Anasayfa
27 Ekim 2023, 3:18
hakkinda
Yönetici

Elektronik sigara caiz mi

Elektronik sigara caiz mi

Kayıtsız Üye
İyi günler ben normal sigarayı burakıp, elektronik sigaraya başlamayı düşünüyorum, bağımsız araştıramalara göre, sigara ya göre zararı yok denilecek kadar az. Fakat bu elektronik sigaraların içinde kullanılan likit(sıvı)larda eser miktarda alkol bulunabiliyormuş, bunla ilgili bir üreticiye sorduğumda bana şu cevabı verdi:

"Fakat aroma içeriklerinde mutlaka eser miktarlarda alkol bulunmaktadır, orantıya vurduğumuzda yüzde 3 aroma kullanılan bir likitte yüzbinde 24’lük değerde etil alkol olduğu çıkar ki, testlerin idrak edebileceği bir rakam bile değildir, fakat kesinlikle zerresi yok diyemem, bu değer Elma’da kat be kat daha yüksektir ve bir litre likiti direkt miğdeye gönderseniz bile vücutta etkili olabilecek bir değer değildir.
içinde kesinlikle zerre alkol yok diyebileceğim likit ‘dir. diğer likitlerde aroma içeriğindeki eser miktarda alkol mevcuttur fakat tarafımızdan likitlere alkol eklenmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir."

Okudunuz mu?  Sadaka çeşitleri hakkında bilgi

Dipnot: Ortalama 1 günde 2ml likit cihaz sayesinde buharlaştırılarak, ağız yoluyla alınarak kulanılıyor, bu likitleri kullanmanın hükmü nedir acaba?


elektronik sigara haram mı

Şem’a
Elektronik sigara caiz mi?

Elektronik sigara içeriğinde etil alkol gibi maddeler katılmış ise içilemez ve içinde yaradılıştan alkol bulunan meyvalar ile kıyas edilemez/edilmesi yanlıştır.
Fakat sağlığa zararı yok ve içerisinde haram bir madde yoksa kullanılması o zaman caiz olur.
< Dünya Sağlık Örgütü de (WHO), elektronik sigaraların güvenilir ya da sigara alışkanlığını bırakmaya yardımcı olduğuna dair kanıt bulunmadığını belirtmiştir. WHO yetkilisi Douglas Bettcher şu önemli bilgileri vermiştir:

Okudunuz mu?  Kültürümüzdeki Dini Motifler Hakkında Bilgiler

İlk olarak Çin’de üretilen, özellikle internet üzerinden satılan bu ürünle ilgili zehirli madde testi ve klinik deneyler yapılmamıştır, elektronik sigaranın güvenli ya da sigarayı bıraktırma özelliği olduğuna dair bilimsel hiçbir kanıt yoktur. WHO üyesi 193 ülkenin sağlık yetkilileriyle, elektronik sigaralarla ilgili "düzmece ve yanlış iddialar" konusunda temas devam etmektedir.

Okudunuz mu?  Yahudilerin ibadet yerleri neresidir?

Elektronik sigara, nikotin bağımlılığından kurtulmak için önerilen nikotin sakızı ya da nikotin bantları gibi onaylı bir ürün değildir.

Yetkili şahıs ve kurumların verdikleri bu bilgiler karşısında elektronik sigaranın hem kullanılmasının hem de ticaretinin caiz olduğu söylenemez. >
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/272418-e-sigarada-alkol-oldugu-soyleniyor-cekmesi-haram-mi.htmlTIKLA


Elektronik sigara

atabey23
Hocam iyi günler bugün arkadaş elektronik sigarasina likid doldurmami istedi bende doldurdum ama vicdanen rahatsız oldum günaha girmismiyimdir ben sigarayi bıraktım rahatsızlık vermemek için insanlara bu durumlarda ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Pompei halkı ile ilgili bilgiler

Yorum: Elektronik sigara’nın hükmü

arifselim
İyi günler. Yapmış olduğu bir hatasına veya günahına ortak olmuş olabilirsin. Bir dahaki sefere bunu yapmazsın. İnsanlara iyilikle sigarayı bırakmaları için öğüt verebilir ve örnek olabilirsin.


Kayıtsız Üye
değerli mumsema ekibi:
Öncelikle Dünya Sağlık Örgütünün tamamen bağımsız bir kuruluş olduğuna emin miyiz?
Dünyadaki en büyük rant kaynaklarından biri olan tütün mamüllerinin üreticilerinin etkisi altında kalmadan rapor yayınlayabileceklerine inanıyor musunuz?
el cevap: asla mümkün değil.
Bu konu ile ilgili BBC ve hazırlanan bir belgeselde 10’ar kişilik 3 grup oluşturuluyor birinci grup direkt Sigarayı bırakmayı deniyor ikinci grup nikotin bantları ile üçüncü grup elektronik sigara ile
sonuç olarak birinci grup sigarayı bırakamıyor ikinci grup çok az bir kısmı bırakıyor üçüncü grup Büyük bir kısmı sigarayı bırakıyor bu belgeseli izlemenizi tavsiye ederim bu sonuca göre elektronik sigara sigara bıraktırıcı bir ürün olarak değerlendirilebilir.
Fetva niteliğinde bir yorum yazarken bilgi sahibi olmadığınız bir konuda dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi okumanın sevabı hakkında bilgi verir misiniz?

Kayıtsız Üye
sigara ne kadar mekruhsa, e sigara ancak daha az mekruh olabilir,hiç olmazsa içinde kanser yapıcı katran ve zifr yok..ayrıca sigaralardada eser miktarda alkol bulunuyor..
sadece ; özellikle burbon tarzı ethil alkol içeren aromalarla yapılan likitlere, oran az dahi olsa şüpheyle bakmalı (içilmeyebilir)..

Okudunuz mu?  Depresyon nasıl anlaşılır?

elektronik sigara caiz mi, elektronik sigara haram mı, elektronik sigara helalmi

Bu kategoride yer alan Şemsul maarif kitabı hakkında bilgi istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Elektronik sigara caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.