Anasayfa
25 Kasım 2023, 16:35
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare rüyasında huzurlu ve mutlu hissetmek

İstihare rüyasında huzurlu ve mutlu hissetmek

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam istihareye yattim ilk defa ve rüyamda inanilmaz bir heyecan hissettim ayri bir huzur ve mutluluk karanlk bir ortamdaydik ama hiç korkunc degldi çok hzurlu bir ortamdi sozlum takim elbiseli elleri cebinde karsmda duruyrdu ve bana bakyrdu. Ikimizin arasnda ise bir tasin içinde 7-8 tane cin vardi birileri kulagima bunlar insan değil sizin aranizi bozanlar dedi ama hiç korkmadim ve çok rahattim hatta rüyadan uyandgmda mutluydum. Sozlumle şuan aramiz acik. Ikimz birbirimize bakarken bur anda kirmizi ve siyah renkler birbiriyle birlesecekken bembeyaz bir isik geldi ve o kotu renkleri yok etti


Cevap: İstihare rüyasında huzurlu ve mutlu hissetmek

arifselim
Aleykum selam. Bu rüya sizin için hayırlı manaya işarettir. Çünkü esas olan rüya değil sizin içinize gelen huzur veya huzursuzluktur. Bu sizin için en güzel işaret olur.


Rüyanın Anlamı Nedir?

Kayıtsız Üye
Öncelikle Selamün Aleyküm.Hocam İnternette Ela Ya’lemu Men Halag. İle başlayan Gece yatmadan 9 kere okunup Niyet esilerek uyuma istiharesini Yaptım.İlk Rüyam İsteğimden Çok Uzaktı. O Rüyadan Sonra 5.30 da uyanıp geri yattım. 2. Rüyamda Onu Gördüm İlk Başta Çekingendik Sonradan samimi Oluyoduk Hediye veriyordum Sarılıyor ve Fotoğraf Çekiniyordum.Farklı Mekanda Yan yana yürüyorduk Ve Beni beğenip beğenmesiğini soruyordum beğendiğini söylüyordu.Sonra Farklı Rüyalar Görüp Uyandım Ve mutlu Uyanmıştım. Anlamını Merak Ediyorum Nedir?

Okudunuz mu?  İstiharede sarışın kız görmek

Yorum: İstihare rüyasında huzurlu ve mutlu hissetmek

arifselim
Aleykum selam. Tek bir istihare şekli vardır oda peygamber aleyhisselamın bizlere gösterdiği şekilde iki rekat namaz kılarak istihare duasını yapmak ve sonra uyumaktır. Bu dediğin ayet ile istihare olmaz. Ama bir dua olabilir ancak. Bundan dolayı istihare açısından bu gördüklerinin bir anlamı yoktur. Sana tavsiyem istihareyi sünnete uygun bir şekilde yap.


Aca
Merhabalar herkese hayırlı günler diliyorum 🙂 hocam benim biraz problemli bir iliskim var aslında bir sıkıntımız yok ama maddi sartlarimiz yasantilarimiz biraz farkli. Ben sorun etmiyorum bu durumun ahiretteki hayatım içinde iyi olacağını düşünüyorum ama erkek arkadaşım işleri nezaman kötü gitse (ticaretle uğraşıyor) aramıza mesafe koyuyor bizimde aramız biraz bozuktu bende pazar gecesinden istiare yapıp uyuyorum. İlk gece rüyamda onu gördüm bembeyaz gömlek ve lacivert mont giymisti beni arayıp cagiriyordu goruselim diye çok huzurlu uyandim. diğer günlerde aynı şekilde hep beni aradığını görüşelim dedigini ve mutlu olduğumuzu gördüm. Bugünde yine rüyamda buluştuk beni sevdiğini söyledi alnimdan optu hepsi çok güzeldi ruyalarimin. Tabi yinede en doğruyu Allah bilir ama size de danışmak istedim bunun yorumu ne olabilir? Şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun 🙂

Okudunuz mu?  İstihare rüyası ayrılık ile ilgili

arifselim
Merhaba. Eğer evlilik için bir adım atmış ve yinede kararsız kalmışsan o zaman istihare yapılabilir. Böyle bir durum yokken sevgililik hayatı yaşarken istiharenin anlamı yoktur. Bu gördüklerin ve hissettiklerin elbette istihare açısından iyidir ama sen asıl tüm şartlar yerinde mi onada bakman gerekir.


