Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Kırk kudsi hadis imam gazali

Kırk kudsi hadis imam gazali

ebuammara
Hüccet-ül-İslâm İmam-ı Gazâlî Hazretlerinin Kırk Kudsi Hadis isimli bir eseri var mıdır ? Piyasada olan kitaplar Kırk Kudsi Hadis diye Imam-ı Gazali Hazretlerine ait olduğu söyleniyor bunun hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: Kırk kudsi hadis imam gazali

Şem’a
Gazali, 40 Kutsi Hadis Kitabı Hakkında

Kıymetli okuyucularımız,
Sizlere, içinde ilâhî öğüt, uyarı ve ibret dolu bir kitap sunuyoruz. Eser, büyük İslâm âlimi İmam Gazâlî’ye (rah) aittir.
İmam Gazâlî, bu eserde kırk KUDSİ hadisi bir araya getirerek güzel bir öğüt, uyarı ve ahlâk kitabı oluşturmuştur.
KUDSİ hadis, mânası yüce Allah’a, ifadesi Hz. Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) ait olan mübarek sözlerdir. Kur’an’dan ve Peygamberimiz’e ait hadislerden ayrıdır. Peygamberimiz onları Kur’an vahyinden ayrı olarak Allah’tan alıp"; "Yüce Allah buyurdu ki" şeklinde, onun yüce Allah’a ait olduğunu belirten ifadelerle nakletmiştir.
İmam Gazâlî, bu eserde, seçtiği KUDSİ hadisleri nakille yetinmiş, kendisinden hiçbir açıklama eklememiştir. Zaten bu hadisler, herkesin rahatça anlayacağı kadar açık olup içi ibret ve öğüt doludur.
Biz de bu ilim ve hikmet hazinesi ile sizleri buluşturmak istedik.
Bu hazinenin hepimize ebedî saadet vesilesi olması dileği ile…
SEMERKAND

Bu eseri yayınlayan semerkand yayınlarına aittir onlara sormak gerekir.
Öyle bir eseri var mı yoksa ihya adlı eserinden mi derlemişler bilemiyoruz

Okudunuz mu?  Mizanda ağır gelecek geçmiş ve gelecek günahların af olmasını sağlayacak ameller nelerdir?

kırk hadisi kutsi

Bu kategoride yer alan Cemmatle Namaz Sevabı mı yoksa Ana babaya itaat sevabımı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kırk kudsi hadis imam gazali Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.