Anasayfa
18 Ocak 2023, 18:29
sizden95
Abone

Kopya çekerek indirim kazanmak

Kopya çekerek indirim kazanmak

Hydra12
Herkese Selamun Aleyküm. Öncelikle, ben 3. sınıf üniversite öğrencisiyim. Elhamdülillah yüksek başarımdan dolayı bir miktar para indirimi kazandığımı öğrendim. Ancak bazı sınavlarda kopya da çektiğimi hatırlıyorum. Allah affetsin, tövbe ettim ama bu parayı kabul etmemin beni rahatsız ettiğini de okul harcamalarını karşılayan ailemden bazı kimselere belirttiğimde, hasta mısın, neler düşünüyorsun böyle diye sert bir şekilde çıkıştıklarını gördüm. Şimdi aileme karşı sorumluluğumu da göz önünde bulundurarak, böyle bir indirimi kabul etmem bir sorun teşkil eder mi? Kopya çekerek kazanılan indirimin durumu nedir? Sırf ailem razı olsun diye şimdilik indirimi kabul etsem ancak sonrasında o kadar miktarı elimden çıkarsam yanlış bir iş yapmış olur muyum? Kontenjan olmadığından birilerinin kul hakkına girdiğimi düşünmüyorum. Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Evde hafızlık için öneriler...

Cevap: Kopya çekerek indirim kazanmak

Şem’a
Kopya çekmek günahtır kul hakkıdır. Tevbe et bir daha kopya çekme ve Muhtaç değilsen parayı kullanma ama muhtaç isen kullan


Cevap: Kopya çekerek indirim kazanmak

Hydra12
Tevbe ettim inşAllah tevbemde de samimi olurum. Muhtaç değilim çok şükür Allah’a ancak okul masraflarımı karşılayan ailemden bazı kişilere bu konulardaki hassasiyetimden bahsettiğimde bana çok sert çıkıyorlar, bana kalsa arkama bakmadan reddederim ancak onlara böyle böyle burs kazanmışım ancak reddetmek istiyorum dediğimde bana çok kızdılar, tek korktuğum bu. Samimi bir şekilde soruyorum, ben zaten istemiyorum bursu, ancak sadece ve sadece ailemi razı etmek için kabul etsem, ardından da o miktarı elimden çıkarsam olabilir mi acaba? Çünkü reddedersem bana gerçekten çok kızacaklar, hassas davranıyorum diye. Bazı dini konuları onlarla konuşmaktan bile korkuyorum bana kızacaklar diye. Teşekkür ederim cevabınız için, Allah razı olsun.

Bu kategoride yer alan Para kazandıran bir oyuna para yatırıp daha hızlı para kazanmak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kopya çekerek indirim kazanmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.