Anasayfa
21 Aralık 2022, 19:33
missa0555
Editor

İçimden sürekli beddua ediyorum

İçimden sürekli beddua ediyorum

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum kardeşlerim benim çok kötü bir sorunum var, çocuklukdan 20 yasima kadar psikolojik problemlerim var di hep banyoda çok kalirdim,ellerimi çok yikardir mikrob bulaşdi deye, bir seyi tekrar yapardim, yolda yururken arkama bakarak gezerdim, ve evdeki işiklari o kadar açip kapadirdimki ailem bana delimisin ne yapiyorsun diye kiziyorlardi, 20 yaşimda ben çok kötü bir strese girdim, Yüce Rabbime Allah’a dua ediyordum, sonra içimden haşa tövbe küfler inkarlar çirkin duşunceler ve ben bir azda strese girerek umutsuzluka kapandim titreyerek 4 ay boyunca boğusdum sonra bunun vesvese obsesif kompulsiv hastalik oldugunu bir siteden öyrendim ve rahatlamişdim bir azda araştiriyim derken, bir sitede bed dua etmek çok kötü şey oldugunu yaziyordu, kardeslerim çok korkuyorum nolur akil fikir verin, şimdi ben haşa her kese bütün insanlara, haşa tövbe tabiata, haşa tövbe hayvanlara her kese haşa beddua ediyorum içimden sonra çok korkuyorum insanların yuzüne bakamiyorum haşa içimden beddua ediyorum hatta haşa tövbe anneme kardesimede ediyorum, kardeşlerim yemek yiyemiyorum, yemek yediyimde haşa tövbe yemekede beddua ediyorum çok çilmazdayim kardeşlerim Allahdan çok korkuyorum beni aff etmez deye, bütün insanların haqqina tabiyatin hatta hayvanlarin haqqina qirdim deye benden Ahiret gununde davaci olular deye, kardeşlerim bu da vesvesemidir, okb midir yoksa haşa benmi yapiyorum, Hocam Allah beni aff edermi, ne yapayim çok çaresisiz keşke çoçuklugumdaki takintilarim olsada bunlar olmasa ben kimseye kötü söz demeyen her kese gülerek davranan neden içimden haşa tövbe beddua ediyorum, bütün ammelerim boşuna gidiyor iyilik yapdigimda bile haşa tövbe beddua ediyorum, kendime bile haşa tövbe beddua ediyorum, Hocam nolur bana akil fikir verin.Allah sizden razı olsun kardeslerim önceden tesekurler.

Okudunuz mu?  İbrahim (as) ın ateşe atılır iken okuduğu dua nedir ?

Cevap: İçimden sürekli beddua ediyorum

imam
Bir hocanın yanına git ilim dersi al en az sohbetlerine katıl, gerektiğinde kafandaki soruları yönelt rahatlarsın.
Bu mümkün değişe şeytandan Allah’a sığın, zikret ve Nureddin Yıldız Hocanın sohbetlerini düzenli izle


Yorum: İçimden sürekli beddua ediyorum

Kayıtsız Üye
Beyinimizin calisma seklinde olan bir durum bu bendede oluyodu kendime befdua ediyodum sonra dua ediyodum beynin seni yonetmesin sen syonet artik olmuyo boyle dusununce

Okudunuz mu?  Hac ibadeti ne zaman başlar ne zaman biter?

Icimden istemeden beddua ediyorum

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Ben susarken, bazen de dua ederken, icimden ister istemez beddualar ediyorum. Ama agzimdan degil, aklimin içinde sessiz disariya vurmadan ediyorum.
Bu beni çok rahatsiz ediyor ama ne yapabilirim bilmiyorum. Gerceklessin istemem cünki beddua sonucta.

Okudunuz mu?  Bütün hadis kitapları ve yazarlarının isimleri

Ne yapabilirim?

Simdiden tesekkürler,
Allah razı olsun.


arifselim
Aleykum selam. Eğer ki istemediğin ve rahatsız olduğun düşünceler ise bunlar vesvesedir. Allah vesveselerden dolayı insana günah yazmaz. Burda senin niyetin önemlidir. Bu vesveselere asla önem verme.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Ben sürekli istemedim icimden beddua ediyorum. Kendime, sevdiklerime, sıkıntıda olanlara. Ve ardindan bir sey olunca bedduam tuttu gibi geliyor ayni!! Bir olay oldu mesela kendimi sucluyorum, haşa..
Ben istemiyorum beddua etmek Ama sürekli aklimdan gidiyor, kendime bile.
Allah korusun, dualarin Kabul oldugu ana denk gelir.

Okudunuz mu?  Tek bir Allaha iman eden ve Hz. Yusufla birlikte çalışan ona yardım eden firavun ve eşi kim?

Ne yapabilirim?

Bana yardımcı olacak bir tüyo verebilirmisiniz?

