Anasayfa
24 Ocak 2024, 15:49
Rüya Yorumu
Yönetici

İstiharede yılan görmek

İstiharede yılan görmek

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hıcam hoşalndığım biri var ona dım atmayı düşünüyorum bu yüzden hakkımda hayırlı olup plmadığını bilmek için istihareye yattım rüyamda sarı bir yılan annemin başında duruyordu tam bana gelirken uyandım akşam yılan fotosu görmüştüm onun etkisi olabilir mi his olarak olumsuz uyanmadım teşekkürler


Cevap: İstiharede yılan görmek

arifselim
Aleykum selam. Sarı yılan gizli düşman manasınadır. Madem aklınız karışık bu konuda öyleyse istihareyi tekrar etmelisiniz.


Istihare namazı ve kalbe doguı

Fidan
Hocam Hayatimda birisi var ve biraraya gelemiyoruz engellerimiz var. Ailesi beni istemiyor. Ama bizde kopamiyoruz. Onun benim için hayirli olup olmadigini bilmek istedim. Istihare namazımı kildim uykyya yattim. Ruyamda o ve ben yanyanayiz elimizde cam fanus var. Fanusun içinde sarimsi beyaz bir yilan var. Onun elindede baska sari bir yilan var. Diger yilani fanusun içine koyup koymama konusunda kararsiziz . Ben soruyorum ona ‘yilani fanusa koyarsan bisey olur. Birbirlerini sokarlarmi.’ O da ‘ne olur ne olmaz biz yinede yanyana koymayalim diyor. Uyandigimda tek hatirladigim bu. Ruya gbi degilde sanki bu ani daha önce yasamisiz gbi gercekciydi ani gbi. Kasvetli uyanmadim. Icim ferahti. Sıkıntı yoktu icimde. Lutfen yardımcı olurmusunuz ruyami yorumlarmisnz. Tskler. Iyi calismalar.


Yorum: İstiharede yılan görmek

arifselim
Görmüş olduğun olumlu bir rüya olarak tabir edilmez. İçinin ferahlığı bir sonuç yani bir işaret aldığın için olabilir. Şu an yapman gereken şey, istişare ederek yani güvenilir kimselere danışarak bir karar vermektir.


Kayıtsız Üye
Esimle bosandik bir çocuğumuz var ve tekrar birlesmek istiyoruz hayirlimi değilmi diye istihare namazı kıldım ve uyudum rüyamda bir suru yilan içinden bir tane kaplumbaga vardi onu elime aliyodum diye gördüm ne anlama geliyor acaba ogrenebilirmyim ?


arifselim
Öncelikle mutlaka istişareler etmelisin. Sizi tanıyan iyi bilen büyüklerinize danışmalısın ve öyle bir karar vermelisin. Rüyan zorluklar içinde gelecek olan yeniliklere ve yeni aile bireylerine yorumlanır, ayrıca kalbine gelen olumlu yada olumsuz his sana daha doğru bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam ben evlilik için istihare namazı kıldım rüyamda yilan yutmusum yilan karnımın içinde onu birşeyler yiyip çıkarmaya çalışıyorum bana zarar verir mi. Beni sokar mı diye düşünüyorum nasıl yorumlamaliyim kalbimde olumsuz bir his var


arifselim
Aleykum selam. Rüyan olumsuz manaya işarettir. Ayrıca istiharede kalbine gelen his sana zaten daha açık bir işaret olarak kabul edilir. Eğer için rahat ettiyse istihareyi tekrar etmeye de gerek yoktur.

Okudunuz mu?  İstiharede siyah görmek

Kayıtsız Üye
Merrhaba hocam selamun aleykun ben abim için kiz meselesi için istihareye yattim hocam ben rüyamda eski sevgilmle gulbeyaz adli arkadaşimizi gördüm bir hişimla kalktim ama bir uyandim hocam korkuttular beni baya bir hocam ben annemin yanina gttim anne saril fln diye sonra bizim diyanet den teyzem var hocam onun arkaşi yatmis yilanlar görmüş siyahli miyahli kadini rahatsiz edilarmis kadin 2.kez istihareye yatmiş ve aynisini gormuş 3.kez yatmis hocam aynisini gormuş ve kizin yuzu beton gibi hiç gulmuyor ve sinsi tipli yuzu var hocam nababiliriz oolmaz dedik ama


arifselim
Merhaba. İstihareden önce istişare gelir. İstişarelerde kararsız kalan kimse için istihare yapması sünnet olur. Yani zaten olumsuz olduğu belli olan bir durum için istihare yapmanın pek bir anlamı yoktur. Ayrıca istihareyi herkesin kendisi için yapması gerekir çünkü sünnet olan budur. Bu rüyalar zaten olumsuz olduğu çok açıktır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm istihare ye yattığım da önce beyaz sonra siyah kapı gördüm sonra siyah kapı açıldığın da kırmızı alevler gördüm sonra geri döndüğümde yılanlar birbirine dolanmış ve cesetler vardı bugün gece 7 İnci istihare mi yapacağım yılan ve ceset görmem ne anlama geliyor ablam da benim için istihare yaptığın da beyaz görmüş yardımcı olursanız sevinirim hayırlı akşamlar


