Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Tanımadığımız kişinin cenaze namazını kılmak

Tanımadığımız kişinin cenaze namazını kılmak

yalanhayat
Bu gün ikindi ‘yi kıldıktan sonra cenaze namazına iştirak ettim hoca hakkınızı hela edin dedi ben adamı tanınam etmem helal olsun dedimde sonra beni bir düşünce sardı tanımadığım adamda ne hakkım varki helal ettim :/

Okudunuz mu?  YalnıZlık İmtihan mıdır Evlenememek gibi

Cevap: Tanımadığımız kişinin cenaze namazını kılmak

Mü’min
2736- Ali (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Müslümanın Müslüman üzerindeki altı hakkı vardır. Karşılaştığında selam verir, davetine icabet eder, aksırdığı zaman elhamdülillah derse yerhamükAllah der, hastalandığında ziyaretini yapar, öldüğünde cenazesinin ardından yürür kendisi için sevdiğini o kardeşi için de sever. (Dârimî, İstizan: 5; İbn Mâce, Cenaiz: 43)

Okudunuz mu?  Namaz Süreleri Bilemesek Namaz Kabul Olurmu

2737- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Mü’minin mü’min üzerinde altı hakkı vardır; hastalandığında ziyaret eder, Öldüğünde cenazesinde bulunur, çağrıldığında davetine icabet eder, karşılaştığında ona selam verir, aksırdığında elhamdülillah derse yerhamükAllah der varlığında ve yokluğunda onun hakkında samimi olur ve nasihate devam eder. (Nesâî, Cenaiz: 12)

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi ismini nereden alır

(Cevap alıntıdır.)
Tanımadığınız bir kişinin cenazesine gitmekte sorun yoktur.


Cevap: Tanımadığımız kişinin cenaze namazını kılmak

Şem’a
Müslüman olan herkesin cenaze namazına katılabilirsiniz.
Hak yoksa helal etmenin bir anlamı olmaz zaten, boş söz olmuş olur.


tanımadığın kişinin cenaze namazı kılınır mı, tanımadığımız kişinin cenaze namazı, tanımadımız kişinin cenaze namazı kılınırmı

Bu kategoride yer alan Edilen ve bozulan bir yemin için tövbe etmek yeterli mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tanımadığımız kişinin cenaze namazını kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.