatarsa nikah düşer, eşlerin ayrı yatması, eşler 3 gün ayrı yatarsa nikah düşer

Bu kategoride yer alan Bir çocuk annesinin mi yoksa babasının mı soyunu devam ettirir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimizde eşlerin ayrı yatması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.