Aca
Teşekkürler hocam yani evlilik için adım atılacak aslında benim ailem biliyo onunda biliyo, ama bu aramızdaki farklar onu biraz korkutuyo .. oyuzden ailelere de net bisey soyleyemiyoruz biraz çabayla olcak bir durum bende istiareyi çaba sarf etmeye devam etmem hayırlı mı diye yaptım. Bu durumda tek yapacagim bolca dua edip beklemek sanırım… Allah herkesi sevdigine kavustursun


arifselim
Evet böyle yap ve hayırlısı ile olması için dualarda bulun. Eğer niyetler temiz ve samimi olunursa Allah’da kullarının dualarını reddetmez. Önemli olan hayırlısını dilemek ve ondan gelene razı olmaktır.


Kayıtsız Üye
Aleyküm selam hocam Benim ciddi anlamda konustugum Biri var ailelerimizde biliyor yakinda sözlenecegiz ama ben emin olmak için istihareye yattim rüyamda bir şey görmedim yada hatirlamiyorum ama uyandığımda kendimi çok mutlu huzurlu çok iyi hissettim bunun anlami nedir


arifselim
Eğer kendini mutlu ve huzurlu hissetmişsen kalbinde rahatlamışsa bu olumlu manaya işaret kabul edilir. Zaten önemli olan işaret rüya değildir. Önemli olan senin kalbinin hangi yöne meylettiğidir. Bir karar ver ve Allah’a tevekkül et.

Okudunuz mu?  İstiharede Görülen Siyan ve Kırmızı. Önemli!

Kayıtsız Üye
Merhabalar çok uzun bir ilişkim bitti ve aradan uzun bir zaman gecti ama ben hala unutmadım ve çok seviyorum. Onun hayatında daha çok yeni biri oldugunu öğrendim ve bende kendim için istihareye yattım annemi gördüm krem rengi bir pardesü giyiyodu ve basında beyaz bir eşarp vardı bana o kadar güzel gülümsedi ki uyandım ve bende gülümsüyodum içimde bir huzur ve hafiflikle uyandım çok mutlu olarak. Sizce ne yapmalıyım


arifselim
Merhaba. İstihare yapmanın zamanı bu yaşadığın durum değildir maalesef. Çünkü istihare herşey yolunda olmasına rağmen bir türlü karar veremeyen kişi tarafından yapılabilir. Hayatta herşey insanın istediği gibi olmuyor. Bazende sabırlı olmak ve nasibine düşene razı olmak gerekir.


Kayıtsız Üye
Hocam ben maalesef dayanamıyorum içimdeki umudu asla öldüremiyorum. Her gece hacet namazı kılıp dua ediyorum. Ona yıllarımı verdim ve bir gün mutlaka bana geri döneceğini düşünüyorum rüyamda olumlu cıktı . Benim için hayırlı mı ve bana geri dönecek mi diye yattım. Gercekten benim hiç umudum yok mu


arifselim
Bunu biz bilemeyiz sadece Allah bilir. Allah’tan hayırlısını dileyebilmek gerekir. Belkide Allah çok daha hayırlısını sana nasip edecektir. Sen bu şekilde dua et ve Allah’a tevekkül et.

