Anasayfa
19 Ocak 2023, 1:41
missa3
Abone

Cenabet olup olmadığını anlayamamak

Cenabet olup olmadığını anlayamamak

Kayıtsız Üye
Ben oldukca vesveseli bir insanım. Cenabet konusunda da oldukca vesvese yasiyorum. Guslettigim andan itibaren her an cunup oluyormusum gibi bir his yani açık açik yazacagim kusura bakmayin cunku çok yardima ihtiyacım var. Yani orgazm oluyormusum gibi bir his ama sürekli otururken kalkarken yururken egilip kalkarken. Her zaman kontrol edemiyorum meni gelmiş mi gelmemiş mi diye. Ya da cogunlukla baktığımda anlayamiyorum meni mi mezi mi. Yeniden yeniden guslediyorum ancak her seferinde aynı durum. Ailem vesvese olduğunu söylüyor. Ama ben emin olamıyorum cunup muyum değil miyim. Abdestsiz namaz kilan kafir olur deniliyor. Bu nedenle de namaz kilmaktan da ayrica korkuyor ve çekiniyorum. Ben vesvese oldugu ameli ile yeniden gusletmeden kildigim namaz da ameller niyetlere gore oldugu için benim niyetim de bunun vesvese oldugu yani guslumun oldugu için namazim da olur mu? Ne olur yardım edin. Icinde bulundugum durumu elimden geldigince anlattim çok yardima ihtiyacim var.

Okudunuz mu?  Osmanlı hukuk kurallarına göre miras hukuku

Cevap: Cenabet olup olmadığını anlayamamak

Molla_Efdal
< Her zaman kontrol edemiyorum meni gelmiş mi gelmemiş mi diye. Ya da cogunlukla baktığımda anlayamiyorum meni mi mezi mi. Yeniden yeniden guslediyorum ancak her seferinde aynı durum. >
Bu mevzuda çok vesveseye kapılmışsınız. Vesvese şeytandır ve sizi şüpheye düşürmek için böyle vesvesler verir. Öncelikle meni hakkında kısaca bir bilgi verelim. Meni;
– beyaz renkli kalın bir sıvıdır.
– fışkırarak çıkar.
– bulunduğu yerde tabaka halinde kalır.
– Yaş iken hamur, kuru iken yumurta akı gibi kokar.

Okudunuz mu?  Fındıkta öşür hesabı

Meni, yukarıdaki özelliklerinden ayırt edilir. Sizde yukarıdaki bilgilere dayanarak meni mi mezi mi olduğunu ayırt edebilirsiniz.

< Abdestsiz namaz kilan kafir olur deniliyor. >

Abdesti namazın farzlarından olduğunu bildiği ve abdestsiz namazın kabul olmayacağını bildiği halde, Allahın emrini hafife almak, aşağılamak, eğlenmek yahut abdestsiz namazı helal sayma kastıyla abdetsiz olarak bile bile namaz kılan kâfir olur. Bu kimseden tevbe etmesi dilenir. Eğer tevbe etmezse, murted (dînden dönmüş) olarak öldürülür.

Okudunuz mu?  Vitir namazında Kunut yerine başka bir dua okusam olurmu?

Abdestsiz namaz kılmayı helal sayma niyeti olmadan veya namazla alay etme kastı taşımadan tenbelliğinden dolayı abdestsiz namaz kılarsa, İmam Ebu Hanife (rahimehullah) yine de kâfir olur, demiştir. (el-Bahru’r-Râik; c: 1, s: 151, 302. c: 5, s: 132; İbn-i Âbidîn Hâşiyesi; c: 3, s: 719)
Âlimlerin büyük çoğunluğu ise, bu kimse kâfir olmaz, fakat büyük günahlardan birisini işlemiş olur, demişlerdir.

Okudunuz mu?  Hicri ve miladi takvimdeki ayların süresi

Yorum: Cenabet olup olmadığını anlayamamak

Kayıtsız Üye
Oncelikle selamun aleykum Bak kedesim seninkisi buyuk ihtimal vesvesedir cunku meni dedigimiz sivi hemen gelmez onun gelmesi için ya munasebette bulunacaksin yada rüya goreceksin ki hergun cunup olasin bunun disinda hergun kendi kendine menin akmasi imkansizdir bir hastaligin yoksa tabi.

Okudunuz mu?  Kısaca fıkıh nedir?

cunup olup olmadini anlamak, Gusullu olup olmadigimi bilmiom, cunup oldugunu anlamasa

Bu kategoride yer alan Anne ve babadan habersiz imam nikahı kıyabilirmiyiz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenabet olup olmadığını anlayamamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.