Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Mürted olan tekrar dine dönerse Gusül abdesti gerekir mi?

Mürted olan tekrar dine dönerse Gusül abdesti gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum,

Hanefi Mezhebine göre,mürted (mürted olduğu sürede Gusül niyeti ile yıkanmış) olan kişi İslam dinine tekrar girerse, Kelime-i Şehadet getirmesi yeterlimidir?Gusül abdesti alması gerekirmi?


Cevap: Mürted olan tekrar dine dönerse Gusül abdesti gerekir mi?

Şema
Dine giren kişi yıkanması gerekir diyenler olduğu gibi, sünnettir diyen alimlerde vardır. Hanefi mezhebine göre şart değil diye biliyorum

Okudunuz mu?  İdrardan önce gelen sıvı gusül gerektirir mi

Cevap: Mürted olan tekrar dine dönerse Gusül abdesti gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Abiler daha açıklayıcı bir cevap istirham ediyorum Allah teala sizden Razı olsun.


Cevap: Mürted olan tekrar dine dönerse Gusül abdesti gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Güsül almak büyük bir meseleymiş gibi büyütüyorsun. Velevki gusül almak gerekmiyor. 5 dakka bir gusül almak neden bu kadar sıkıntı oluyor ben anlamadım.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre abdesti bozan şeyler nelerdir

Kayıtsız Üye
Evvela şunu söyleyeyim, ben gusül abdestinde vesvese mi yapıyorum tam olarak farkında degilim.Gusül abdesti almam 2 saati buluyor.Diş aralarında su geçirmeyen yemek artıkları olduğunda , gidermek için dış ipiyle temizliyorum fakat temizlerken dış etlerim yarılıyor.Ağız içinde kuru yer kalmaması için ip ile o yarık olan dış etlerimin arasına su geçiriyorum çünkü normal bir çalkalama ile içinden şu gecmeyecegini düşünüyorum birbirine bitişik aynı şekilde tırnaklarımı kestiğimde tırnak etleri açılıyor oralarada su geçirmek için uğraşıyorum."İğne ucu kadar kuru yer kalmaması için"Bu durumdan dolayı bazen Namaz vaktini kaçırıyorum.Su israfida var.Tam bir bunalım içindeyim ama genede Namaz a devam ediyorum.

Okudunuz mu?  Gusülden önce yıkanmak

Kayıtsız Üye
Kardeşim bende senin gibi durumlar yaşadım tırnak aralarımı ve kulaklarımı kanstırdım gusül almaya çalışırken. Fakat hepsi vesvese ve günahtan ibaret öğrendim ki İlahi rahmetten uzak kalınırmış böyle yapılarak çünkü Allah ın istemediği şekilde gusül almaya çalışıyor haddi aşmış oluyoruz Allah bu şekilde alınan bir abdest istemiyor bizden ve biliyoruz ki gusül eziyet değil temizlenme ibadetidir senin amacın temizlenmek bir kaç defa yaptığın şeyleri tekrar etmeden için rahat etmede de banyodan çık daha sonralarında için rahat etmeye başlayacak ilahi rahmeti hissedersin İnşaAllah.

Bu kategoride yer alan Gusül abdestini doğrumu alıyorum sizce ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mürted olan tekrar dine dönerse Gusül abdesti gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.