Okudunuz mu?  İstiharede acı kahve görmek

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam, ben eşim için istihare kildim kendisi ticarete başlamak istiyor. Bunun hayirli olup olmadigini gormek için istihare namazı kildim ve rüyamda çok huzurluydum ama rüyamda parlak kirmizi kiravat gördüm, ruyanin devami var ama malesef hatirlamiyorum tek bildigim sey uyandığımda çok huzurluydum. Bu gördüğüm renk ve hisettim duygu benim istiharemi hayirsiz ediyormu ben duyguma goremi hareket ediyim, yoksa gördüğüm renge goremi ?


arifselim
Aleykum selam. İstiharede önemli olan kalbe gelen hissindir. Ancak öncelikle o iş hakkında ehil kimselere danışmak ve o işi her yönüyle araştırmak gerekir. İstihare ancak buna rağmen kararsız kalınırsa o zaman istihare yapılabilir. Eğer için ferahlamış ve rahatlamışsan bu olumlu manaya işaret eder.


Kayıtsız Üye
namazı kılmadıgım ıcın sadece dua ederek ıstıhareye yattım rüyamda sarı güzel bir kedi ve siyah beyaz korkunc bir kopek vardı ama ben kopekten hıc korkmuyorum ve o kedi ve kopekle top oynayıp onları seviyordum ve riyadan uyandıktan sonrada çok mutluydum bu rüya benim için hayırlımıdır


arifselim
İstihareyi yapma usulü vardır ve eksik yapılamaz. Sünnette nasıl bildirilmişse aynen öyle yapmalısın. Bu durumda bu istihare sayılmaz. Sana tavsiyemiz yeniden ve sünnete göre istihare yapmandır.

Okudunuz mu?  İstihare namazı ve duası nasıl olmalıdır?

Kayıtsız Üye
Merhaba ben istihareden sonra hergun içimde heyecan hissediyorum sanki ailemden gizli bir şey yapıcam da yakalanma heyecanı var şimdi benim için hayırli mı yoksa hayırlı değil mi ? Istihare yapma nedenim ise sevdiğim kişi .


arifselim
Merhaba. Öncelikle istihare tam olarak hangi durumlarda yapılır bunu çok iyi bilmek gerekir. Sadece sevdiğin kişi olduğu için istihare yapamazsın. Ne zaman evliliğe karar verirsin o kişiyi iyice araştırırsın ama buna rağmen kararsız da kalırsan işte ancak o zaman istihare yapabilirsin.


Kayıtsız Üye
İstihareye yattım ve rüyamda çok mutlu bir şekilde Rahman suresini okuyordum uyandığımda o kadar mutlu ve huzurluydum ki mutluluktan tekrar uyuyamadım içimde bir huzur bir sevinç vardı.


Tohat
Rüyada kurandan bir şeylerin okunması çok hayırlıdır. Fakat istiharede olaylar ve durumlardan ziyade iç huzuruyla uyanmak ve renkler ele alındığından kalbinizde hissettiğiniz huzur niyet ettiğiniz şeyin hakkınızda hayırlı olduğunu gösterir. En iyisini elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ben istihareye sevdiğim ilmine güvendiğim bir arkadaşıma rica ettim benim için istihareye yattı gördüğü rüya Hacı rüya gördüm çok mutlusun böyle takım elbise vardı üstünde tam emin değilim ama baya mutluydun bende niye acele ettin evlenmek için diyorum sende yerimi alacaklar dedin hep gülüyordun bende sizin odanın sobasınıı yaktım diyorum çuvalla odunu odaya koydum Bi daha odun için dışarı çıkma böyle temiz sarı renge boyanmış odaya geçeceksiniz böyle biraz tombul Bi kızda gelinlik giyinmiş sende onun yanına gidiyon biraz karışıktı rüya ama çok mutluydun o kesin yerinde duramıyordun

Okudunuz mu?  İstiharede yumurta kırmak

arifselim
Sünnete uygun olan istihare, herkesin kendisi için istihare yapmasıdır. Başkasına yapmak veya yaptırmak mekruhtur yani sünnete aykırıdır. Arkadaşının gördüğü rüya güzel olabilir ama hem kendin yapman gerekir ve hemde istiharede önemli olan işaret rüya değildir. Önemli olan kalbine gelen hissinin ne olduğudur.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler sabah namazından sonra istihareye yattım. istediğim bir kişi için rüyamda da uzun bembeyaz bir koridor gördüm. koridorda da anneannem dedem annem ismini bilmediğim biri daha vardı anneannem dedeme hacı ekmekleri getir diyordu ama ekmekleri görmedim sadece ekmek istenildi sonrada uyandim.


