Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
sizden94
Abone

Gusül abdestim kabul olurmu

Gusül abdestim kabul olurmu

hakan3428
herkese selamlar
meni geldi 1-2 defa idrarımı yaptım meniden 10dk sonra gusül abdesti aldım acama kabul olurmu


Cevap: Gusül abdestim kabul olurmu

AmiralBristol
İdrar yapmak idrar yolunda bir şey bırakmaz. İdrardan sonra boşalma olmadıysa ve gusül doğru şekilde alındıysa sahihtir

Okudunuz mu?  El-Hâkim esmaul hüsna

Yorum: Gusül abdestim kabul olurmu

Kayıtsız Üye
elımde murekkep boyası damladı tırnağıma banyo yaptım cıkmadı ama gusül abdestı aldım kabul olurmu


Yorum: Gusül abdestim kabul olurmu

arifselim
Mürekkep insan teni üzerinde suyun ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmaz. Bununla gusül abdesti veya namaz abdesti alabilirsin.

Okudunuz mu?  İngilizce-İslama Davet

cengizhan
Selamunaleyküm. Ben guslü bu şekilde alıyorum;
3 kere elleri bileklere kadar
3 kere ağıza su verip gargara yapıyorum
3 kere burna su çekiyorum
3 kere yüzümi yıkıyorum
3 kere sağ omuz 3 kerede sol omuzu ve bütün bedenimi yıkıyorum doğrumudur? Burnuma su verdiğimde burnum yanmadı kabul olurmu?

Okudunuz mu?  Aleykumselam demek zorundamıyız?

suheda
A.selam. Kabul makamı bizmiyiz ki. Guslün 3 tane farzı vardır o farzları yerine getirmekle yükümlüsün. Ayrıca peygamberimizin sünnetlerinide yapmakta guslü güzelleştirir. Farzları ve sünnetleri öğren. En az farzlar şart. olmazsa olmaz.


Kayıtsız Üye
Kabul olur kardeşim burnunun yanmasına gerek yok sadece 3 ağza 3 burna su verip tepeden tırnağa yıkanırsan da olur. Unutma önemli olan niyettir…

Okudunuz mu?  Kardeşler geceleri uyuyamıyorum

NefeS
Mürekkep tabaka oluşturmadığı için bişey olmaz


Kız Bir Kimse
Selamunaleyküm hocam. Gusül abdesti alırken avret bölgemde baloncuk oluşuyormuş gibi hissediyorum ve abdestimi baştan alıyorum bazen abdestimi baştan almadan devam ediyorum. Bu yüzden çok uzun süre banyoda kaldığım oluyor. Guslüm kabul oluyor mu yoksa baştan almam gerekiyor mu? Cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Açık giyinen kızlarla aynı sınıfta okumak günahmı

Selamunaleyküm. Gusül abdesti alırken avret bölgemde baloncuk oluşuyormuş gibi hissediyorum ve abdestimi baştan alıyorum bazen abdestimi baştan almadan devam ediyorum. Guslüm kabul oluyor mu yoksa baştan almam gerekiyor mu? Cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.


arifselim
Aleykum selam. Öyle bir durum seni cünüp etmeyeceği gibi almış olduğun gusle de hiç bir zararı yoktur. Hem guslün şartları bellidir hemde cünüp yapan durumlar bellidir.

Okudunuz mu?  Evlilikte Kaynananın Gelini Kıskanması

Kayıtsız Üye
Ya bide gusül alırken su kesildi az bir yer kalmıştı sonra 1 saat sonra su geldi sadece yıkamayan yeri yıkadım kabul olur mu


Hoca
Olur tabi ki.
Yeniden yıkanmak gerekmez sadece kuru kalan yer yıkanır

Bu kategoride yer alan Resim İslam'da günah, o halde çigiroman okumak caiz değil mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestim kabul olurmu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.