Anasayfa
27 Ocak 2024, 10:25
sizden91
Abone

Allah herşeye kadir midir?

Allah herşeye kadir midir?

Bilim
Allah her şeye kadir midir? Bilgi verir misiniz


Cevap: Allah herşeye kadir midir?

rüzgargülü88
evet. elbette. Allâhü teâlâ’nın her şeye gücü yeter.


Cevap: Allah herşeye kadir midir?

Bilim
Sayın Rüzgargülü88;

Allah’ın herşeye gücü yeter diyorsunuz öyleyse;

Okudunuz mu?  Hz.Aişe bunları yapmışmıdır ?

Allah kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi?


Cevap: Allah herşeye kadir midir?

Kayıtsız Üye
Bir kere "Allah, kaldıramayacağı bir taşı yaratabilir mi "sorusu hatalı . Açıklayayım .
Allah kelimesi yerine Her şeye gücü yeten kelimesini koyarsak soru söyle oluyor.
Herşeye gücü yeten, gücünün yetmeyeceği bir taşı yaratabilir mi? Bu soru apaçık hatalıdır ve kendini birkaç soru ile müslümanlığı yalanlayıp birnevi kendini rahatlatıp ibadetlerden kaçmak isteyen ateistler tarfından sorulmaktadır. Lütfen kafanızı biraz çalıştırıp da soru sorunuz.

Okudunuz mu?  Abdest alırken, ayağı sağ el yıkamak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Bilim,Allah’ın herşeye gücü yeter demekten sen ne anlıyorsun kardeş.Herşeye gücü yeter dedikten sonra meli-malı,yapamazlı-edemezli soru olur mu?hem herşeye gücü yetecek hem yapamayacağı hem zatına noksanlık-eksiklik atıf edecek bir şey olacak soru saçma bir kere.

Allah yarattığı herşeye hüküm eder.kaldıramayacağı bir taş demek O’nun herşeye gücü yetmeyeceği manasına gelir bu taşı yani kaldıramayacağı taşı yaratması demek O’nun herşeye gücü yetmeyeceği manasına gelir kapiş!

Okudunuz mu?  Çocukluk ergenlik çağında günah işlenmişse evliliği nasıl etkiler

Nerden buluyorsunuz bu saçma soruları git kitap mitap oku türkçeni,düşünce ufkunu biraz genişlet.sanki kaldıramayacağı taş yaratması Allah’ın herşeye gücü yettiği manasına geliyormuş gibi desinler yani ki soru sormuş "madem Allah’ın herşeye gücü yetiyor kaldıramayacağı taş yaratsın" demek,Allah’ın herşeye gücü yetmeyeceği manasına gelir biraz düşün,akıl et!

Okudunuz mu?  Gusül abdestinden sonra akla gelen vesvese yüzünden bir daha abdest almak şartmı

Biz diyoruz ki Allah’ın herşeye gücü yeter sen ne diyorsun.

Allah tüm noksan sıfatlardan uzaktır NOKTA!


hokucu
Kadir olmasa bu evren de olmazdı ki.:)


Kayıtsız Üye
HER ŞEYE KADİRDİR ama biz bunu bilemeyiz.


Turkey 2023
Senin bu sorun, ateistlerin klasik sorularındandır.Şeytan sizin aklınızı çelerek bu şekilde sizi dinden uzaklaştırmak istiyor.
Allah, insanlara yaratma kabiliyeti verseydi Allah’ı hemen unutup O’na karşı şirk koşarlardı.İnsan aciz yaratılmıştır.
Ben sana bir soru soracağım.Allah sana yaratma kabiliyeti verseydi kaldıramayacağın taşı sen yaratabilir miydin?
Allah, 7 kat göklerden de büyüktür.Her bir gök diğer göğün katmanı yanında bir nokta kadar büyüklüğündedir.7 kat gökten büyük olan ise Arş-ı A’la’dır.Ondan da büyük olan ise Yüce Allah’tır. Dikkat edecek olursan, Allah’ın yarattıkları gökler, birbirinin yanında bir nokta kadar kalıyor.Buna göre Allah’ın büyüklüğü sonsuzdur ve tartışılması mümkün değildir.
ALLAH, İNSANLARIN TÜM AKILLARINI SINIRLI YARATMIŞTIR. ALLAH’IN İLMİ BİR OKYANUS KADAR ÇOK GENİŞ OLUP, BÜTÜN İNSANLARIN AKILLARI VE İLİMLERİ BİR ARAYA GETİRİLSE, ONLAR ALLAH’IN YANINDA OKYANUSTA Kİ BİR KATRE KADAR ANCAK YER KAPLAR.ONA GÖRE ALLAH’IN SONSUZ BÜYÜKLÜĞÜNÜ SEN DÜŞÜN!.

Okudunuz mu?  Kulaktaki sivilceden gelen kan ve abdest durumu

Allah herşeye kadirdir ne demek

Bu kategoride yer alan Odada aile albümü ve dolaplarda aile fotoğraf bulundurmak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah herşeye kadir midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.