Anasayfa
19 Ekim 2023, 14:08
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada cennet ve cehennem görmek

Rüyada cennet ve cehennem görmek

Kayıtsız Üye
Slm aleyküm rüyamda Allah tarafından gökyüzüne ulaştığımı ve cenneti gördüm ve daha sonra cehennemi gördüm Allah Teala beni cehenneme bir hayvanın ağzına atıyor ve hayvan beni geri bırakıp geri Allah teâlânın yanına geri dönüyorum yorumlarmisiniz lütfen sonra Allah tealayla konusuyorum


Cevap: Rüyada cennet ve cehennem görmek

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Öncelikle bu rüyanın ilk kısmı hayırla tabir edilmez. Şöyle ki, sizin içerisinde bulunduğunuz hata ve yanlışlara yorumlanır. Ancak Allah’ın izniyle bunları terketmenize, tövbe etmeye işarettir. En doğrusunu Allah bilir.


Yorum: Rüyada cennet ve cehennem görmek

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Rüyamda kıyamet kopuyordu. Önce cehenneme gidiyorum fakat çok kısa ateşi hissetmeden cezan bitti deyip cennete gönderiyorlar. Daha sonra gökyüzüne doğru uçuyorum dünyanın yuvarlakligini görecek şekilde aşağıda cennet var. Sonra tekrar iniyorum. Sonra Allahu Teâla dan bir şey istiyorum bana onu veriyor. Yorumlarmisiniz Allah razı olsun.


Yorum: Rüyada cennet ve cehennem görmek

arifselim
Aleykum selam. Bu rüyanın en açık yorumu, insana verdiği bir ders ve ibret alınmasıdır. Gören kimseye ahireti, cenneti ve cehennemi hatırlatarak amellerine dikkat etmesi gerektiğine tabir edilir. Dileklerinin verilmesi ise duaların kabulüne yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Cübbe görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamu aleykum hocam
Ben rüyamda hem cenneti hemde cenehenemi gördüm. Cennete girdiğim zaman bahçe fln vardı yesillik vardı cehenneme girdiğim zmn böyle bir uzun etrafı kapalı birşeyin içindeydim ama yanlış hatırlamıyorsam yanmiyordum bu 2 ruyayida aynı gece gördüm. Merakimi gidersinseniz sevinirim şimdiden sağolun


arifselim
Aleykum selam. Bazı rüyalara tabire gerek olmaz. Bu rüyanda öyle bir rüyadır anlamı açıktır. İnsana ahiretini, hesap gününü, cennet ve cehennemi tefekkür etmesine ve kendisine çeki düzen vermesi gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam.. 6-7sene önce rüya gördüm.. Ve hala dün gibi hatırlıyorum.. rüyamda ilk cehenneme gidiyorum ve sıratköprüsünden geçiyorum yarısına geldiğimde aşağıya bakıyorum ve korkuyorum bende düşüyorum.. Cehenneme düştüğümde kırmızı su beni yakmıyor ama insanların canı öyle yanıyor ki yüzerek kıyıya çıkıyorum.. sonra çok korkuyorum ama geçmem gerektiğini söylüyor melek geçiyorum sıratı ve cennetin kapısından giriyorum.. dedem(ben doğmadan önce ölmüş) beni karşılıyor ve elinde elektronik bir cihaz var herşey 0 ama kul hakkını sayamadım çok fazla sayı vardı.. sonra lütfen Benide al diyorum… uyanıyorum ve bu rüyayı unutamıyorum Hocam yorumlarsanız çok sevinirim..

