Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:18
sizden02
Abone

Güneş doğduktan sonra sabah namazı kazaya mı kalır

Sabah namazı kaçırılırsa güneş doğduktan sonra bile kılınır

Muhammed
sabah namazı kaçırılırsa güneş doğduktan sonra bile kılınır
423- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Kim sabah namazının iki rek’atını kılamaz ise güneş doğduktan sonra bile olsa mutlaka kılsın. (İbn Mâce, İkame: 104; Ebû Dâvûd, Tatavvu: 6)
žTirmîzî: Bu hadisi sadece bu şekliyle bilmekteyiz, İbn Ömer’den böyle yaptığı da rivâyet edilmiştir. Bazı ilim adamları bu hadisle amel etmişlerdir. Sûfyân es Sevrî, İbn’ül Mübarek, Şâfii, Ahmed ve İshâk bunlardandır. Amr b. Âsım el Kilabî’den başka bu hadisi Hemmâm’dan bu şekliyle rivâyet eden bir kimse bilmiyoruz. Katâde’nin Nadr b. Enes, Beşîr b. Nehik ve Ebû Hüreyre’den bilinen meşhur rivâyeti şöyledir. Her kim güneş doğmadan önce sabah namazının bir rek’atına yetişirse sabah namazına yetişmiş sayılır.


Güneş doğduktan sonra sabah namazı kazaya mı kalır

yalanhayat
Sabah namazı güneş doğduğunda kaza yapılırmış ninem öyle demişti vaazlarda oda öyle duymuş bende geç kıldığım zamanlar eda ederdim kaza mı etmem gerekliydi?

Okudunuz mu?  İlahi indirmek günah mı?

Cevap: Namaz hakkındaki sorularım

Desert Rose
Sabah namazının vakti güneşin doğmasına kadardır
Güneş doğduktan sonra kaza olarak niyet edilir.
Bir kişi namaz kılarken güneş doğsa Hanefi de namaz bozulur
kaza etmesi gereklidir ama Şafii de namaz bozulmaz geçerlidir kardeşim.

Bu kategoride yer alan Namazda tekbir getirmeyi unutmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güneş doğduktan sonra sabah namazı kazaya mı kalır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.