Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:44
Gusul
Yönetici

Vesvese ve Çözümü

Vesvese ve Çözümü

Kayıtsız Üye
Ne kadar saçma ne kadar dini zorlaştırıcı soru varsa şeytandan geliyor.En çokta uzerinize korku salıyor abdestini olmaz guslun olmaz.Kendini cunup gibi hissedersin.Şöyle yaparsak gusül olur mu böyle yaparsak abdest olur mu gibi soruları şeytan akla getiriyor.Araştırmayacaksın bile araştırdın ve cevabını buldun sonra aklına başka soru getirtir soruları bitmez yani .Ömrün bu soruları arastirmakla gecebilir.Şüpheye dusuyorsak kesin bir sonuca varamiyorsak o seytandan dır bitmiştir.Birazguclu olmamız lazım ona karşı.


Cevap: Vesvese ve Çözümü

Şema
Evet doğru.
Şeytandan Allah’a sığınıp asla onun dediğine uymamalıyız. Abdest ve gusül alalım ve ne kadar içimize olmadı şüphesi gelirse de bir daha tekrar etmeyelim bir kaç gün devam eder sonra kaçar.

Okudunuz mu?  Gusül alma şekli nasıl

Cevap: Vesvese ve Çözümü

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum,

Aynı durumdan bende muzdaribim.Aşırı vesvese var.Ama tek tek sorularıma cevap alamadığım için bunlar yuvarlanarak giden bir kar topu gibi büyüyor.Bugün Gusül abdest aldım.Abdestin sonuna doğru göz pınarlarımı iyice yıkadım, gusül devam ederken tekrar aklıma göz pınarlarını yıkamak aklıma geldi ama bir defa yıkadığım için aynı yerden tekrar çapak çıksada gerekmiyor diyerek gusül abdestimi aldım.Gusül bittikten yaklaşık 1 saat sonra aynada gözüme baktığım zaman çapak gördüm.Gusül abdesti alırken yıkamış olduğumu göz çevresini tekrar çapak çıksa dahi 1 defa yıkamam yeterlidir diyerek yıkamamış olmamdan dolayı tekrar çapak çıkması ve 2 .defa yıkamamam gusül abdestimin sıhhatına zarar vermişmidir?

Okudunuz mu?  Yatağa meni sıçradı silsem olur mu?

Cevap: Vesvese ve Çözümü

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum
Gardaşım en başta ne yazıyor.Kardeş sana bu zorluk veriyorsa ve üzüyorsa gereksiz zamanınını harcıyorsa salla o şeytandan de ya bunu demeyi öğren.Guslünü almışsın ne güzel .Çapak gün içinde tekrar çıkabilir .Sen yıkadığında şüpheye düşmüşsen şüpheye düşmüşsen kesinlikle ve kesinlikle yıkama.Emin olman gerekir yüzdeyüz kafanda şüphe kalmasın..Hele senin gibilerin guslü kesinlikle kabul olur Dinimizde vesveseliller için bu kolaylık vardır Elhamdulilllah .hata yapmışsan gerçekte gene Allah kabul eder.Allah şeytana düşman olmamızı emretmiş .Ona savaş aç.Kendine şunu de Allahın benim abdestime ihtiyacımı var de.yANLIŞ ALDIYSAMDA ALDIM DE .Yeter ben bıktım bu soruları sormaktan sende bık be kardeşim daha yeniysen bile ilerde hep böyle gereksiz saçma soruları sordurur sana emin ol.Allah muhafaza etsin seni

Okudunuz mu?  Derinin soyulması abdeste mani mi?

#UguR
Vesveseye karşı felak ve nas surelerini okumakta fayda var.


