Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
sizden5
Abone

Sinir uyarıcı ilaçlar oruç bozar mı

Sinir uyarıcı ilaçlar oruç bozar mı

mrasim25
selamın aleyküm arkadaşlar ramazan gelior ve concerta isimli bir ilaç kullanıorum İlaçta fazladan bir madde var o’da ilacın 12 saat boyunca sürekli yavaş yavaş kana karışmasını sağlıyor şimdi ben bu ilacı iftardan sonra hemen içsem ertesi gün sabah saat 8-9’a kadar sürekli kana karışcak acaba bu orucu bozarmı ?

Okudunuz mu?  Dua ederken duvara bakmak veya ne varsa ona doğru durmak doğru birşeymidir?

Cevap: Sinir uyarıcı ilaçlar oruç bozar mı

Şema
< Metilfenidat fenetilamin grubuna ait, dikkat eksikliği-hiperaktivite bozukluğu, narkolepsi ve kronik yorgunluk sendromu tedavisinde sıklıkla reçete edilen merkezi sinir sistemi uyaranıdır. >
Hayır bu tür ilaçlar oruç bozmaz yeter ki imsak vaktinden önce alın.

Okudunuz mu?  Abdest ve murekkep

Yorum: Sinir uyarıcı ilaçlar oruç bozar mı

Kayıtsız Üye
Ben de ramazan nedeniyle ilacı gece 12 de almaya başladım uykumu kötü bozdu öğlen uykum gelir diyodum öğleden sonra 2 saat yatıp bir anda uyanıyorum. Rmazanda tavsiye etmiyorum.bu arada orucu bozmadigini öğrendim.

Okudunuz mu?  Güsülden önce tuvalete gitmek şart mı?

Yorum: Sinir uyarıcı ilaçlar oruç bozar mı

Kayıtsız Üye
Ben 15 yaşındayım hiperaktivite hastasıyım ve bu sene Ramazan sınav haftama denk geldi concerta içmeden çalışamıyorum sahurda içincede saat 1 gibi etkisi bitiyor yani bir işe yaramıyor acaba sadece ilacı içip orucumu tutmaya devam edebilir miyim

Okudunuz mu?  Bir şeyin Olmayacağını Hissetmek O İşin Olmayacağının İşareti Midir?

ACİLSERVİS
Doktorunla konuşup iftardan sonra içmeyi isteyebilirsin. Oruçluyken ilaç içmek orucu bozar.

Bu kategoride yer alan Gaz problemi olanlar özür sahibi saylır mı? Nasıl ibadet etmelidirler? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sinir uyarıcı ilaçlar oruç bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.