Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:37
missa8
Abone

Büyük günah işleyen tevbe ederse tevbesi kabul olunur mu

Büyük günah işleyen tevbe ederse tevbesi kabul olunur mu

Kayıtsız Üye
Hocam insan haram olan buyuk bir gunah islerse ve tovbe ederse tovbesi kabul olunurmu tovbe namazı kildim kaç kere her gun agliyorum Allahim affetsin diye bunun oncesinde ölümden çok korkardim kabirden çok şükür namazımı kiliyorum ve bu olaydan sonra sanki dunyayla bütün alakam bitmis gibi ölümden korkmuyorum içimde bir rahatlik var diyorum dünya boş hepimiz elbet bigun öleceğiz her an olumu düşünüyorum sanki şuan ölecekmiş gibi rabbime kavusacam diye icimde bir sevinc var ama gunahlarimdan dolayi rabbimin huzuruna nasıl cikarim diye korkuyorum tek korkum bu olume olan korkum gecti ama diyorum ki her hayirda bir ser, her serde bir hayir vardir.kendi gecmisimi gozumun onune getiriyorum ben neler yapmisim diyorum her bir gunahim için tovbe ediyorum kendimi duzeltmeye calisiyorum bilmediklerimi eksiklerimi arastiriyorum nafile namazlar kiliyorum sizden bilmedigim seylerin cevabini ogrendim Allah razı olsun.rabbim belki bu gunahimi farkinda olmami sagladi kalbime bir huzur geldi hep seytan vesvesesine kapilip insan gunah isliyo ben artk seytanin sesini bile duymuyorum sürekli Estağfurullah cekiyorum bu nasıl bir duygudur hocam anlam veremedim.

Okudunuz mu?  Uzun tırnakla abdest alınırmı?

Cevap: Büyük günah işleyen tevbe ederse tevbesi kabul olunur mu

Şema
< insan haram olan buyuk bir gunah islerse ve tovbe ederse tovbesi kabul olunurmu >
En büyük günah şirktir onu bile Allah affediyor. Affedilmeyen günah yoktur yeter ki Allah’a samimice yöneliş olsun.

Okudunuz mu?  İnsan, melek, c,n vb. bildiğimiz varlıklar dışında kainatta başka canlılar var mıdır?

Sevinç ve güzel duygu, tövbenin kabul olduğunun alametidir inşAllah


Cevap: Büyük günah işleyen tevbe ederse tevbesi kabul olunur mu

Bilgin Birey
Şirk, Allahtan başka bir şeye tapmaktır. Şirk günahıyla ölenler ve Allah’ı inkar etmiş kişiler affedilmezler. Hayatta iken hatalarını anlayıp tövbe ederlerse Allah çok bağışlayıcıdır.

Okudunuz mu?  Ben kapalıyım fakat eşim açılmamı istiyor. yoksa başkalarına bakıyor ne yapmalıyım

Allah ile beraber başka bir ilâh edinmeyin._Zariyat51.ayet

De ki: Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. _Zumer53.ayet


Büyük günah

Bu kategoride yer alan Dernek nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyük günah işleyen tevbe ederse tevbesi kabul olunur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.