Okudunuz mu?  Rüyada çeyizin kaybolduğunu görmek

arifselim
Aleykum selam. Bu tür rüyalar berrak rüyalardandır ve anlamları da çok açıktır. Gören kimse için bir uyarı ders ve ibret şeklinde kabul edilmelidir. İnsana ahiretini cennet ve cehennemi hatırlatır. Bu şekilde bir ders çıkarılabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda birkaç katlı bir ev var içinde cennet ve cehennem var bir sürü insan gidip ikisine de bakıyor. Ben cehennemi merak ediyorum yaklaşıyorum ama içeri bakmaya korkuyorum. İnleme sesleri geliyor. Geri çekiliyorum. Bundan sonra namaz kılıcam Allah beni affetsin diyorum çok korkuyorum


arifselim
Aslında öyle rüyaları ne sormaya nede yorumlamaya hiç gerek bile yoktur. Çünkü insana bir uyarı ve hatırlatma oldukları zaten çok açıktır. Bu şekilde aynen bir ders çıkarılmalıdır ve herkes kendi kendini gözden geçirerek rabbine karşı vazifelerini yerine getirmelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Ceviz Ağacından Yeşil Ceviz Yemek

Kayıtsız Üye
Selamûn aleyküm tabirini öğrenmek istediğim rüya cennet ve cehennem kapısı görmek.
Hocam 16 yaşında bir gencim ve bundan 15 gün önce rüyamda önce cennet ardından cehennem kapısı gördüm yani temsili olarak cehennem kapısının üzerinde birşeyler yazıyordu ama hatirlayamıyorum sizce bu rüya ne anlama gelir dünya hayatı bitmişti ve hesap günüydü önce cennet sonra cehennem kapısını gördüm bu rüyanın tabirini öğrenmek istiyorum şimdiden çok sağolun.


Tohat
Ve aleyküm selam. İyi ve kötü durumları bir arada gösteren bir rüyadır. Hem olumlu gelişmeler yaşayacak hem de olumsuzluklara tanık olacaksınız. Ailede, iş hayatında huzurlu ve karlı bir dönem geçireceksiniz. Ayrıca bir konuda ya da bir kimseye hata yapacak ve bundan pişmanlık duyacaksınız şeklinde tabire sahiptir. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar 15 yaşındayım çok önce bir rüya gördüm ama hiç aklımdan çıkmadı.
Rüyada Cebrail beni alıyor ve bir sıraya giriyorduk ardından bana kalp gözü veriliyordu ve cehenneme giriyordum şeytanı görünce korktum ve çıkmak istedim sonra ve beni cennete götürdüler ve uyandım.
Bunu yorumlarmısınız

Okudunuz mu?  Rüyada cübbeli ahmet hocayı görmek

Tohat
Merhabalar. Yaptığınız veya yapacağınız tövbelerin kabul edilip tertemiz bir kişi olacağınıza, tüm günahlarınızın affedilerek anadan doğma şeklinde günahlardan arınacağınıza işarettir. Hayırlı ve güzel bir rüyadır. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır.


Kayıtsız Üye
2 aydır rüyamda beyaz giysisi bir kadın beni gezdirip hep cehennemi gösteriyor yanan insanları görüyorum çığlıklarını duyuyorum ilkkez bugün rüyamda beyaz giysisi bir erkek bana niçin namazını bıraktın neden kapatmakta tereddüt ediyor sun dedi bana bir kapı açtırdı açar açmaz mis gibi kokular yüzüme vurdu aklının alamayacağı şeyler vardı sular akıyordu çok güzel bir yerdi beni ordan aldı çıkardı sordum burası neresi diye bana sadece cennetten bir köşe dedi sonra beni aldı merdivenlerden aşağı indirdi orda bir kapat vardı bana acmami istedi açtım insan çığlıkları geliyordu çok kötüydü sesler bana bir defter çıkardı ölen insanların listesi dedi bizim eski bir komşumuz vardı ölmüştü onu gösterip bunun gibi biri ol dedi şimdi çok güzel bir yerdetek dedi sonra bana ölüm ne bir dakika geç ne bir dakika erken dedi defterde benimde resmin vardı bana seni ölümünde geç değil dedi lütfen bana bunu yorumlar mısınız çok etkileniyorum rüyalardan iki aydır

Okudunuz mu?  Rüyada cine karşı dua okumak ve Cenabı hakkın sesini duymak

Tohat
Rüyanda sana çok güzel bir mesaj verilmiş. Cennet ve cehennem belirgin olarak gösterilerek ahirette karşılaşacaklarımız yaşatılmış. Bu rüya senin günahlarından arınman için tövbe etmen gerektiği yönünde bir işarettir. Doğru yolu seçmen ve bu yolda tutunman için gayret göstermelisin En doğrusunu bir tek Allah bilebilir elbette.