Tohat
Hayırlı günler. İstiharenin iki şartı vardır his ve renkler. Niyetinin hayırlı olduğunu gösteren rengi görmüşsün. Fakat huzur ve ferahlık hissetmiş olman da önemlidir. Ayrıca yediye tamamlayıp bu şekilde emin olmak gerekir. En doğrusunu bilen Allahtır.


Ayşe Ayaz
Selamünaleyküm ben istihare yaptım gördüğüm rüyayı tam hatırlamıyorum ama şunu söyleyebilirim ki menzilim e gittiğimde istihare yapmıştım orda gördüğüm rüyada aynıydı uyandıģımda hissettiģim o cennetteydim sanki duygusu huzuru mutluluğun aynısını hissettim çok huzurlu mutlu ve sanki cennetten müjde almışcasına sevinçli idim şimdi den Allah razı olsun hepinizden hepimizden

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında baba görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. İstihareden asıl alınan mesaj şekli senin hissettiğin şekil olup olumlu hissetmen niyetinin hakkında hayırlı olduğunu gösterir. Rüyanın içeriği ise bu histen sonra pek ehemmiyet taşımamaktadır.


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm, ben istihare rüyamda bir camide gördüm kendimi insanlar tekbir getiriyordu. Daha sonra ilahiler okundu. İlahiler bittikten sonra yemek dağıtılmaya başlandı ve ben mutfağa yardıma gittim mutfaktaki kadın elime beyaz peçeteler verdi insanlara dağıtmam için. Arkamı döndüğümde annemi yerde otururken gördüm elinde beyaz yemek kabı kaptada sadece pirinç pilavı vardı. Ne manaya geliyor. yardımcı olursanız sevinirim. Allah razı olsun


Tohat
Ve aleyküm selam. Eğer rüya sonunda huzur hissetmişsen rüyan hakkında olumlu ve hayırlıdır. Manasına bakman gerekmediği gibi niyet ettiğini gönül rahatlığı ile yapabileceğini gösterir. Fakat bunu yediye tamamlamak gerekir. Allah doğruyu bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm Hocam
Istihare namazından sonra bir iki saat sonra çok huzurlu ve mutlu uyandım.. tekrar uyudum ve rüyamda kendimi üzerimde kırmızı bir elbise ile gördüm lakin elbise tesettüre uygun değildi ama rüyamda kötü de hissetmedim aksine kendimi güzel bir bayan olarak hissettim asıl sorum bu ilk uyandığımda huzurlu ve mutluydum ama rüyamda da kırmızı renk gördüm kırmızı şerr diye biliriz kafam karıştı yardımcı olur musunuz

Okudunuz mu?  İstihare yaptım ama rüyamın anlamını bilmiyorum

Tohat
Ve aleyküm selam. Hissettiklerin istihareni tabirler. Renkler ile hareket edilmez. Dolayısı ile ilk rüyadan uyandığın zaman güzel hisler ile uyanmış olman niyetinin hakkında hayırlı olduğunu gösteren ilk mesajdır. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.


