Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:58
missa3
Abone

Cenabetlikten kurtulduğuna emin olamamak

Cenabetlikten kurtulduğuna emin olamamak

Kayıtsız Üye
Cunuplukten temizlenmek için gusül abdesti alırken sanki abdest esnasinda guslum bozuluyor gibi geliyor. Tekrarlamama ragmen ayni durum oluşuyor. Önceden de guslettikten sonra normal günlük hayatta her an bozulacakmis gibi geliyordu. Ben ne yapmalıyım? Bunlar vesvese mi? Nasıl biter? Nasıl kurtulurum?

Okudunuz mu?  Anason çayı içmek caiz midir ?

Cevap: Cenabetlikten kurtulduğuna emin olamamak

Kayıtsız Üye
Anlasilmadiysa diye yazmak istedim gusül abdesti esnasinda yeniden cunup olmusum hissi oluyor. Cevap verecek kimse yok mu?


Cevap: Cenabetlikten kurtulduğuna emin olamamak

Darusselam
Gusül vesvesesini yenmek için tek bir yol var, şeytandan Allah’a sığınmak ve tek bir defa yıkanın.
Ne kadar içiniz rahat etmese bile asla ikinci defa yıkanmayın geçer

Okudunuz mu?  Köpekle oynamak veya sevmek sevapları eksiltir mi?

Cevap: Cenabetlikten kurtulduğuna emin olamamak

Kayıtsız Üye
Gusul abdestinden sonra da sürekli yeniden cünüp oluyormusum gibi bir his oluyor. Her zaman bakamiyorum akinti var mi yok mu diye. Çoğu zaman da anlayamiyorum meniyi meziyi. Yeniden yeniden gusül alıyorum. Abdestsiz namaz kilan kafir olur deniliyor. Bu durumdan oturu de guslum olmadiysa ya da bozulduysa diye gucluk cekiyorum. Vesvese oldugunu dusunerek abdest almadigim zamanlarda ammeller niyetlere gore oldugu için niyetim de salih oldugum için namaz kılmamda bir mahzur olur mu? Aydinlatici cevaplar bekliyorum lütfen

Okudunuz mu?  Tesettürün şartları nelerdir?

arifselim
Selamun aleykum. Bu anlattıkların vesvesedir. Vesveseden kurtulmak için bir defa yapman gerekeni yap ve asla ikinci defa tekrar etme. İradene sahip çıkar öyle devam edersen Allah’ın izniyle geçecek ve rahat edeceksin.


cenabetlikten gusül

Bu kategoride yer alan Haram ve Helal İle İlgili Sorular ve Cevaplar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenabetlikten kurtulduğuna emin olamamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.