Anasayfa
25 Ağustos 2023, 1:12
sizden4
Abone

Reenkarnasyon nedir? Kısaca

Reenkarnasyon nedir? Kısaca

Volezya
Merhaba, çoğu tartışma programında bundan önceki hayatımızda şeklinde sohbetler geçiyor. Öldüğümüz zaman ruhumuz başka bir bedene mi giriyor yoksa kıyamete kadar beklemede mi kalıyoruz? Bir de dinimizde reenkarnasyon olayına nasıl bakılıyor? Yani yeni doğan bir çocuk büyüdüğünde başka bir şahsın tüm bilgilerine sahip olabiliyor. Bu nasıl gerçekleşmektedir? Teşekkürler.

Okudunuz mu?  İmani meselelerde gelen vesvese

Cevap: Reenkarnasyon nedir? Kısaca

Şema
Reenkarnasyon ne demek

İnsan öldüğünde Ruh berzah alemine gider ve orada kıyamet kopup tekrar dirilinceye kadar bekler bu konuda islam alimleri arasında ittifak vardır.
Terim olarak insan şahsiyetinin bir bölümünü oluşturduğu kabul edilen ve gözle görülmeyen manevi unsurun (ruh, can, nefes, jiva, atman, purusa, pudgala) ölümden sonra bu âlemde başka bir bedene geçmesi şeklinde tanımlanır
< İnsan ruhunun ölümsüzlüğü ve ölümden sonra bu dünyada veya başka bir âlemde varlığını tekrar sürdüreceği inancına geçmişte ve günümüzde birçok kültürde rastlanmaktadır. Bu mânada tenâsüh öğretisi ölümsüzlükle ilgili inançların bir türü olarak görülebilir. Ölümün hemen ardından veya bir süre sonra ruhun yeniden yeryüzüne dönerek farklı bedenlerde varlığını sürdürmesi inancını ifade etmek için çeşitli terimler kullanılmıştır. Latince renovatio (yeniden doğuş), reincarni (yeniden bedene bürünme), transmigrare (ruh göçü); Grekçe metapsychosis (yeniden canlanma), paligenesis (yeniden yaratılma), metasomatosis (yeniden bedenlenme), metaggismos (yeniden cisimlenme); Süryânîce taspikha (yeniden cisimlenme) ve İbrânîce gilgul ha-nefeş/neşamot (ruhun yeniden bedene bürünmesi) bunlar arasında sayılabilir. Tenâsüh eski Mısır, Yunan, Roma ve Kelt geleneklerince benimsenmiş bir inanç olup günümüzde bazı dinlerde geçerli bir öğreti kabul edilir. Bugün bütün Hint kökenli dinler, bazı yerli Afrika dinleri, yahudi Kabala geleneği ve İslâm’da Nusayrîlik, İsmâiliyye, Dürzîlik ve Yezîdîlik gibi heterodoks mezheplerde tenâsüh kabul edilmektedir. Bu dinlere veya inanışlara mensup kimselerin toplam sayısının 1 milyarı aşkın olduğu söylenir. >


Cevap: Reenkarnasyon nedir? Kısaca

Kayıtsız Üye
Sen öldükten sonra bilgilerini yeni doğmuş bir çocuğa büyüdüğünde versek tabi ki sana ait şahsi bilgileri bilir.Anlaşma yaparlar,bişe yaparlar çok zor bişe mi?

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin zamanındaki kız isimleri

Nelere inanıyorlar ya…islama gelince sorguluyorsunuz bunu da sorgulasanıza!

Sorsan sabah kahvaltıda ne yediğini bilmez-hatırlamaz ama ölmüş birinin bilgilerini hatırlar(çocukluğunu hiç demiyorum bile),bunun için o şahıs oymuşta falan da filan da ya kardeş az akıl et bunlar hep reyting-para-kandırmaca,düzmece….herkes bir yerden yolunu bulmuş akıyor işte….

Okudunuz mu?  Türk Askeri ve Polisi Hakkında bilgi

Cevap: Reenkarnasyon nedir? Kısaca

Kayıtsız Üye
Yine 5-7 yaş çocukların söylemlerine bakmakta yukardakinden farksız çocuğun mevcut yaşından birkaç yaş öncesinde sen o şahıssın diye telkin verip alıştırmışta olabilirler,ölen şahsın hayatını anlatmıştırlar vs. olabilir yani neden olmasın !..


Yaralı Melle
Reenkarnasyon kısaca sözlük anlamı

Okudunuz mu?  Dünya kaç yıldır var?

Reenkarnasyon sözlükte kelime olarak Ruh göçü, tenasüh anlamlarına gelmektedir. Bu inanç batıl sapık inançlar arasında yer almaktadır.


hayırlısı23
Berzah alemi nasıl bir yer hocam, şu anda ölmüş olan insanların ruhları oradaysa nasıl bir yerdedir farklı bir evrendeler mi yoksa dünyanın üstündeler mi yani nereye gidiyor hocam bu ruh?

Okudunuz mu?  Muharrem ayında kılınacak 6 rekatlik namaz

reenkarnasyon ne demek, reenkarnasyon nedir kısaca açıklaması

Bu kategoride yer alan Borcumdan emin değilim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Reenkarnasyon nedir? Kısaca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.