Anasayfa
18 Haziran 2023, 2:26
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Hz Yuşa türbesini görmek

Rüyada Hz Yuşa türbesini görmek

AyseKa
Merhaba

Rüyamda Yuşa türbesini ailem ile ziyaret ediyordum.
Çok eskimiş ve kötü olmuştu türbe. Biraz namaz kılıp ailemden ayrıldım.
Bir yola girdim toz toprak. Kaya kaya o yoldan indim. Sonra bir grup insanla karşılaşıp onlara yol tarifi sordum. Ardından da bir otobüse bindim ve erkek arkadaşımı buldum.
İlginç bir rüya gibi geldi. Nasıl yorumlar mısınız acaba ?


Cevap: Rüyada Hz Yuşa türbesini görmek

arifselim
Merhaba. Genel olarak hayırlı bir rüyadır. Özellikle aile efradı olarak sıkıntılarından kurtulmaya işaret eder. Yürümek, aşmak ve yol sormak da hemen hemen aynı manaya işarettir. En doğrusunu Allah bilir.


Yorum: Rüyada Hz Yuşa türbesini görmek

Kayıtsız Üye
Rüyamda büyük bir mezar gördüm. Burası Hz Yuşa nın mezarı mı diye sordum. Şu anda umrede bulunan arkadaşım hayır burası bir peygamber mezarı dedi. Sonra sulu çemırlu bir yola girdim önümde ablam vardı arkasaında bir erkek çocuğu vardı ardında ben vardım yolun sonuna doğru ulaşıyordum sonra rüyam bitti. Acaba yorumlayabilir misiniz

Okudunuz mu?  Rüyada Kapamak görmek (İmam Nablusi)

Yorum: Rüyada Hz Yuşa türbesini görmek

arifselim
Bu kişiye göre yorumlanması gereken bir rüyadır. Bu rüya insana bir ikazdır. Çünkü çamurlu bir yol hem bekar hemde evliler için adımlarına ve hareketlerine dikkat etmeleri gereken bir uyarıdır. İffet ve haya açısından bir ikaz gibi kabul edilmelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda Ailemle Birlikte Hz.yuşanin Türbesine ziyarete gitmistik Sonra turbe aciliyirdu ama ici bos tu bende dua ediyordum ama turbe çok guzeldi sizce nedir bu


arifselim
Güzel ve hayırlı rüyalardandır. Rüyayı gören kişinin sıkıntılarının geçeceğine, hastalar için şifa bulacağına ve maneviyatının güçlü olacağına yorumlanır. Bazende bu rüya helal ile yetinmek ve haramdan dikkatle el çekmek manasında tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda aziz mahmut hüdayi hz türbesinde küçük kızım ayseyi onun yanına defnedilirken gördüm. avlusunda çok ağlıyorum abdest alıyorm.sonra bir rüya daha gördüm istanbula gidiyorum bir deniz kenarında yanımda gene kızım ayse var bir yatıra gidiyorum çok diyorumki bem hiç bu kadar uzun bir yatır görmedim sonra dua ediyorum bir gemiye biniyorum annem arıyo nerdesin diye geliyorum anne deyip gidiyorum çok etkilendim bu rüyalarda ne anlama geliyor acaba istanbulda en uzun yatır hz yuşanın yatırıymış internetten baktım

Okudunuz mu?  Rüyada Allah'ın duayı kabul etmesi

arifselim
Bu rüya kızın için çok hayırlıdır. Kızın için uzun bir ömre ve sağlıklı bir hayata işaret olarak kabul edilir. ayrıca duaların ve dileklerin kabulüne, işlerin yoluna girmesine ve sıkıntılarının geçmesine tabir edilmiştir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir türbenin etrafında dönerken ağlamaya başladım,orda kabirde yüksek sesle dua eden birisi neden ağlıyorsun hadi anlat dedi bana ,bu kişi normal insandan fazla büyük ve iriydi herkesin arasında farkedebiliyordum .Elimi kalbime götürüp anlatmaya çalışırken uyandim ..

