Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:58
missa3
Abone

İbadetlerim boşa gidecek düşüncesi

İbadetlerim boşa gidecek düşüncesi

Kayıtsız Üye
Dinimizde namaz kılıp hayata nefretle bakmak iyi midir ? Hayattan bir beklentisi olmamak. Mesela namaz kılan birisinin "Bütün yaptıklarım boşa gidecek" veya "Ne yaparsam yapayım Allah beni istemez" gibi şeyleri düşünmesi doğru mu ?

Bir insan haramlardan kaçsa, namaz kılsada kötü bir ahlakı nedeniyle cehenneme gidebilir mi ?

Okudunuz mu?  Nikahta def çalmak sünnet midir ? Zilli veya zilsiz olur olması fark eder mi ?

Cevap: İbadetlerim boşa gidecek düşüncesi

imam
< "Ne yaparsam yapayım Allah beni istemez" gibi şeyleri düşünmesi doğru mu ? >
Bu düşünce sizin değildir, şeytanın içinize fısıltısıdır.
< kötü bir ahlakı nedeniyle cehenneme gidebilir mi ? >
Namaz kılmak ve haramlardan kaçmak güzel ahlakın temelidir, kalan güzellik ise beraber yaşadığı insanlarla güzel geçinmektir.

Okudunuz mu?  Caminin bireysel ve toplumsal açıdan önemi

Cevap: İbadetlerim boşa gidecek düşüncesi

huzurluask
Her şeyin başı "sabır" ibadetlerine sabırla devam et lütfen


Yorum: İbadetlerim boşa gidecek düşüncesi

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm kardeşlerim. Ben ergenlikte bir kaç kul hakkına girdim (oyunda bir şeyler çalmak gibi ve insanları kandırmak gibi) Maalesef hiç aklım ermiyordu o zamanlar, bilseydim hiç yapar mıydım… Şimdi ise onları bulup helallik isteme imkanım yok (onlarca kişi…) Kul hakkını iyice araştırdıktan sonra hayattan soğudum, namaz ve ibadetlerimden soğudum neredeyse diyebilirim şöyle hadisler gördükten sonra : (Müflis, şu kimsedir ki, kıyamette, defterinde pek çok namaz, oruç ve zekat sevabı bulunur. Fakat, bazılarına çeşitli yönden zararı dokunmuştur. Sevapları, bu hak sahiplerine dağıtılır. Hakları ödenmeden önce sevapları biterse, hak sahiplerinin günahları, bunun üzerine yükletilip Cehenneme atılır.) [Müslim] Gördüğünüz gibi ne kadar namaz kılarsam kılayım ne kadar oruç tutarsam tutayım (ki yazarken bile oruçluyum) ne kadar ibadet edersem edeyim bunlar ahirette bana değil de onlara gidecek. Buraya kadar bir sorun yok onlara gitsin ama sevap yetmezse onların günahı da bana yazılacak ve cezasını çekmek için cehenemme gireceğim. Bu psikoloji ile nasıl ibadet edebilirim ki ? Her şeyden soğudum. Ağlamak istiyorum ama ne yapsam da boş. Rabbim kul hakkını affetmez biliyorum. Çok ümitsizim, ne yapacağımı bilmiyorum. İnsanlar zina ediyor, cinayet işliyor, hırsızlık yapıyor, küçücük çocuklara tecavüz ediyor ve affediliyor yüce rabbim dilerse ama ben bu hata yüzünden asla affedilemeyeceğim 😥 Allah rızası için bana akıl verin… Bir de yeni ergenliğe girmişken bu kul haklarına girdim. Bu yine de yetişkin biri gibi mi sayılır ve günahı affedilmez mi ?

Okudunuz mu?  Bikiniyle havuza girmek küfür mü

mum
Allahın affettiği günahlardan dolayı ibadetten soğumak ne demek:)
Hak sahipleri bilinmiyorsa/ödeme imkanı yoksa Allah teala o borcu öder merak etme


Kayıtsız Üye
< Allahın affettiği günahlardan dolayı ibadetten soğumak ne demek:) >
Bu dediğinizi fazla anlayamadım, açıklar mısınız hocam ?

< Hak sahipleri bilinmiyorsa/ödeme imkanı yoksa Allah teala o borcu öder merak etme >
– İnşAllah… tek dileğim bu. Rabbimin bu kul haklarını üzerimden kaldırması için ne yapmalıyım ? Her şeye razıyım. Ancak ahirette mi ödenir yoksa rabbim o günahı bu dünyada iken de üstümüzden kıldırır mı çok duâ edip tövbe etsek ? Namaz kılsak, oruç tutsak vb… Çok perişanım yemin ediyorum aklım ermiyordu. Henüz bile daha yeni reşit oldum ne kadar aklım erebilirdi ki, o çocuk aklımla ne kadar düşünmüş olabilirim ki… bu günahı hafifletmez mi azıcık da olsa ?

Okudunuz mu?  İslamda masiva nedir ?

mum
< Bu dediğinizi fazla anlayamadım, açıklar mısınız hocam ? >
Allah seni affetmişken neden dert ediniyorsun demek istemiştim.
Sen tövbe et ve Allahın rahmetinden ümit kesme, O merhametlilerin en merhametlisidir.

Bu kategoride yer alan Evlenmeyen sahabe var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbadetlerim boşa gidecek düşüncesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.