arifselim
Aleykum selam. Gördüğün rüyanın olumlu olmadığı çok açıktır. Zaten bu his istihareye yatan kişininde kalbine gelir ve hisseder. Başkasının istihare yapması mekruhtur. Ayrıca istiharede en önemli olan şey, senin kalbinin neye meylettiğidir. Bu his daha isabetli bir işaret kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam. Ben hayırlı bir iş için istiareye yattım. Rüyam çok güzel yemyeşil ucu bucağı olmayan yeşillik bir alandi ve beyaz giymiş bir sürü insan vardı. İnsanlar öyle dolasiyolardi. Ama birde kahverengi bir yılan gördüm öyle ortalıkta dolanıp korkutuyordu. Sizde bu ne anlama geliyor.


arifselim
Merhaba. Rüyan olumlu ve olumsuz işaretlerde vardır. Bu yüzden sana şu şeye açık bir işarettir diyemeyiz. Esas önemli olan senin kalbine gelen hissindir. Şayet için olumlu yada olumsuz bir şekilde rahat etmemişse bir daha istihareyi tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam, benim bir sevdiğim var o da beni seviyor ama annem hiç bir zaman olumlu bakmadı bu duruma hatta senin için yanılıyor muyum diye istihareye yattım yılanlar akrepler gördüm ani olarak irkildim diyor ve benim için yattığını biliyorum gördüğü rüya doğru yalan söylemez bana ama acaba istemese bile bizim birlikte olmamızı acaba bu rüya annem istemiyor diye mi görüldü yoksa Rabbim gerçekten mi göstermiş oldu ?

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında yeşil üzüm dalı ve beyaz kapı görmek

arifselim
Merhaba. Evlilikte anne ve babanın rızası çok önemlidir. Hem dünyada mutluluk hemde ahirette kurtuluş için bu konuda dikkatli ol. İstihare ise, herkesin kendisi kendi işi için yapması gerekir. Yani başkasının istihare etmesi mekruhtur, sünnete aykırıdır. Eğer kararszılığın varsa kendin için sen istihare yapmalısın.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben nişanlıyım nişanlımla ilgili istihareye yatmak istiyordum fakat hayz dönemimde olduğum için sadece duayı edip uyudum rüyamda önce bir tabağın içinde yılan gördüm ama sanki yemek gibi konmuştu oraya sonra başka bir odaya geçtim ve aynı tabağı orda da gördüm annemde tabağın yanındaydı ona anne ben korkuyorum o hayvandan biliyosun onu kaldır dedim annemde sinirlenip tabağı bana öyle fırlattı ben sürüngen fobüm olduğu için çığlık atarak uyandım ama içimde hiçbir kötü his yoktu uyandığımda ve nişanlımla da birbirimizi seviyoruz bu rüyaya bir anlam veremedik yardımcı olursanız çok sevinirim . Çok teşekkürler şimdiden


arifselim
Merhaba. İstihare evlenme kararsızlığı olduğunda yapılır. Nişanlı olan kişi artık bu süreci geçmiş olmalıdır. Yinede sonradan kararsızlık olursa istihare yapılabilir. Senin bu yaptığın ise tam bir istihare değildir. Sünnet olan iki rekat istihare namazı kılmak ve sonra duada bulunmaktır.


Kayıtsız Üye
Hocam selamunaleykum
3 yildir birlikte oldugum ve eşim olmasini istedgm birisi var. Hayirlimidir diye istihareye yatiyorum bir kaç seferdir ancak hiç bir şey gordugm soylenemezdi. Dun gece tekrar yattim biraz uykulu oldugumdan alelacele duasını fln yaptim, rüyamda kendi yatagmda agzi yukari yatiyorum ve buyuk bir yilan sol omuz tarafimdan yatagima giriyor. Irkilerek uyandm. Bi anlami varmidir teşekkür ediyrm simdiden


arifselim
Aleykum selam. Gördüğün rüyanın hayırlı olmadığı çok açıktır. Birlikte olmak haram olmakla beraber, Eğer 3 sene boyunca birisinden hala emin değilsen bu gerçekten ciddi bir sorun olduğu anlamındadır. Öncelikle o kimse hakkında çok iyi bir araştırma yapılmalıdır.


