Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:05
Terimler
Abone

Livata : Erkek erkeğe cinsel ilişkide bulunma.

Livata : Erkek erkeğe cinsel ilişkide bulunma.

mumsema

LİVÂTA

Erkek erkeğe cinsel ilişkide bulunma.
İslâm dininde zina, fahişelik gibi bir hayasızlık örneğini teşkil eden livâta da, kesinlikle yasaklanmıştır. Livâtaya, oğlancılık veya homoseksüellik de denir. Livâta, insan şahsiyetine ve haysiyetine hiç bir şekilde yaraşmayan ahlâkî suçlardan biridir.
Hz. Lût (a.s), sapıklığın, ahlâksızlığın, edepsizliğin en adîsi olan livâtanın yaygın olduğu Sedum halkına peygamber olarak gönderilmiştir. Sedum halkı, daha önceki milletlerde görülmeyen bu ahlâksızlık suçunda çok ileri gitmişti. İffet, namus ve hayânın unutulduğu bu toplumda Lût (a.s) gibiler, onların bu tür ahlâksızlıklarına engel olmak istemişler, ancak susturulmuş ve etkisiz hale getirilmişlerdi.
Sedum halkının ahlâksızlık ve edepsizliğini ifade eden ayette şöyle buyurulur: "Lut’u da hatırla. Hani o, kavmine şöyle demişti: Âlemlerde hiç kimsenin sizden önce yapmadığı bir hayasızlığı mı yapıyorsunuz?" (el-Ankebût, 29/28). Ancak diğer ayetlerde, bunların yaptığı kötülüklerin cezasız kalmadığı vurgulanarak, gökten gelen acı bir azab ile yerle bir edildikleri belirtilmiştir.
Livâtanın veya başka bir deyişle homoseksüelliğin İslâm hukukundaki cezası, bazı fakihlere göre zina cezasıdır. Öte yandan, hakimin, bu kötü durumdan insanları alıkoymak için toplumun yararına göre ceza verebileceği görüşünü savunanların yanında, livâta işini yapan ve yapılanın öldürülmesi gerektiği görüşünde olan İslâm fıkıhçıları da vardır.
Mefâil HIZLI


Cevap: Livata : Erkek erkeğe cinsel ilişkide bulunma.

malik eşter
Bismillahirrahmanirrahim.

Okudunuz mu?  Hikmet: Hikmet nedir? Hikmet ile ilgili sözler

Allah (c.c.) razı olsun mumsema kardeş, dünya yeryüzünde bu iğrençliği ilk yapan lut kavmiydi, ama şimdi herşey var,

selam ve dua ile…


Yanıt: Livata : Erkek erkeğe cinsel ilişkide bulunma.

mumsema
< Bismillahirrahmanirrahim.

Allah (c.c.) razı olsun mumsema kardeş, dünya yeryüzünde bu iğrençliği ilk yapan lut kavmiydi, ama şimdi herşey var,

Okudunuz mu?  Rab Kelimesinin Anlamı

selam ve dua ile… >
amin cümlemizden malik eşter kardeşim. maalesef tüm kavimlerin helak olmalarına sebep olan fiiller var. Allah cc bizi korusun


Soru: Livata : Erkek erkeğe cinsel ilişkide bulunma.

kanarya
Livatacılara lanet olsun.
sedumcu ahlaksızlara lanet olun


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm hocam, ben her zaman Allah a peygamberlerine kitaplarına inandım asla haşa Allah a şirk koşmadım,namaz kıldım oruç tuttum,er Rufai cematinde 3 qu zikir yapyımama erkek erkeğe cinsel ilişkiye girdim,tevbe ediyorum içten çok vicdan azabı çekiyorum günde 100 200 kelimei Tevhid getiriyorum 400 500 yakın tevbe ediyorum namaza başladım Allah ın merhameti ve affı bizim günahımızdan daha fazla bunu biliyorum inşAllah Allah tevbelerimi kabul edecer ama içimde bir soru yada vesvese dolanıp duruyor,eğer tevbem kabul olmaz mı olmassa günahımın gerektiği kadar cehennemde azap görüp sonrada imanlı olduğumdan Allah cenneti nasip eyler mi?Dua eder dua beklerim hocam inşaAllah.ALLAH razı olsun

Okudunuz mu?  Terbiye {islamda terbiye}

Hocam selamın Aleyküm ben Allah a şükür asla Allah a şirk koşmadım namaz kıldım ama devamlı değil oruç tuttum her zaman La ilahe illAllah Muhammed Rasulullah dedim samimi bir şekilde hatta Er Rufai cemiyetinde 3 ay zikir yaptım hepsi samimiydi imanlıyım inşAllah ama erkek erkeğe ilişkiye girdim bir çok kez zaöanında ama 5 ay önce tevbe ettim ama su 1 haftadır daha sanimi tevbe ediyorum tekrar namaza başladım günde 500 tane kelime i Tevhid getiriyorum 500 kere tevbe ediyorum çok pişmanım içimde bir soru yada vesvese ilalebet cehennemde kalacağımı söylüyor ama bilitim ki Allah ın rahmeti ve bağışlaması bizim günahlarımızdan daha büuük ve çoktur. ALLAH ölüm anına kadar tevbeleri kabul eder ve tevbe edenleri sever ve ben cidden şirk koşmadım m Allah’a ahirette günahlarımın cezasını çektikten sonra cennete girebilir miyim çünkü Müslüman olarak ölen imanlı insan cezalarının ardından cennete girecekler inşAllah.Allah razı olsın şimdiden

Okudunuz mu?  Takiyye Nedir? İslamda Takiye Kavramı Hakkında Bilgi

arifselim
Aleykum selam. Allah tövbe edenlerin tövbesini kabul eder. Tövbenin şartı da pişman olmak, tekrar işlememek için kararlı olmak ve bir daha o günahlara tekrar dönmemektir. İnsanlar günah işleyicidir, bunların en hayırlısı ise, günahlarından tövbe edenlerdir buyrulmuştur. Sende bu şekilde hareket et ve Allah’a sığın. Allah tövbe eden kullarını tertemiz yapar. Tövbenin kabul edilmediği şüphesi şeytandadır. Sen asla ümidini kesme ve şeytanı sevindirme.

Okudunuz mu?  Tevrat Nedir? Tevrat hakkında Ansiklopedik bilgiler

islamda erkek erkeğe ilişki, rüyada erkek erkeğe zina yapmak, erkek erkeğe zina

Bu kategoride yer alan Adalet nedir? İslamda adalet kavramı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Livata : Erkek erkeğe cinsel ilişkide bulunma. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.