Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:40
sizden1
Abone

Evlenmeden önce sevgili olmak

Evlenmeden önce sevgili olmak

SerapGrkm
Evlenmeden biriyle sevgili olmak günah mıdır? El ele tutuşmak ve diğer temaslar olmadan sevgili olmak günah mıdır?


Cevap: Evlenmeden önce sevgili olmak

r1dv4n06
Evet haramdır . Dinimiz İslamda Flört kavramı yoktur . Flört, akıl mantık hislerini alt üst eder. Flörte alışan, sık sık arkadaş değiştirir. Kızı kandırıp terkeden erkek hain, kandırılan kız da maskara durumuna düşer. Flörtte çok defa, iffet elden gider. Namuslu Müslüman bir kız için bundan büyük felâket olamaz. Flört, birçok gençleri serseri, müsrif ve perişan eder. Gençler arasında aşağılık kompleksi, kıskançlık, kin, nefret, karamsarlık, düşmanlık, anarşi ve çeşitli ruhî bunalımlar doğurur. (Kişinin başına demirden bir şişin batırılması, nikah düşen bir kadına dokunmasından daha hafif kalır.) [Taberani, Beyheki] (Ey gençler, namusunuzu koruyun, zina etmeyin! İyi bilin ki, namusunu koruyana Cennet vardır.) [Hakim]
(Kötülükten korunmak için, nikahlı yaşayın ve iffetli olun!) [İbni Asakir]
(Ey kadınlar, ancak mahreminiz olan erkeklerle konuşun, mahreminiz olmayanlarla konuşmayın!) [İbni Said]

Okudunuz mu?  Kediyi odadan kovmak günah mı

Cevap: Evlenmeden önce sevgili olmak

SerapGrkm
Öncelikle saol. Ailemle ilgili Bir sorum daha olacaktı size. Bir adamın (malesef babamın) karısını yani annemi başka bir kadınla (zina yapan bir kadın) mesajlaşması ve telefonla konuşması , onun açik seçik fotograflarına bakmasi, ayıp videolar seyretmesi karısını kesinlikle aldatmaya giriyor sanırım. Bu tür şeylerin günahı nedir? Birde babamdan nefret edersem günah olur mu?

Okudunuz mu?  Duha namazının son 2 rekatı neden oturarak kılınıyor?

Cevap: Evlenmeden önce sevgili olmak

r1dv4n06
Zinanın hükmü İslam Dininde açıktır. Suçunu Hakim’in huzurunda dört defa ayrı ayrı itiraf ederek cezanın verilmesini isteyen veya dört şahidi bulunan birisi hakkında karar verilir. Şayet bu insan evli ise recm cezası, yoksa bekar bir insan için verilecek karar recm değildir, yüz değnek sopa vurulur. Yüce Mevla’mız islamalimi.com/category/kuran-tefsir/Kuranı Kerimde bir ayeti kerimede zina ile alakalı şöyle buyurmuştur. Zinaya da yaklaşmayın, çünkü o pek çirkindir ve kötü bir yoldur . (17.32) (Allah indinde zinadan büyük günah yoktur.) [R. Nasıhin] Böyle bir durumda kardeş oturup konuşulmalı ve bu çirkin işin günahı anlatılmalı tevbe istiğfar etmeye davet edilmeli uygun bir dile ile . Nefret etmen günah olmaz fakat aile büyüklerine bir öf demek bile dinimiz de haramdır onlar iyilik ile muamele etmek gerekir . Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara öf! bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle. [İsra-23] Lakin ailenin haram ve isyan isteklerini yapmamak gerekir bu haramdır bundan dolayı kişi günaha girmez .


SerapGrkm
Çok saol. Gerćektende çok yardımcı oldun abla��

Okudunuz mu?  Taharet hakkında bilgi istiyorum.

r1dv4n06
Ne demek kardeşim . Duaların da bu kardeşini unutma . Bu arada erkeğim ben . 🙂


Kayıtsız Üye
Şimdi sevgilim var hiç elini tutmadım hiç buluşmadık sadece sosyal medya üzerinden konuşuyoruz, konuşmalarımızda gelmemiz gereken seviyeye dikkat ediyoruz ikimizde ciddiyiz ileriye dönük hayallerimiz var bu şekilde konuşmamız günah midir?

Okudunuz mu?  Namazda gülmek ne demek

misafir4
güzel kardeşim; erkekler ve kadınlar birbirlerine sevimli gelmeleri için, birbirleriyle imtihan edilmeleri için yaratılmışlardır. dolayısıyla sizler meylinize değil beraber inşa etmek üzere olduğunuz hayata itibar edin.

öncelikle şeytan herkesi kendi heveslerine göre kandırır. zina etmek istemeyen birisine kalkıp da zinayı teklif etmez. adım adım ona yaklaştırır. adem babamız da cennette kafadan gidip yasaklanmış olan ağaca gitmemişlerdir. şeytan onları; adım adım, bir şey olmaz diyerek, hem şöyle şöyle hayırlı faydalı güzel olur diyerek kandırmışdır.

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişi beni sevmiyor

ileriye dönük hayallerimiz var demişsin, evliliğe giden yol somut basit ve açık adımlarla atılır. hayallerle değil. hele mutluluk balonlarına binip mutluluk diyarlarına giderek hiç değil. yanlış şeyler, insanın duyulmasından endişe duyduğu şeylerdir. sizleri tanımam bilmem etmem, bunları insanlara değil ailelerinize sorun. – anne baba, ben birisiyle evlenmeyi düşünüyorum, böyle böyle deyin. diyemiyorsanız ortada bir yanlışlık vardır. ortada aslında ciddi bir hayal de yokdur. sorumluluklarınızı üstlenir, ne istediğinizi bilirsiniz bu işler kolay olur. yoksa hayalle filan olmaz. hele bu hayaller üç beş seneden aşağı değilse yazık.

Okudunuz mu?  3 kişi cemaat ile namaz kılıyorsa duruş nasıl olmalı

ayrıca bunları düşünüyor ve bunları yapıyorken aslında kendiniz için mühim olan, ihtiyacınız olan şeyleri de bir kenarda atılmış bir vaziyette bırakıyorsunuz demekdir. evliliğe giden yol sorumluluklarını üstlenmekdir, şahsiyetini inşa etmekdir, ne istediğini bilmekdir. daha çok sevmek, daha çok meyletmek, daha güzel hayal kurmak değildir ve sizler böyle meselelerle uğraşırken aslında kendinize ve karşınızdaki kimseye kastediyorsunuzdur.

Okudunuz mu?  Yalan nedir? Yalan ne demek

evlenmeden önce sevgili olmak günah mı, sevgili

Bu kategoride yer alan Kuran'ı hızlı okuma yöntemleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenmeden önce sevgili olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.