Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Cehennemden sonra Cennete girme çelişkisi

Cehennemden sonra Cennete girme çelişkisi

Bilim
Günahı ağır gelen müslümanların cehennemde cezalarını çektikten sonra cennete gitmeleri Allah’ın rahmetine ters değil mi?

Cehennemde azap gören biri cennete gittiğinde orada ki nimetlerden nasıl zevk alabilir ki ve Allah’a karşı nasıl sevgi duyabilecek cehennemde yandıktan sonra?

Okudunuz mu?  Küfür olan bir sözü, kalben onaylamak/mantıklı görmek küfür müdür?

Cevaplayabileceğinizi sanmıyorum ama çok çelişkili değil mi ehehe..


Cevap: Cehennemden sonra Cennete girme çelişkisi

Darusselam
Teşbihte hata olmaz bir örnek vereceğim sadece…
Annen yaptığın bir hatadan dolayı sana bir ceza verdiğinde artık anneni sevmeyecek misin, hayattan zevk almayacak mısın?!!!


Cevap: Cehennemden sonra Cennete girme çelişkisi

gazolay
ne güzel bir cevap…tşk ederim

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Tuvalete Tükürmek

Cevap: Cehennemden sonra Cennete girme çelişkisi

Kayıtsız Üye
Arkadaş güzel cevap vermiş lakin bende birkaç kelam edeyim;

Ey kardeş!

Nasıl ki bir insan acze düşüyor,hastalığa yakalanıyor,türlü türlü dertlere muzdarip kalabiliyor ve en nihayetinde Rahman ve Rahim olan Allah kuluna şifa veriyor ki bir ismi de Şafi’dir bildiğiniz gibi.evet bundan böyle o kul Rabbine karşı sevgisinde azalma oluyor mu?

Okudunuz mu?  4 Mezhebin Hocalar Silsilesi.. kimlerdir

Allah’ın ona yaşattığı bu hastalıktan ötürü Allah’a karşı sevgisinde azalma oluyor mu?

Hayır’!! bilakis o çok şiddetli hastalığından sonra Allah’ı daha çok seviyor,Rabbine karşı daha çok muhabbet duyuyor,sevgisinde bir azalma olmuyor hatta Rabbine karşı şükrü ve sevgisi ve muhabbeti artabiliyor,aczini görüyor,hastalığı rahmet oluyor vs…işte böyle hastalığın mümin kulun günahlarını döküp temizlediği gibi cehennemde o günahkarı temizliyor çıktığında ise huzur duyacaktır hastalığı iyileşen biri nasıl ki rahat bir nefes alıyor,şükür ediyorya öyle işte…

Okudunuz mu?  Hz Adem (as)'den 2000 yıl önce cinler vardı ve ondan önce cinler imtihana tabiydi doğrumu?

:)) bu kadar basit cevabı sualinin.


Mü’min
jerusselam çok güzel cevaplamış,yani ne olacak zannediyorsunuz? cehennemden çıkınca/cennete girince cehennemi unutacak zaten,orada kötü birşeyin akıla gelmesi yoktur.bunun neyi çelişkili anlamış değilim.

Bu kategoride yer alan Askerde namaz kılmak ve öteki dini sorunlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cehennemden sonra Cennete girme çelişkisi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.