Simdiden Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
Bu konuda doktora danışmayı düşündünüz mü? Önce bir psikologa gidip konuşabilirsiniz o sizi yönlendirir. Takıntı tedavi edilmezse ilerleyebilir. Daha rahat ve huzurlu bir hayat için gerektiğinde doktora danışmalıyız bence. Ancak bu ilaç kullanıp iyileşiriz anlamında değil elbette. Tedaviden maksadım internet üzerinden teşhis koymaktansa bir uzmana danışarak çözüm aranız. Allah şifa versin inaşAllah.

Okudunuz mu?  Müslüman elinden ve dilinden baskalarina zarar gelmeyen kimsedir hadis

arifselim
Aleykum selam. İstemeden aklına gelen bu beddualar, düşünceler birer vesveseden ibarettir. Bırak bunlar aklına gelirse gelsin, geçmesi için kendini zorlama. Sadece yapman gereken şey, önem vermemektir.


Kayıtsız Üye
Bendede oluyodu.İğrenç bir hastalık midir nedir bilmiyorum.Beddua etmiyceğine gerçekten inanirsan geçer onun sadece saçma bir düşünce olduğuna inanirsan geçer.Haksız beddualar kabul olmuyomuş araştırabilirsin.

Okudunuz mu?  Vergi Kaçırmak Hırsızlık Gibi El Kesilmesini Mi Gerektirir?

Kayıtsız Üye
Ve aleyküm selam kardeşim. Allah bana, sana ve bu hastalığı olan herkese şifa versin. Bende de aynı sıkıntı var ve nerdeyse 2 yıldır bununla savaşıyorum. Zaten bununla savaştığım için 2 yıl oldu. Halbuki böyle bir şey yok. Bu havayı yumruklamak yada gölgeni yakalamak gibi bir şey. Alimlere, medresede okuyan mollalara ve manen kendini ilerletmiş kişilere sordum. Söyledikleri şey aynı. Bu vesvesedir. Bundan mesul değilsin. Çünkü bu senin elinde değil. İstemiyosun ve reddediyosun. Hatta bir tane molla ne takıyosun onu dedi. Onu takmıyacaksın, ona cevapta vermiyeceksin dedi. Vesveseyi ise nefis ve şeytan verir. Sana tavsiyem kardeşim bunları takma ve gündemine alma. Birisinin sana sürekli bir şeyler söylediğini düşün sense bu kişiyi dinlemiyorsun bu kişi zamanla senin ilgisizliğinden sonra susacaktır. O konuşsun sen onu dinleme. Bir de kuzenime sordum kendisi bir hastanede psikolog. Okb si olan kişi dedi, ne hakkında hassas ise o konuda obsosyon yaşar dedi. Mesela çok dindar birisi ve namaz konusunda çok hassas. Bi vesvese geliyor ya doğru okumadıysam sureyi diye, bu kişi yeniden namazını kılıyor. Halbuki peygamber efendimiz sav. buna yanıt vermiş. Bir kişinin sana hizmet ederken (mesela su getirmek) bardağı düşürüp kırması gibidir demiş Allahu alem. Sen buna kızarmıydın diyor. Velhasıl bunun çaresi kardeşim hiç yokmuş gibi hayatına devam etmek. O konuşacak sen dinlemiyeceksin. İmtahandır. Geçer biiznillah. Sıkma canını.

Okudunuz mu?  Çocuklara verilmesi yasaklanan isimler nelerdir ? İsim verirken nelere dikkat etmek gerekir ?

misafir1
insan bir düşüncenin aklına gelmesine mani olamaz ancak bunu ciddiye almamayı veya bununla meşgul olmamayı yapabilir ancak çoğu zaman insan bunun aklına gelmesine mani olmaya çalışır ve bu hususda da haliyle başarısız olur ancak bunu ciddiye almayabilecekken bunu yapmaz ve bununla meşgul olur. bir şeyi reddetmeye çalışmak bile aslında onu ciddiye almakdır. yani insan aslında bir tarafdan mani olamayacağı bir şeyi yapmaya çalışırken, bir tarafdan da yapabileceği bir şeyi ıskalıyordur. tabi suçluluk duygusu da bunu besler. yapılması gereken, bundan bir vebalinin olmadığını bellemekdir ve bu aklına gelenlerle meşgul olmamakdır. insan bunu önemsemediği zaman da inşaAllah artık gelmeyecekdir. dediğim gibi bunu reddetmek bile aslında bunu ciddiye almak anlamına geliyordur ayrıca tamam da hala geçmedi denmesi bile aslında halen bunun ciddiye alındığını gösteriyordur. biraz da insan vesvese deyince, aha şimdi kurtulamayacağım diyebiliyor. bunu, akla bir şeyin esmesi olarak değerlendirmek, kıymetsizliğinin anlaşılabilmesini sağlayabilecekdir.

Okudunuz mu?  Kur'an kursu öğretmeni nasıl olunur? hafız olanlar için

istemeden beddua etmek, istemeden beddua etmek kabul olur mu, aklim ab durekli beddua geluyo

Bu kategoride yer alan İmam nikahı şartmıdır bu kuranı kerimde ayeti varmı? veya hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimden sürekli beddua ediyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.