Okudunuz mu?  Rüyada Hz Musayı görmek

arifselim
Bu ve benzeri şekilde görülen rüyalar genellikle rüya sahibinin bir dileğinin olmasına, duasının kabulüne ve önemli bir derdinden kurtulacağına işaret olarak kabul edilir. Sende bu rüyanın hayrını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam rüyamı cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden Allah razı olsun rüyamda hazreti yuşa ‘yı gördüm 10/12 yaşlarındaymış fal kapatmıştım tabağını göstermişim yorumlamış hatırlamıyorum tabi yaptığı yorumu kendim bakıp onada bak diyorum kısmet falan var hiç konuşmuyor sadece kafasını hayır şeklinde sağa sola çeviriyor olduğu yerde öylece duruyor önünden bir çok insan geçiyor o arada yıllarda geçip gidiyor ama hazreti yuşa olduğu yerde ayakta durmaya devam ediyor ve ilginç olan büyümüyor aynı şekile çocuk görüntüsünde inşAllah cevaplarınız tekrardan Allah razı olsun hocam.


Tohat
Kısmetin, bahtın, şansın açık olacağına tabirdir. Her konuda ömrün boyunca güzellikleri görebileceğine işarettir. Zenginlik, huzur, mutluluk, sağlığının yerinde olması, toplum içinde itibar kazanarak sözü dinlenen kimse olarak yer edineceğini göstermektedir. Doğrusunu bilen yalnız Allah’tır.

Okudunuz mu?  Evlilik İçin İstihare Rüyası

Toprak34
Merhaba rüyamda Yûşa hazretlerine ekmek uzatıyordum ama yüzünü görmedim arkası dönüktü ekmeği alıp almadığınıda hatırlamıyorum. Yıllarca yuşa peygamberin yakınında yaşadım doğup büyüdüm 1 kere bile rüyamda görmedim evlenip başka bir ile geldim ve şimdi rüyamda görmek beni şaşırttı yorumlarsanız çok mutlu olurum Allah sizlerden razı olsun


arifselim
Merhaba. Rüyan hayırlı ve güzel bir rüyadır. Rüya sahibinin gerçekte de cömertlik etmesine ve eliyle bazı kimselere yardım dokunarak onları sevindireceğine işaret olarak tabir edilir. Sonuçta bunlar rüyadır ve ne zaman neyi göreceğin belli olmadığı gibi kesin anlamları da olmaz. Hayırlısını dilemek yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm . Ben rüyamda üç kez Yuşa hazretlerinin mezarını gördüm birinde basında yeşil hortum var Muhammed çeşmesi deniyormuş hortum çok güzel yeşilde besmele çekerek anıyorum sonra evini ve bir sürü tesbih gördüm eşinin ismi zeynepmiş yanılmıyorsam evi galata kulesi gibi Döne döne merdiven çıkılıyor . Yorumlarsanız çok sevinirim Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada subhanAllahi ve bihamdihi subhanAllahil azim demek

arifselim
Aleykum selam. Böyle rüyaların ayrıntılı yorumunu maalesef yapamıyoruz ancak hayırlı ve güzel rüyalardandır denilebilir. Bu tür rüyalar genellikle hayra, sevinmeye ve sevineceğin gelişmelere tabir edilir. Allah’a havale ederek hayırlısını dilemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam rüyamda hazreti yuşa yı gördüm 10/12 yaşlarında bir erkek çocuğu olarak size bu sayfaya yazdım cevapladınız Allah razı olsun yalnız rüyam bittikten sonra yuşa diyerek uyandım onu yazmayı unutmuşum hocam yuşa diyerek uyanmak ne demek yanıtlayabilirmisiniz merak ediyorum çünkü ben ilk defa bir ismi söyleyerek uyandım hocam