Kayıtsız Üye
S.aleykum öncelikle rüyamda 7 katlı bir cisim gördüm ve bu cismin ust kismindan sular akıyordu en alt kısma gelirken alevler çıkıyordu rüyamda oraya cennet cehennem katmanı olarak soyluyorlardi acaba anlamı nedir şimdiden teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Rüyada Camiye Gitmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Geçmişinde veya hayatında hala yapmakta olduğunuz bazı şeyler olduğuna fakat sizin bunu doğru kabul ederek devam etmenize işaret eder. Bu yanlışları düzeltip doğruyu uygulamanız için bir mesaj olabilir. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır elbette.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm uyumadan önce bir paylaşım gördüm ve bende keşke bende rüyamda Allah’ı görseydim dedim uyuduğumda rüyamda ahiretteydik ve Allah’ı Gördüm. Ahiretteydik Ve Benimle Konuşuyordu ilk Cehennemi gösterdi buraya belirli kişilerin gireceğini söyledi cehennemi görünce çok korktum korkutucuydu cehennemin yanına gittim ve üzerinden geçtim Allah bana korkma ateş sana zarar vermez senin acı duygun yok dedi sonra ise cennete doğru gittik işte burasıda senin ebedi kalacağın yerdir dedi sonrasında gittim içim çok hoş oldu çok sevindim kokuyu içime çektim ve tarifsiz bir koku vardı


Tohat
Ve aleyküm selam. Tabire lüzum olmayan açık bir şekilde anlaşılan bir rüyadır. Allah’ın rızası doğrultusunda hareket etmen neticesinde Allah’ın sevgisine mazhar olup cennetten uzak olup cenneti hak edeceğini göstermektedir. Doğrusunu yalnız Allah bilebilir.

Okudunuz mu?  Rüyada damatlığın bol gelmesi

Mumine72
Hocam
Rüyamda beyaz giyinmişim süt şelalesi gibi bir yer vardı oraya cennet deniliyordu beni görünce o şelale çok yagışlı ve hızlı bir şekilde süt akıyordu bana diyorlardı şelalelin yanına geç görmesin seni beyaz giymişsin seni gördü mü hızlanıo diye bende yanında saklanıyordum arada bakmak için kafamı çıkartıyordum yine hızlanıyordu en sonda cıkartıgımda hızı öncekilere göre daha yavas geliyordu. Sonra beni baska bir yere götürüyorlardı Magmadan oluşan çok uzun bir duvar var burası da cehennem diyorlar ve bir sıcramamda o duvarın tepesine tutunuyorum ama magma oldugu halde hiçbir ısı hissetmiyorum sonra ordan atlıyoruz böyle kücük kücük kaykay şeklinde magnalar var onlara atlıyarak aşagıya iniyorum geniş bir alan ve sanki o alan yanmış külleri yok bir alan gibi bir yer sadece yangından cıkan kararmalar var biraz sonrada uyanıyorum yorumlarsanız çok sevinirim şimdiden ALLAH razı olsun


Tohat
Hayırlı günler. Rüyan açık ve çok güzel hayırlı bir rüyadır. Çıkaracağın mesaj dünyadaki amellerinin neye sebep ve neye mükafat olabileceğidir. Allah’ın sunduğu imtihan ve görevleri yerine getirmenin mükafatı cennet iken buyruklarına itaat etmeyip dünyaya aldanmak, hak’tan ayrılmak cehennem olacaktır. Her ikisi de sana gösterilerek bir yol seçmen uyarısı yapılmıştır. Bu açıdan şanslı olabileceğini düşünerek hareket etmelisin. Allah en iyisini bilendir elbette.