sahmir
Selamun aleyküm değerli hocalarım,

Öncelikle bir yıla yakın sözlüyüm ve evlilik için adımlar atılmak üzere. Herkes de olduğu gibi bizde de bu süreç içerisinde tartışlar bir takım olaylar oldu. Acaba doğru biriyle birliktemiyim doğru kararlarmı aldım diye istihare namazı kılıp Allah’a tevekkül etmek geldi aklıma. Dün gece saat gece 12 civarında abdest alıp istihare namazını kılıp istihare duasını cep telefonumda arapça ve türkçe olarak okudum. Ayrıca Allahım eğer bu izdivaç benim için hayırlısı ise bana yeşil renklerin tonuyla alakalı bir işaret ver değilse kara siyah renklerin tonuyla ilgili bir işaret ver deyip yattım. Saat gece 2.30 da sahura uyandım. Bir rüya görmüştüm huzurlu uyanmıştım ama rüyayı hatırlamıyordum. Sahuru yapıp sabah namazını kıldıktan sonra acaba gördüğüm rüya neydi diye içim içimi yerken tekrar sağ tarafa yatıp uygun bir şekilde uykuya daldım. Sabah telefonum çaldı uyandım. Bu sefer bir rüya görmüştüm. Rüyamda Siyah takım elbise ve beyaz gömlek içerisinde kendimi gördüm etrafımda da sayılacak kadar 5 veya 10 kadar yüzleri belirgin olmayan aynı benim gibi giyinmiş takım elbiseli kişiler yanıma gelip elimi sıkıp tebrik ediyorlardı. Tabi bunlar olurken olumsuz hiçbir şey yok yüzler gülüyor ve mutluydum. Sizin bu konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Gördüğüm renk siyah ama beyaz gömlekte vardı. Bu rüyayı kötüye mi işaret eder ? Diğer bir konu ise insanlar 7 gün istihare namazına devam etmelidir derler sizde ben devam etmeli miyim yoksa bu rüya tamamen açıklayıcımıdır?

Okudunuz mu?  İstihare Namazıyla İlgili Bir Soru

Tohat
Ve aleyküm selam. Evet istigare yedi defa yapılır. Amaç ilkinde görülmeyen ya da net olarak anlaşılmayan rüyaların kesin olarak sonuç vermesidir. Senin rüyanda da hem olumlu hem olumsuz yani orta katarda olabileceğini gösterir. Fakat bu ilk rüyanın tabiridir. Diğer rüyaları da yatarak kalbinin hangi yöne daha ağır geleceğini düşünüp karar vermelisin. Doğrusunu bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam benim yolunda giden bir ilişkim var kismetse evlenmek istiyoruz.hayirli mi değil mi olduğunu anlamak için istihareye yattım. Rüyamda annem beyaz bir ayakkabı almıştı ona odaklanıyordum, beyaz ayakkabıyı çok beğeniyordum,giyiyordum. Sonra mesaj geliyordu telefonuma sizin oraya geliyorum buluşalım diye. Ben de ailemle işim olduğunu gelemeyeceğimi söylüyordum. Sonra ilişkim olan kişi geliyordu küçük kuzenlerimle oyunlar oynuyordu onları sırtına falan alıp koşuyordu.ama bu sırada benim içimde bir huzursuzluk vardı.giderken dördüncü ayımız kutlu olsun bitanem diyordu bende dördüncü ayımız değil ki dedim.konustugum kişi sanki birden eskiden konuştuğum sevmediğim başıma bela olan hala rahatsız eden biri var onun silüetini aldı ama konuşmaları hala sevdiğim insan gibiydi. Uyandım ama hayır mı şer mi olduğunu anlayamadım. Huzursuz uyandım ama huzursuz uyanma sebebim beni rahatsız eden kişiyi görmemdi yardımcı olabilir misiniz

Okudunuz mu?  İstihare namazında yeşil ağaç görmek

Tohat
Merhaba. İstihare niyeti ile yattığım için utandığım zaman hissettiğin his rüyanın tabiri olarak kabul edilir ve olumsuz olarak yorulur. Fakat istihare bununla sunulu değil tabi. Yedi defa yatılması ve rüyalardan çıkaracağın genel sonuca göre değerlendirilir. İstiharelerinin çoğunluğu olumluysa sonuç hayırlı olur. Hakkında hayırlısı ne ise o olur inşAllah. Allah doğrusunu bilendir.


rüyada huzurlu hissetmek, istihareden mutlu uyanmak, istiharede mutlu uyanmak

Bu kategoride yer alan İstiharede piknik yapmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare rüyasında huzurlu ve mutlu hissetmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.