Anasayfa
29 Aralık 2023, 16:03
Rüya Yorumu
Yönetici

İstiharede hiçbir şey hatırlamamak

İstiharede hiçbir şey hatırlamamak

Uye
Merhaba arkadaşlar ben dün gece istihare namazını kıldım bir hayırlı iş için namazdan sonra duayı ettikten sonra kendi kendime olucak dedim öyle bir his doğdu rüyamda ise hiçbirşey gormedim sabah kalktigimda direk aklıma o kişi geldi ama halen aklım olumlu düşünüyor sizce ikinci istireye yatmalimiyim


Cevap: İstiharede hiçbir şey hatırlamamak

arifselim
Merhaba. İstihare için esas olan zaten rüya değildir içinize doğan istek ve arzudur. Ama istihare hayır dilemek demektir unutmayın. Bunun için çok samimi ve ihlaslı olmalıdır. ayrıca önemli ve hayırlı kararlarda mutlaka istişare de edilmelidir. Yani sizi bilen tanıyan ve tecrübe sahibi kimselere danışmak ve fikirlerini öğrenmek gerekir. Eğer içiniz hiç rahat etmemişse o zaman istihareyi tekrar edebilirsiniz.

Okudunuz mu?  İstiharede rüya mı his mi önemli?

Istihareden sonra rüya

Kayıtsız Üye
merhaba. istihare namazı kılıp yattım ama uyandığımda hiç bişey hatırlamıyodum rüya gördüm mü onu da bilmiyorum. Bikaç ay öncede yapmıştım o zamanda hatırlamamıştım hiç. Dün sahurdan sonra namazı kılıp yattım uyandığımda hatırlamıyodum sonra tekrar uyudum bu sefer bir rüya gördüm. Eski sevgilimle bir yerde oturuyoduk ona çok kırgın kızgınım rüyamda da öyleydi ama ona otururken yandan bir baktım sonra omzuna yaslandım. Elinde de yüzükler vardı bakmak istedim 3-4 tane yüzük takmıştı bir taneside ayrılmadan önce ikimize aldığı yüzüktü. Bi de düğün falan gördüm bir hazırlık vardı ama düğün başkasınındı aynı rüyanın içinde miydi hatırlamıyorum bunlar ne anlama geliyor ?

Okudunuz mu?  İstiharede karışık rüya görmek

Yorum: İstiharede hiçbir şey hatırlamamak

arifselim
Merhaba. İstihareyi yanlış veya eksik bilmekten kaynaklanan hatalar olmaktadır. İstiharede eğer rüya görülür ve rüyada çok berrak ise tabir edilebilir. Lakin esas önemli olan rüyalar değildir. Önemli olan istihare yapanın gönlüne gelen şey yani kalbinin neye meylettiğidir. Bu his insana en açık işaret olur.

Okudunuz mu?  İstihare Namazı Niçin ve Nasıl Kılınır?

Ayrıca istihare önemli olmakla birlikte bu sonuçta ya bir rüyadır ve daima yanılmak mümkündür. Bundan dolayı istişareye çok önem vermek gerekir.


Kayıtsız Üye
4. Kez yaptım istihareyi. Bu sefer eski sevgilimle mutluyduk gülüyoduk falan ben ona bişey yediriyodum. Daha önce yaptığımda çok hatırlamıyodum ama hep bir düğün hazırlığı oluyodu bazen bizim düğün bazen başkasının. Ama bu sefer mutlu olduğumuzu gördüm bu ne anlama geliyor


arifselim
Görmüş olduğun rüya güzel ve hayırlı manadadır. Eğer içinde ferahlamış ve kalbini meylettiği şeyde bu ise o zaman istiharenin sonucunu olumlu olarak kabul edebilirsin. Ayrıca her ne olursa olsun mutlaka istişareyi ihmal etmeden yapmak gerekir.

Okudunuz mu?  İstiharede kırmızı görmek hayırlı mı

Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim peki tekrar yapsam bişey olur mu emin olmak istiyorum. Ailem onunla evlenmemı istemiyodu şuan bizde ayrıyız o yüzden ama yine de olumlu olur mu yani


arifselim
İstiharede bir işaret alındı mı artık devam edilmez. Birde şu da var ki; istihare demek ne farzdır nede vaciptir ve insanın rüya ile de hissi ile de yanılması daima mümkündür. Mutlaka istişare, istişare istişare!


murat995
Hacet namazından sonra rüya görülüp görülmediği hatırlanmazsa ne olur kabul olmamış demek mi bu ?
Ben düşün gece hacet namazı kıldım ve uyudum fakat rüya görüp görmediğimi net hatırlamıyorum mavi giyinmiş bir kız bir erkek gördüğümü hatırlıyorum ama net değil görüp görmediğimi hatırlamıyorum bu isteğimin olmayacağına kabul olmadığına dair bir işaret mi acaba ?