Kayıtsız Üye
Allah rızası için bana yardım edin. namaza başlayalı 1 yıldan fazla oldu ve o günden beri vesveselerle uğraşıyorum. artık ağlama noktasına geldim, dayanamıyorum. hatta ramazan’dan sonra namazı bırakmayı dahi düşünüyorum, çok yoruldum… örneğin gusülde ağzıma ve burnuma 6’dan fazla su veriyorum. bir namazı bitirdim diyelim sonrasında aklımda bir soru işareti olunca hemen tekrar kılıyorum. namaz kılınca kıyafetimin içi görünür diye üst üste bir sürü kıyafet giyiyorum. banyoya girdiğimde gusülde alıyorum çoğu zaman. sürekli tövbe ediyorum ama boşa gidiyormuş gibi hissediyorum. en ufak bir şeyde her şeyi tekrar başa sarıyorum. namaz kıyafetlerimi sürekli sürekli yıkıyorum, kirli hissediyorum. namazlarım, tövbelerim, yaptığım her şey boşa gidiyor gibi hissediyorum. gerçekten sinirlerim çok bozuldu artık… o gün tanıdığım biri köpeğe dokunup bana elleyince vesveselerim daha fazla arttı. necaset gitmemiş gibi hissediyorum yıkanmama rağmen (var mıydı ondan bile emin değilim), ellediğim her şey necis oluyor gibi hissediyorum. oysa ki sadece kıyafetime dokunmuştu ve eli de kuruydu sanırım. bu vesveselerden nasıl kurtulurum nasıl başa çıkarım ? birkaç video izledim youtube’dan ama benimkisi video ile geçecek bir şey değil sanki. etkili bir dua veya başka bir çözümü yok mu ? dayanılmaz bir hâl aldı artık. yalvarırım yardım edim.

Okudunuz mu?  Selam vermeden namazı bozmak abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Senin ki vesvese hastalığı bir psikiyatriye görünmeni tavsiye ederim…


seyit gazi
din kolaylıktır, zorlayan altında mutlaka ezilir. zaten hata olduğunu bildiğin şeyleri niye tekrar ediyorsun ki. ilmihal bilgilerin zayıfsa öğren, en azından günlük yaptığımız işlerin fıkhını öğren. bir günde öğrenebilir, üç beş günde çok rahat kavrayabilirsin. sen vesveselerini boşver, Allah sana torpil yapar merak etme. gusülde iğne ucu kadar kuru kalmış yer olursa gusül olmazda, farkında olmadan avuç içi kadar kuru yer kalsa gusül olur. mesele dalga geçer gibi iş yapmamak olayı ciddiye almak. yoksa farkında olmadıklarımızın güç yetiremediklerimizin hesabı sorulsa işin içinden hiç çıkamayız. zaten kıldığımız namazları Allah kabul ediyorda öyle kabul oluyor yoksa çok güzel bir namaz kıldım demek bile başlı başına yanlış. namazını kılıp estağfurullah çekip Allah avc nin kabul etmesini bekleriz. kimsenin yapmadığı incelikleri yapmaya kalkmanın, kimsenin sormadığı soruları sormanın alemi yok. yapılanın aslı olsa yapan çıkardı, bize de öyle yapmamız tavsiye edilirdi. bu hususda da ölçü Allah rasulü sav in yaptıklarıdır ve onu gören ashabının yaptıklarıdır zaten kendi kendine sorduğun soruların sorulacak bir tarafı olsa sorarlardı, fıkhıda anlatılırdı. fakihlerimiz astronot aya gitse; ayda nasıl temizlenir, nasıl namaz kılar, nasıl oruç tutar hepsinin cevabını verirler. yeter ki soru gerçek bir soru olsun.beni kastetmiyorum da zıpçıktılıksa adamla dalga mı geçiyorsun denir, vesveseyse üzerinde durulmaz, o hususla ilgili ilmin bilinmemesi ise üç beş başlıkta yarım saatte bir saatte öğrenilebilir.

Okudunuz mu?  Ojeyle abdest ve gusül alınırsa geçerli olur mu?

Kayıtsız Üye
Öncelikle haklısınız bel ki ama bu tamamen vesvese olmuş soruyu soran ben değilim kardeşimiz vesvese yapıyor bu arada neden yazılarınızda aynı kişi yazıyor sanıyorsunuz tamam bel ki benzer sorular sorulmuştur elbet ama sabırlı olunmalı aslında ayrıntılı yazılsa kimse aynı soruları tekrar tekrar sormaz.Bir sürü insan bu siteye giriyor kimin kim olduğu belli değil..
Cevaba gelecek olursak kardeşim vesvese yapıyorsun vesvese çok kötü bir hastalık ve bundan kurtulmak çok zor biliyorum çözümü ise umursamayacaksın Allah affeder deyip banyodan çıkacaksın ama bel ki affetmez diye korkuyoruz sonra anladım ki Allah çok merhametli neden kabul etmesin neden affetmesin bunları düşün kardeşim kurtulamazsan eğer psikiyatri sana ilaç verecek onu kullan başka çaresi yok bunun.

Okudunuz mu?  Şafilere göre bebeğin idrarı abdesti bozar mı?

vesvese, Vesveseye çözüm, Vesvese ve çözümü

Bu kategoride yer alan Gusül alırken sabunlanmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese ve Çözümü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.