Okudunuz mu?  Rüyada çocuk bakıcısı olduğunu görmek

Kayıtsız Üye
merhaba hocam ben rüyamda cennet ve cehennemi gördüm ilk baş ailem ve akrabalarımdan bir kaç kişi daha vardı büyük bir orman vardı ama 1/2 yollu orman. Ormanın girişinden başladık yürümeye cennet ve cehennemi arıyorduk dümdüz yolda ilerledik yolun bitmesine yakın aramızdan biri burası cehennem daha fazla yürümeyelim dedi ve döndük yürüdükten sonra karşımıza 2 yol çıktı ben diğer yoldan gitmeyi tercih ettim ve cennet benim gittiğim yolun karşısındaydı cenneti buldum deyip bağırdım kapısından pırıl pırıl koskoca ışıklar yayılıyordu ve herkes yanıma geldi hep beraber cennetin kapısından girdik ve karşımıza 1 kapı daha çıktı karşımızda da değişik yaratıklar vardı bu kapıdan geçmek için ilk önce bizi öldürmeniz dövmeniz gerek dediler yerlerde de bizim için sopalar vardı biz hepimiz sopaları aldık vurmaya çalıştık ama onlar bizden çok güçlülerdi vuramayan kişileri dışarı ormana tekrar atıyorlardı ve hepimizi ormana attılar onları öldüremediğimiz için cennetin içine giremedik hocam orada da rüyam son buldu

Okudunuz mu?  Rüyada çorap çıkarmak

Tohat
Merhaba. Rüyan olduğu gibi açıklanır. Yolda yürüdüğün orman hayattır karşına çıkacak olan ayrımlar seni cennete ve cehenneme yaklaştıracak olan olay ve durumlardır. Seçimlerini kendi iraden ve edindiğin doğru ve yanlış bilgilerle yapacak ve buna göre değerlendirileceksin. Allah hakkıyla bilendir tabi.


Kayıtsız Üye
Merhabalar umarım birisi bu merakımı giderir geçen günlerden birinde çok değişik bir rüya görmüş bulunmaktayım rüyamda cennet ve cehennem kapısının önündeydim cennetin kapısı kapalı cehenneminki ise açıktı ve ben cennete veya cehenneme girecek olan kişileri seçiyordum önümde bir sıra vardı onlara iki kapıdan birine girmelerini söylüyordum fakat o sırada bende vardım sıra git gide bana yaklaşıyordu daha sonrasında ise şeytan yanıma gelip beni öpüyordu bende karşılık veriyordum ardına dedektif gelip benim sorguya çekileceğimi yaptığımın yanlış olduğunu polislerin benimle konuşmaya geldiğini söyleyip sıradan alıyorlardı lütfen birileri bana bu gördüğün rüyanın ne olduğunu açıklasın iyi günler

Okudunuz mu?  Rüyada cehenneme gideceğinin söylenmesi

Tohat
Merhabalar. Hem kendin için hem de etrafındaki insanlara karşı etkin konusunda bir uyarıdır. Hayatın bir imtihan olduğu bir gerçektir. Bu imtihanı unutarak veya önemsemeyerek insanları kandıran, üç kağıtçı hilekar kişilerle iş birliği yapman insanların da sonunu etkileyebilir. Doğru insanlarla doğru adımlar atarak dünyan kadar ahiretine de yön verecektir. Allah hakkıyla bilendir tabi.


rüyada cennet ve cehennem görmek, rüyada cennet cehennem görmek, rüyada cennet ve cehennemin gösterilmesi

Bu kategoride yer alan Rüyada çikolata görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada cennet ve cehennem görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.