Tohat
Rüyanda gördüğün bir peygamber ismidir. Genel olarak bir peygamberin rüyada görülmesine bağlı olarak tabir edilir. Hazreti Yuşa’nın hayatını araştırıp öğrenmen ve hayatında rehber edinmen olarak da görmüş olma ihtimalini gösterir. Doğrusunu en iyi bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Evleneceğin kişiyi rüyada görmek için kılınan namaz

Kayıtsız Üye
hocam rüyamda arkadaşlar ve eşimle hz. yuşa nın kabrini ziyaret ediyordum onlar kolayca geçip ziyaretettiler ama kabre zor yaklaşım rabbim den evlat istiyordum ve aradan aylar geçti ben gerçektede ziyarete gittim yine onlar hemen ziyaret edip çıktılar ben abdest alıp 2 rekat namaz kılmak için bekliyim sonra ziyaret edebildim ne demek tir açıklarmısınız


Tohat
Hayırlı günler. Seni sevip düşünenlerin sana sürekli dualar ettiğine, sana yanlışı olanların hatalarını silip unutacağına ve affedeceğine, kötü insanlardan, sana zararı dokunacak, sorun yaratacak olan insanları kendinden hayatından uzak tutarak beladan kendini korumaya çalışacağına müsbet bir hayat benimseyeceğine delalet eder. Allah en iyisini bilendir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar.
Daha önce Hz. Yuşa Peygamberin turnesini ne gördüm ne de gittim, bir Ankara’lı olarakta yerini bile bilmem. Bir kaç kez adını duymak dışında bir bilgim yok.
Rüyamda uzun bir tabut yanımda kızım dua ediyoruz.Annem de türbeyi gezmiş gelmiş " ay ben çok korkarım yakından değil uzaktan dua eder, Yuşa Yuşa der giderim " dedi .
" ay ne korkutuyorsun anne " diyerek uzun tabutu arkamda bırakarak çıkıyorum. Kafamı bir kaldırıyorum Hz. Yuşa yazıyor.
Hemen uyandım nete baktım Istanbul’daymış. Ve türbe rüyamda ki gibiydi.
Çok etkilendim. Umarım ziyaret edebilirim.
Sizin yorumunuz nedir?
Teşekkür ederim iyi çalışmalar

Okudunuz mu?  Evleneceğin kişiyi rüyada görmek için dua

Tohat
Merhabalar. Bu rüyalar sahihtir. Tabirini kişinin kendi halini göz önüne alarak yorumlanması gerekir. Hazreti Yuşa’nın hayatını araştırarak kendin için çıkarabileceğin bir mana bulabilir hayatında tatbik edebilirsin. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


Kayıtsız Üye
Hz.Yuşa kabrinde bulunan 2 kitabenin çevirisini yapmıştım. Günümüzdd bir çok kişi osmanlıca okuyamıyor. Çevirileri sitenizde paylaşırsanız bir çok kişiye fayda sağlayacaksınız.
YUŞA PEYGAMBER BEYAZ KİTÂBE
OSMANLI TÜRKÇESİ

Okudunuz mu?  Rüyada büyük güzel bir kuşun eve girmesi ve kıza dönüşmesinin yorumu nedir?

1-Hazret-i Yûşâ Nebi ve Mürsel ibnün Nun’dur

2-Hem kelimüllah fetâsıdır aleyhisselâm

3-Mucizatından birisi bu gaza eyler iken

4-Gün gruba gitmedi bir saat oldu sonra şâm

5-Hürmetiyçün âmâdi hafız Muhammed kuluna

6-Cümle züvvâra dahi vire Hüda hüsn-i hitâm

7-Rihletinden evvel tarihi hicriyye kadar

8-İki bin üç yüz yirmi sâl iken mühimdir tamam

9-Diyarbekirli Çerhizâde El-Hafız Muhammed’in nazmıdır.

GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİ

1-Hz yuşa Nun’un oğlu gönderilmiş bir peygamberdir.
2-Hemde Hz.Musa’nın A.s yardımcısı bir Gençtir.
3-Mucizelerinden birisi Savaş ederken.
4-(Savaş bitmeden) Gün Durdu Güneş batmadı Akşam olmadı.
5-Hürmet için Diyarbakırlı hafız Muhammed kuluna
6-Bütün Ziyaretçilere dahi Allah hayırlı son eylesin .
7-Vefatından önce hicri tarihe kadar (hicri takvimin başlangıcına kadar)
8-Eksiksiz 2320 senedir. (Hicretten 2320 yıl önce vefat etmiştir)
9-Diyarbakırlı Çerhizade hafız Muhammed’in yazısıdır.

Okudunuz mu?  Rüya anlatmak günah mıdır

KİTABE YAZIM TARİHİ HİCRİ 1257 MİLADİ 1841
Osmanlı Sultanı Abdülmecit dönemi.

Not: Hz Yuşa peygamber Hz.Musa peygamberin Teyzesinin oğludur. Hz.Musa dan yaşça küçüktür ve Hz.Musa’dan sonra İsrailoğullarının başına Hem Peygamber hemde Komutan olmuştur. Kafirler ile bir savaşta ordusu savaşı kazanmak üzere iken güneş batmaktaydı ve ordusu geri çekiliyordu Mucize göstererek Güneşi durdurdu ve akşam olmadı savaşı yendi kenan diyarını feth eyledi.

YUŞA PEYGAMBER YEŞİL KİTÂBE
OSMANLICA TÜRKÇESİ
1-Hem müferreh hem mukaddestir bu küh-sar-ı bülend (ulu tepe)

2-Bâğı cennettir makâm-ı Yûşâ ibnün Nun’dur

3-Zâtını etmişnübüvvetle mübeccel Kibriyâ

4-Kabr-i hazrettir makam-ı Yûşâ ibnün Nun’dur

5-Vâsıl-ı maksud olur elbet tevessül eyleyen

6-Cây-i vuslattır makam-ı Yûşâ ibnün Nun’dur

7-Bu mahall-i akdesi kabil mi tavsif eylemek

8-Ayn-ı nimettir makam-ı Yûşâ ibnün Nun’dur

9-Sâdiyâ ta’zim ile eyle ziyaret dâima

10-Mahz-ı rahmettir makam-ı Yûşâ ibnün Nun’dur

GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİ

1-Hem bolluk içinde (refah) hemde Kutsaldır (mukaddes) bu büyük tepe
2-Cennet Bahçesidir Makamı Yuşa Nun’un oğludur(Hz.Yusuf’un Torunu Nun’un oğlu, Hz.Yuşa’dır)
3-Kendisini peygamber göndermiş yüce Allah
4-Kabri yanında makamı Yuşa Nun’un oğludur.(Kabir içindeki önemli kişi Nun oğlu Yuşa’dır)
5-Her ne niyet ile bir işe başlarsan elbette o gerçekleşir
6-Kavuşulan yerdir makamı Yuşa Nun’un oğludur.
7-Bu yeri (tam özelliğini) anlatmak mümkünmü
8-Nimet’in kaynağıdır(gözü-merkezi makamı Yuşa Nun’un oğludur.
9-Daima Saygı ve hürmet ile ziyaret et.
10-Tam bir rahmettir makamı Yuşa Nun’un oğludur.

Okudunuz mu?  Sabah namazından sonra görülen rüya

Kitabe tarihi Hicri 1210
Miladi 1795-1796 Osmanlı Sultanı 3.Selim dönemi

Araştırma-Çeviri Yavuz ARSLAN


rüyada hz yuşa türbesini görmek, rüyada yuşa türbesini görmek, rüyada yuşa peygamberin kabrini görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada bomba görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Hz Yuşa türbesini görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.