Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:58
missa7
Abone

Günahlarımı Herkese anlattım. Ne Yapmam Gerek ?

Günahlarımı Herkese anlattım. Ne Yapmam Gerek ?

Kayıtsız Üye
Ben bir büyük günah işledim ve bunu tevbe ettikten sonra arkadaşlara anlattım.bu hadisi bilmiyordum çok pişmanım keşke anlatmasaydım ne yapmam gerek sizce?

Ümmetimin hepsi affa mazhar olacaktır, günahı alenî işleyenler hariç. Kişinin geceleyin işlediği kötü bir ameli Allah örtmüştür. Ama, sabah olunca o: "Ey falan, bu gece ben şu şu işleri yaptım!" der. Böylece o, geceleyin Allah kendini örtmüş olduğu halde, sabahleyin, üzerindeki Allah’ın örtüsünü açar. İşte bu, günahı alenî işlemenin bir çeşididir." [Buharî, Edeb 60; Müslim, Zühd 52, (2990).]

Okudunuz mu?  İlim ile ilgili kıssalar

Cevap: Günahlarımı Herkese anlattım. Ne Yapmam Gerek ?

Şema
Aleni günah işleyenin veya günahını anlatanın da tevbesi var. Allahtan af diler ve pişman olursa yine Allah affeder.

Bu kategoride yer alan Kızlara kötü niyet olmadan bakmak günah mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahlarımı Herkese anlattım. Ne Yapmam Gerek ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.