Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Gusülde tırnak temizliği

Gusülde tırnak temizliği

-SABIR-
Selamun aleyküm hocalarım. Beni çok rahatsız eden bir soruyu sizlere sormak istiyorum. Benim bazı tırnaklarım zamanında yanlış şekilde kestiğimden dolayı et kısmının altında kalıyor yada ete girik. Ve onları kesmek beni çok zorluyor hatta kesmeye çalıştığımda canım yanıyor ve kanamalar olabiliyor. Oraları kesmem mümkün olmayabiliyor. Kesmek istesemde çok uğraştırıyor. Hatta 1 saat tırnak kesmekle uğraştığım oluyor. Gusül abdestinden önce o kısımlarında kesilmiş olması ve altına suyun geçmesi şartmı ? Bir kolaylığı yok mu ? şimdiden cevabızın için teşekkürler Allah yar ve yardımcınız olsun. Amin

Okudunuz mu?  Uyanınca ıslaklık görmek

Cevap: Gusülde tırnak temizliği

Şema
Gusül alınca tırnak sorunu olan yerlere su döküp ovman yeterlidir.
Sık olan sakal da öyledir, göbek deliği ve çıkıntılar da böyledir.. kendi fazla yorma bu konuda


Cevap: Gusülde tırnak temizliği

-SABIR-
Allah razı olsun hocam. Peki dişleri fırçaladıktan sonra iki dişin arasında kalan ve göremediğimiz artıklardan dolayı gusülde sorumlu muyuz?

Okudunuz mu?  Gusül alırken meni gelirse?

Cevap: Gusülde tırnak temizliği

Molla_Efdal
Bu sual daha önce sitemiz tarafından cevaplanmıştır.

< Cevaplayan :Ercan nickli üye

Kardeş guslün farzı 3 tür.
-Ağza su vermek
-Burna su vermek
-Vücudun her yerini ıslatmak.

Gusülden önce diş fırçalamak şart değildir. O yüzden içiniz rahat olsun.

Okudunuz mu?  Rüyada sevhetsiz gelen meni nedeniyle gusül alınması gerekirmi?

1- Gusül abdestim kabul olurmu emin olmak istiyorum guslüm kabul olurmu ?

Ancak diş aralarında kalan yemek artıkları nohut tanesi kadarsa gusle engel olur. Bu artıklar temizlenmeli ve suyun her yere değmesi sağlanmalıdır. Bahsettiğiniz artıklar bu kadar büyük değilse, guslünüz de namazlarınız da inşAllah kabul olmuştur.

Okudunuz mu?  Burunda kalan kuru sümük güsle engel mi?

Eğer bu kadar büyük artıklar kaldıysa kıldığınız namazlardan dolayı günaha girmezsiniz. Çünkü bilmediğiniz şeylerden sorumlu olmazsınız. Ancak namazları kaza etmeniz gerekir.

Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir.
>


-SABIR-
Allah razı olsun sizden. Siteye bugün üye oldum ve sorularıma kısa sürede cevaplar aldım. Bütün vesvesem gitti şuan bu konu hakkında

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre kusmak abdesti bozar mı?

Molla_Efdal
kardeş sitede arama yaparsan sorularına cevap bulabilirsin. Biz gerektiğinde yardımcı oluyoruz.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum hocam. Gusül abdesti aldığımız zaman tirnakların altına da su gitmesi gerekir diye biliyorum ben cünup olduğum zaman tirnaklarım çok uzundu unutmuştum. güsül abdesti sırasında özellikle ayak başparmaklardaki tırnaklarım çok sert olduğu için guslümü bitirip sonra tırnaklarımı kesip yıkasam kabul olur mu

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken burun kanaması

mum
Gusülden sonra tırnaklarınızı kesin ve altını yıkayın yeterlidir.


mehtaphann
Gusül alınırken eller yıkandığı zaman tırnakla deri arasındaki yere sadece su tutulursa o bölgeye su girmiş olur mu yoksa suyu oraya elle ulaştırmaya çalışmalı mıyız?


Omer Faruk
Gusül "mümkün" olan yerlere su girmesidir. Lütfen kendinizi fazla zorlamayın. Kendinizi zorlayınca daha iyi abdest almış olmazsınız. Tam tersi kolay olanı zolaştırmış olursunuz. Tırnak altı temizliği zaten tırnak kesmek ve eli yıkamakla sağlanır. Özel bir temizliği yoktur.

Bu kategoride yer alan Gusülde elleri bilekleri ile yıkamak ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde tırnak temizliği Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.