Anasayfa
12 Ağustos 2022, 20:31
sizden92
Abone

Halıya meni damlaması

Halıya meni damlaması

hakan3428
herkese merhaba arkadaşlar benim 2 sorum olacaktı

1)halı 2 damla meni damladığında biz ellemeden o meni kendiliğinden yok olurmu yoksa ömür boyu orda kalırmı

2)o meninin olduğu bölgeyi hafif ıslak bezle silsek geçermi oraya bassak cunüp olurmuyuz yada günaha girermiyiz aile üyelerinden biri bassa cunüp olurmu ve günaha girermi

Okudunuz mu?  Zalimlere nasıl beddua edilir?

biraz tuhaf bir soru oldu galiba 😮

saygılar…


Cevap: Halıya meni damlaması

#UguR
1- Meniyi bir yerde bırakmanız uygun değildir leke bırakabilir. Silmek daha uygundur.
2- Islak bezle silseniz geçer meniye basan kişi cünüp olmaz ve günah işlemiş olmaz. Meni kimden çıktıysa o cünüp olur zevk için yaptıysada bu haramdır.

Okudunuz mu?  Günahların ne zaman başladığı Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu

Allah’ın rahmeti,bereketi ve hidayeti üzerinize olsun inşALLAH


Temizlik

Kayıtsız Üye
1)Ayağıma idrar bulaştı.Zamanım olmadığı için yıkayamadım.İdrarın değdiği yere yapışkan bir madde değdi ve farkında olmadan halıya değdirdim ayağımı.Halıya idrar bulaşmış mıdır?
2)Meni akması sonucu şortuma boşaldım.Ayağa kalkarken şortumun ıslak bir kısmının yere değdiğini hissettim ama tam emin olamadım.Acaba halıya meni bulaşmış mıdır?

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre yumurta kabuğu yemeğe veya yumurtaya düşse necis olur mu?

Cevap: Halıya meni damlaması

klav
Halıya ıslaklık değip değmediğini senin görüp bilmen gerekiyor.


Alp9312
Herkese iyi geceler.
Halıya veya yere meni geldiğini gözlerimle gördüm. Temizlemek için kalktığımda ise hiçbir leke, işaret bulamadım sanırım halının yapısından ötürü çabuk sinmiş olmalı. Elimle ıslak yerleri yokladım ve oraları ıslak bezle sildim. Fakat sorun şu ki leke oluşması gerekirken o da olmadı. Yani şu an pisliğin nereye bulaştığını bulamıyorum bir türlü. Halı yıkamam mümkün değil. İki kere tüm halıyı ve yeri kontrol etmiş olmama rağmen bir iz bulamıyorum ve muhtemelen kuruyacak kadar süre geçti. Ne yapmam gerekiyor bu durumda benim? Ailemden birinin bu halıda gezmesi sakıncalı mı? Hepimiz namaz kılıyoruz evde bu odada değil ama herkes odaya giriyor mutlaka. O halıya basıp ve belki necasetin geldiği yere basıp da namaz kılmaları sakıncalı mı? Ve ramazan yaklaşıyor. Bu oda benim odam ve ben bu odada çok vakit geçiriyorum. Oruçlu halde bu halının üstünde gezinmem sakıncalı olur mu, orucum sakatlanır mı? Lütfen yardım edin. Çok uğraştım pisliği veya lekeyi bulmak için ama halı öyle bir yapıda ki bulamıyorum.

Okudunuz mu?  Yabancı Diziyi İnternetten Seyretmek Kul Hakkı mı ?

mum
Menin idrardan bir farkı yok necaset açısından

< Ne yapmam gerekiyor bu durumda benim? >
< Halı yıkamam mümkün değil. >
Halıyı yıka diyecektik ama onu da demeyin demişsin artık dilediğin gibi yap

< necasetin geldiği yere basıp da namaz kılmaları sakıncalı mı? >
Kurumuş yere basmmakta sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Dünyaya gönderiliş amacımız nedir

haliya meni bulaşırsa ne yapılır, haliya bosalmak, halıya bulasan meni nasıl temizlenir

Bu kategoride yer alan İşaret ve baş parmağımıza yüzük takmak haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Halıya meni damlaması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.