Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:04
missa08
Abone

İftira ile ilgili ayet ve hadisler

İftira ile ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
İftira ne demek zararları iftira atarsak sonumuz nasıl olacak iftira ile ilgili ayet veya hadisler nelerdir


Cevap: İftira ile ilgili ayet ve hadisler

Şema
İftira ile ilgili ayetler, içinde iftira kelimesi geçen ayeti kerimeler

Nur:16 Bu iftirayı işittiğiniz vakit, "Böyle sözleri ağzımıza almamız bize yaraşmaz. Seni eksikliklerden uzak tutarız Allah’ım! Bu çok büyük bir iftiradır" deseydiniz ya!

Okudunuz mu?  Hz. Ömer zamanında oluşturulan devlet kurumları

Nur:11 O ağır iftirayı uyduranlar, sizin içinizden bir güruhtur. Bu iftirayı kendiniz için kötü bir şey sanmayın. Aksine o sizin için bir hayırdır. Onlardan her biri için, işledikleri günahın cezası vardır. İçlerinden (elebaşılık ederek) o günahın büyüğünü üstlenen için ise ağır bir azap vardır.

Okudunuz mu?  Müzik dinlerken hayal kurmak günah mıdır

Nur:12 Bu iftirayı işittiğiniz zaman, iman eden erkek ve kadınlar, kendi (din kardeş)leri hakkında iyi zan besleyip de, "Bu apaçık bir iftiradır" deselerdi ya!

Nur:14 Eğer size dünya ve ahirette Allah’ın lütfu ve rahmeti olmasaydı, içine daldığınız bu iftiradan dolayı size mutlaka büyük bir azap dokunurdu!

Nur:15 Hani o iftirayı dilden dile dolaştırıyor; hakkında hiçbir bilginiz olmayan şeyleri ağzınıza alıp söylüyor ve bunu önemsiz bir iş sanıyordunuz. Halbuki bu, Allah katında büyük bir günahtır.

Okudunuz mu?  İslam'da Kadın Hakları ile ilgili hutbe

Ahzab:58 Mümin erkekleri ve mümin kadınları işlemedikleri şeyler yüzünden incitenler, bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmişlerdir.

Şura:24 Yoksa "Yalan uydurup Allah’a iftira etti" mi diyorlar. Eğer Allah dilerse senin kalbini mühürler. Allah bâtılı yok eder, hakkı sözleriyle gerçekleştirir. Şüphesiz O, göğüslerin özünü (kalplerde olanları) hakkıyla bilendir.

Okudunuz mu?  Zina ettiğini evleneceğin kişiye söylemek

Mümtehine:12 Ey Peygamber! Mü’min kadınlar, Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmamak, hırsızlık yapmamak, zina etmemek, çocuklarını öldürmemek, elleriyle ayakları arasında bir iftira uydurup getirmemek, hiçbir iyi işte sana karşı gelmemek konusunda sana biat etmek üzere geldikleri zaman, biatlarını kabul et ve onlar için Allah’tan bağışlama dile. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Okudunuz mu?  Karım "seni sevmiyorum artık, zerre değerin yok gözümde" dedi.

Cevap: İftira ile ilgili ayet ve hadisler

Şema
İftira hakkında hadisler, Peygamberimizin sözleri

Buhârî’nin Ebû Hüreyre’den rivayet ettiğine göre Resulullah (s.a.):
Helak eden yedi şeyden sakının", buyurmuş. Yamndakilerin:
Ya Resulullah, bunlar nelerdir? sorusuna;
Allah’a şirk koşmak, sihir yapmak Allah’ın haksız yere öldürmeyi haram kıldığı bir adamı öldürmek, faiz yemek, yetim malı yemek, savaştan kaçmak ve hiç bir şeyden haberi olmayan iffetli müslüman bir kadına iftira etmek" cevabını vermiştir. Şu âyet-i kerime meali de savaştan kaçmanın ne derece büyük bir günah olduğunu ortaya koyuyor: "Tekrar savaşmak için bir tarafa çekilmek veya bir başka topluluğa katılmak maksadı dışında o gün arkasını düşmana dönen kimse Allah’tan bir gazaba uğramış olur. Onun varacağı yer Cehennemdir. Ne kötü bir dönüştür."
—————————————-

Okudunuz mu?  Mahreçlerin çıkış sesleri

Ebû Hüreyre’den demiştir ki: Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem:" Helak edici olan yedi şeyden çekininiz!" buyurmuş da (kendisine)!
"Ey Allah’ın Rasûlü onlar nedir?" diye sorulmuş (Hz. Peygamber de):
Allah’a şirk koşmak, sihir yapmak, haklı bîr sebep olmaksızın Allah’ın haram kıldığı bir cana kıymak, faiz yemek, yetim malı yemek, düşmana hücum gününde kaçmak, zinadan uzak hiç bir şeyden haberi olmayan müslüman kadınlara zina iftirasında bulunmak’ cevabım vermiş

Okudunuz mu?  Alkol içeren diş macunu kullanmak caiz mi

Yorum: İftira ile ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
Bir eşin dürekli hanımına senden şüpheleniyorum demeside iftiramıdır kadının öyle bir durumu yokken birde koca kendi ailesine hanımının demediği şeyleri söylemeside iftiramıdır dinimizde hükmü nedir


mum
İftira, birinden görmediğini gördüğünü söylemesidir. Şüphe etmek iftira olmasa da iftiranın kardeşidir.

Okudunuz mu?  Nişanlım nikahı bozdu tekrar nikah olur mu

iftira etmeyin, iftira ile ilgili ayetler, iftira

Bu kategoride yer alan Namaza başlarken niyet ederken euzu Besmele çekmek gerekirmi yoksa direk niyet etmek olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İftira ile ilgili ayet ve hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.