Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Önden çıkan gaz abdesti bozar mı

Önden çıkan gaz abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Ben abdestimi aldıktan sonra ön kısımda bir şişkinlik oluyor hafif ses çıkıyor ama gazın çıktığını hissetmiyorum sadece ses yine bozulmuş olur mu ?


Cevap: Önden çıkan gaz abdesti bozar mı

Şema
Önden veya arkadan çıkan gaz abdest bozar.

Kokusu olsun veya olmasın, erkek ve kadının tenasül organından (ön kısmından) çıkan yel/gaz abdesti bozmaz. Bu durum çok nadir de olsa bazı kimselerin başına gelebilmektedir. Ancak bu abdesti bozmaz ve namaza da bir zararı yoktur. Dübürden (arkadan) çıkan yellenmeden dolayı ise abdest bozulur.

Okudunuz mu?  Namaz abdestinde burna su çekme nasıl olmalıdır ?

şafiiyim önden Sık Sık Gaz çıkıyor

Kayıtsız Üye
Şafii yim önden gaz çıkıyor hep abdestlerimi 2.kere tekrarlıyorum Hanefi mezhebini taklit etsem sorun olurmu yoruldum artık abest almaktan


Yorum: Önden çıkan gaz abdesti bozar mı

Ensar
Ön taraftan çıkan gazdan dolayı abdestiniz zarar görmez. Her ne kadar nadir şekilde görülsede bu hal abdestinize bir sıkıntı vermemektedir.

Okudunuz mu?  Derinin soyulması abdeste mani mi?

mel95
şafii mezhebindenim önden yel çıkıyor. kadınım. artık gerçekten sıkıldım. namaz kılmak istiyorum ama bu tür sorunlar çıkınca napıcağımı bilemiyorum. namaz sırasında bir şeyin çıktığını hissettim ama çok minikti ama namaza devam ettim. çünkü bu seferde ya abdestim bozulmadıysa ve ben Allah’ın huzurundan çıkarsam günah olur diyorum ve napıcağımı bilemiyorum. tam hatırlamıyorum ama içimden hanefi mezhebine uyuyorum gibi bişi dedim. bu durum da ki tutumum yanlış mıydı? gerçekten yoruldum. çoğu zamanda sadece bir kıpırdanma oluyo yel değilmiş gibi ama orada bir hareketlilik varmış gibi. bu durumda tekrar abdest almalı mıyım? şu aralar çok sık oluyo. gerçekten yoruldum. namaz sırasında böyle bir durum olsa ve hanefiye uyuyorum desem yanlış mı olur? illaki zor durumda olunca mı mezhep taklidi olur?

Okudunuz mu?  Çocuklara abdesti öğretirken sevdirerek öğretmek

Ensar
Mezhep taklidini yapabilirsiniz, ancak mezhepler hakkında ve uygulamayı yapacağınız kolaylık haklarında bilgi edinmeniz gereklidir, bu sizin için daha iyi olur.
Önden çıkan gazdan dolayı abdestiniz bozulmaz, erkek veya bayan olsun bu durum nadiren görünse de abdestinizi bozmaz.
Bu durum sizde hasıl olursa namazı bozmadan devam edin içiniz rahat olsun, namazınız geçerlidir.

Okudunuz mu?  Sim Gusle Mani midir, Sim Abdeste Engel Mi

Ebrar321
Benim vajinamdan sürekli gaz çıkıyor tam abdest alıyorum namaz kılacağım vajinamdan gaz çıkıyor. Sürekli aynı şeyi yaşıyorum abdestim yokken pek fark etmiyorum ama abdest alınca beklemeden namaz kılsam bile ister istemez gaz çıkıyor.Yaşım 16 şafiyim. Acaba abdestim bozuluyor mu

Okudunuz mu?  Cenabet Nikah kıyılır mı?

Ensar
Ön taraftan ister bayan isterse erkek olsun gazın çıkması halinde abdestiniz bozulmaz, içiniz rahat olsun, namazınızı kılın Allah kabul etsin.


onden cikan ses abdesti bozar mı, önden yellenmek abdesti bozar mı, onden gaz cikmasi abdesti bozarmi

Bu kategoride yer alan Rüyada ihtilam olduğunu görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Önden çıkan gaz abdesti bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.