Anasayfa
21 Mart 2022, 6:22
missa
Abone

Aynı sureyi iki defa okumak namazı bozar mı

Aynı sureyi iki defa okumak namazı bozar mı

Kayıtsız Üye
S.à namaza başladık birinci rekaatta şaşırdık ve aynı süreyi 2defa okuduk yada oturduğumuz da tahhiyyatiden sonraki sürelerde birini 2 defa okuduğumuzda unutarak/şaşırarak bu durumda namazını bozulmuş olurmu bozulmuş olursa neyapmamiz gerek ALLAH RAZI OLSUN

Okudunuz mu?  Zevk suyu boy abdestini gerektirir mi ?

Cevap: Aynı sureyi iki defa okumak namazı bozar mı

Şema
Zammı süreyi bir namazda iki defa okumak namaza zarar vermez. Şafii ve Hanefi mezhebine göre.
Örneğin 1. rekatta ihlas süresi, 2. rekatta da ihlas süresi okuyabilirsiniz.


Yorum: Aynı sureyi iki defa okumak namazı bozar mı

Kayıtsız Üye
1. Hocam namazda Allahumme/rabbena dualarını bilerek veya bilmeyerek 2 defa okumak namazı bozar mı ? (Mesela 1 defa okuduk hemen sonra okumadığını düşünerek tekrar okuduk).

Okudunuz mu?  Bir insanın duası hiç mi kabul olmaz?

2. Bir de 2. rekatta oturup tahiyyat okuyoruz ya ben orada kalkarken dizlerimin üzerine basarak kalkıyorum. Yanlış bir şey mi yapıyorum ? Zaten sanırsam başka türlü kalkılamaz.


Yorum: Aynı sureyi iki defa okumak namazı bozar mı

furkan
1- Zammı sureyi iki kere okuman namazını bozmaz ancak senin düşündüğün yani "okumadığını düşünmek" vesveseye girer bu şeytanın oyunudur kanmayın.
2- Genellikle insanlar KA’DE -yani senin dediğin tahhiyattın okunduğu yer- ayağa kalkarken sol elini boşluğa bırakıp sağ eliyle yerden destek alarak kalkar ancak senin kalkışında da bir problem yoktur.

Okudunuz mu?  Yuva kurtarmak için muska yaptırmak günah mı

yanlışlıkla aynı zammı sureyi okumak, namazda aynı sure okunur mu

Bu kategoride yer alan İlahi kitap ne demektir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aynı sureyi iki defa okumak namazı bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.