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında gelin ve damat görmek

arifselim
Tam aksine, hacet namazı ile rüya görmenin hiç bir alakası yoktur. Rüya görmek istihare namazı kılan kimse için bir işaret olabilir. Ama hacet namazında öyle bir şey yoktur. Allah kabul eylesin.


Kayıtsız Üye
Namazı kılıp yattım genel bir arayıştı hayatımda neler olacağına dair rüyamda birçok şey gördüm fakat hatırladığım tek kısmı eskiden görüştüğüm şuanda hiçbir iletişimim olamayan birinden bahsediyorum onun ismini söylüyorum çok mutluyum içimde öyle bir his var sonra bir anda boğulduğumu hissettim ve bir anda uyandım sizce nasıl yorumlanmalı bu rüya

Okudunuz mu?  İstiharede beyaz defter görmek

arifselim
Önemli olan kalbinin hangi yöne meylettiğidir. Bu rüyan olumsuz bir rüyadır ve günahlara işaret eder. İstihare yaparken ya o esnada yada uyanırken kalbine gelen hissin nedir ona bakmalısın. Eğer için rahat etmediyse istihareni 7 defaya kadar tekrar devam edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm.. Sabah namazından sonra istihareye yattım sevgilimle evliliğe giden yolda ilerisi için bilgi edinmek istedim..henüz uyumamıştım fakat gözlerimin kapalı olduğu halde şimşek çakar gibi beyaz yansımalar olduğunu farkettim..sonra rüyamda da komşumyzun evindeki herkesin öldüğünü bir kızlarının kaldığını gördüm.geceydi evde yanlız kalma diyordum kıza..sabah hatrladığım birtek buydu ..içimde olumsuz bir his yok ..7 geceye tamamlamalımıyım.teşekkürler

Okudunuz mu?  İstiharede acı kahve görmek

arifselim
Aleykum selam. Evlilik için ilk önce ciddi bir adım atılmalıdır. Örneğin o kimse hakkında araştırma yapılır ve ne olumlu nede olumsuz bir karar veremezse ancak o zaman istihare zamanı gelir. Bunlar olmadan istiharenin bir anlamı olmaz. Gördüğün rüyan olumsuz olsa da esas önemli olan kalbin bir yöne meyletmesidir. Bu his sana rüyadan daha isabetli işaret olur. Eğer için rahat etmediyse 7 sefere kadar devam edebilirsin.

Okudunuz mu?  İstiharede yılan görmek

Kayıtsız Üye
Ben istihare namazımı kıldım duasını okudum ve yattım rüyamda sevdiğim kişiye mesaj atiyordum oda bana yemi görüştüğü ama ayrıldığı kişinin mesajlarını gösteriyordu sonra bana uzun bir mesaj attı ama onu okuyamadım bu ne anlama geliyor? Tekrar yattım bu sefer hiç bir şey goremedim.


Tohat
İstihare rüyası olduğundan rüyadaki olay, kişi ve durumlara bakılmaz. Bunlar kesinlik kazandırmadığından sadece uyanırken hissettiklerine odaklanman gerek. Olumlu veya olumsuz olması niyetinin hayırlı veya hayırsız olduğunu belli eder.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında deniz görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba. Rüyamda kızımın sözlüsüyle çamurlu bir yolda nektarin ağacına doğru yürüyorduk fakat ayaklarımızda çamur yoktu. Aslında ilk başta Gül dikmeye karar vermiştik sonra nektarin ağacına yönelme oldu. Sonrasında kızımın sözlüsü olmadan ben kendimi birden nektarin ağacının yanında buldum. Bu arada kızımla sözlüsü ayrılık aşamasında ve istihareye yattık kızım ben ve arkadaşı hiç bir şey göremedik hocam. Bu rüyada istihare dışında gerçekleşen bir rüya nasıl yorumlamalıyız yardımcı olur musunuz?


Tohat
Merhaba. Zengin olmak, bolluk içerisinde yaşamak,. Adım attığın işlerde başarılı olmak manasına geldiği gibi başka şekilde tabir edenler ise bazı gergin durumlar yaşayabilir, aile içinde sorunu halletmeye çalışabilirsiniz. Genel itibari ile hayırlı bir rüya olarak kabul edilmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında ev görmek

istihare namazında hicbirsey gormemek, istihareye yattım rüyamı hatırlamıyorum, istihare rüyasını hatırlamamak

Bu kategoride yer alan İstiharede yağmur yağdığını görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstiharede hiçbir şey hatırlamamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.