Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa06
Abone

Babam sürekli bela ve beddua ediyor

Babam sürekli bela ve beddua ediyor

Kayıtsız Üye
Bir kaç yıl evvel babam ruhsal hastalık (düşünce bozukluğu) geçirdi. Geçirdi diyoruö çünkü geçmişti fakat tekrar gündeme geldi. Gerçekten geçmemiş, sadece bize öyle gösterilmiş. Babam herşeyi içine atar, çocuklarıyla ilgili bir sorunu sıkıntısı olduğu zaman bizlere demez fakat sonra bütün içindeki herşeyi anneme anlatır ve bir nevi onu suçlar..
İki sene önce beni istemeye bir aile geldi, babam ozaman razı değildi vermedi fakat sonraki sene razı oldu be verdi beni isteyenlere. Söz yapıldı yüzükler takıldı herşey gayet iyidi, aradan uzun zaman geçti şimdi diyor ki benim kızımı kandırdılar, benim kızım saf onlara inandı. Onları suçlamasının sebebi ise babam dışında herkes kötü herkesin maddi durumu kötü bir tek babam iyi bir tek onun durumu iyi. Kendi kardeşlerini de öyle görüyor malesef. Neyse sözlümle beni bir ortak arkadaşımız tanıştırdı, vay efendim ben okumaya değilde koca bulmaya gitmişim. Yaşım olmuş 28.
Herneyse bunun gibi birsürü hak etmediğim sözler duydum yinede babama bir saygısızlık yapmadım. Hürmette kusur etmedim. Ondan habersiz bir adım bile atmadım. Sürekli bela okuyor bana ve anneme. Yok işte annem nasıl çocuklar yetiştirmiş, babamın gözünde herşeyin suçlusu annem. Garip anam bütün kahırları o çekiyor..
Babam sanki mutlu olmamızı istemiyor. İki gün mutlu olsak üçüncü gün yine bir huzursuzluk. Ona göre biz onu huzursuz ediyormuşuz. Halbuki herşeyi oafasına takan sonra surat asan ve bizimle konuşmayan kendisi. Ortada olan olay dışında bambaşka bir senaryo kuruyor.
Aslında baktığıninız zaman mesele beni isteyenler değil, mesele yıllardır var, babam kendi kendine sıkıntı çıkartıyor. Kardeşleri aradığında mesela bir hasta haberi yada bir mutlu haber verdiklerinde hemen kafaya takıyor bu kişi bana niye bunu söyledi diye. Hemen altında bir art niyet arıyor.
Uzun lafın kısası babam sürekli bela ve beddua ediyor bana. Allah’a sığınıyorum dua ediyorum. Üzülüyorum hemde çok. Lütfen bana bir yardım edin, bu beddualar geçerlimidir?

Okudunuz mu?  Ailemizin yapmadıkları ibadetlerden sorumlu muyuz

Cevap: Babam sürekli bela ve beddua ediyor

Şema
Baba bedduası tutar ama haklı değilse kendine döner
Bu herkes için geçerlidir.
Sözün özü ne olursa olsun asla baba bedduası almamaya çalış.


Yorum: Babam sürekli bela ve beddua ediyor

Kayıtsız Üye
Babamla ara sıra tartisiriz yasim 16 benim babam gecen alkol icti hep iciyo icip icip arabylaa geziyo bizde kaza tayapar diye anahtarlarini aldik arabanin bize bedua ojuyu durmadan her gun bedua sade o konudan degl babamla çok tartismalar yasatim hala bisi anlamiyorum ama

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü yazılışı türkçe

Beddua

Bu kategoride yer alan Yaratma kelimesini Allah dışında kullanmak doğru mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babam sürekli bela ve beddua ediyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.