EDUMAN
selamünaleyküm hocam. size bir sorum olacaktı. o kadar karmaşanın içindeyim ki ne yapacağımı bilemez oldum. şu an hayatım da bir erkek arkadaşım var. ciddi düşünüyoruz. ailem de biliyor bunu. Ve ailecek onunla ilgili istişaremizi uygun bulmuştuk. Ahlaklı, kötü alışkanlıkları olmayan bir insan. Ben bekar olmama rağmen ailem uygun gördüğü için görüştük. bugüne kadar ben hep kararsızdım onunla ilgili. kararsız olma sebebim de evlenip ayrılmış olması ve bir çocuğunun olmasıydı. zamanla bunu kabul edebileceğimi düşündüm. ama çocuğuyla aynı ortama girince kafamçok karıştı. bir an hata mı yapıyorum diye sorguladım kendimi. ve bundan dolayı istihareye yapmaya karar verdim. bir akrabamız benim için istihare yaptı ve rüyasında sarı bir yılan ve yumurtası görmüş. acaba ben olumsuz mu düşündüğüm için böyle bir rüya gördüm diye tereddüt de kalıp başka birinden yatmasını rica etmiş. onun rüyasının içeriğini bilmiyorum ama uygun değil diye haber vermiş. annem bir de ben yatıyım dedi. ve o da rüyasında asfalt bir yolun traktör ile sürülüp altından toprak çıktığını ve o toprağın üstünde kurumuş ağaçlar görmüş. Ayrıca belirtmek istediğim konu da şudur ki daha önce de beni isteyen birisi için istihareye yatmıştı teyzem ve o da rüyasında birden fazla yılanlar gördüğünü söylemişti. Ve bazen rüyalarımda bende hep yılanlar görüyorum. Sürekli peşimdeler ama zarar vermiyorlar. Sizden ricam rüyamı yorumlamanız. Ve acaba benim kısmetim mi kapalı ya da bende bir sorun mu var bilemez oldum artık. Görüşlerinizi bekliyorum. Hayırlı günler

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında lezzetli yemekler görmek

arifselim
Aleykum selam. Kısmetin kapalı olması ile ilgili bir şey değildir bunlar. İstihareyi de herkesin kendisi için yapması gerekir. Başkasını istihareye yatırmak sünnete aykırıdır. Bu görülen rüyalar ise yinede olumsuzdur. Güvenilir kimselere danış ve sonra bir karar vererek Allah’a tevekkül et.


Kayıtsız Üye
Mrb hocam benim de erkek arkadaşım var evlilik felan düşünüyoruz benimde tabi kaygılarım var ben de itihareye yattım ve bir çöl gördüm çölde toprak renginde yılan kovalıyordu yanımda kuzenimde vardı ve ben o yılanı öldürdüm sizce bu rüyanın anlamı nedir


arifselim
Merhaba. Bu rüya istihare için hayırlı değildir. Yinede asıl işaret senin kalbine gelen olumlu yada olumsuz olan hissindir. Dikkat edilmesi gereken şey ise, ilk önce istişareler yapmak yani o kişiyi çok iyi bir şekilde araştırmaktır. Daha sonra kararsızlık olursa istihare zamanı gelir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam biz 3 kişi bir iş için önce istişare yaptık herşey olumlu ancak birde istihareye yatmak istedim namazımı kılıp duamı Edip uyudum uyandığımda tek hatırladığım gölün ortasında yol vardı yürüyordum biriyle gölün içinde bir yılan bana doğru bakarken üzerime atladı ben çekilince gölün diğer tarafına doğru gitti ama çok dinç ve ferah uyandım
Yorumlarsaniz çok sevinirim


arifselim
Aleykum selam. Rüyanın açık şu manaya işaret eder diyemeyiz. Zaten istiharede önemli olan işaret kalbe gelen his kabul edilir. Eğer kalp ferahlar ve huzurlu hissederse bu olumlu manaya işaret olarak kabul edilir. Bu şekilde bir işaret kabul edebilirsin.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında deniz görmek

Güzel seven
Essalemu Aleyküm hocam 4 yıllık bir ilişkim vardı ayrıldık kalbimde Allah korkusu var ama 5 vakit namaz kılmadığım için istihare namazını benden daha dini bütün birisine kıldırmanın daha doğru olduğunu düsündüm namazı başka birisine kıldırdım.3 gün istihareye yatmış.
1.Gün Yeşil bir park görmüş kırık yumurtalar ve odun kesen birini görmüş
2.Gün Evlenen birilerini ama yüzüğün eski sevgilisinden olduğunu görmüş
3.Gün Yemek masasında karşısında oturan kişinin boynunda Siyah bir yılan görmüş uyanmış .
Şimdi bu namazı benim kılmam gerekiyosa kılarım Yardımcı olursanız sevinirim


arifselim
Ve aleykumusselam. Evet bu namazı senin kılman gerekiyor. Çünkü peygamber aleyhisselamın sünneti ancak bu şekilde olması gerekir. Bu yüzden bu rüyalar ve istihare seninle ilgili olarak yorumlanamaz.


Kayıtsız Üye
Merhaba evleneceğim kızla bir yerde oturuyoruz konuşuyoruz bana bıraz kızgın sonra ben elinden tutup götürüyorum daha sonra ise düğünümü görüyorum düğünde oynayanların tam ortasında evlenceğm kızı görüyorum rüyanın yorumu nedir


arifselim
Bu bir istihare rüyası mıdır yazmamışsın. Eğer bu bir istihare rüyası ise olumlu manaya işaret eder. Bir rüya olarak bunun yorumu, gören kimsenin sevineceği gelişmelerin meydana gelmesi manasında tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Mrblar hocam ben rüyamda fusya renkli koltuklar gördüm annemle babam oturuyorlardi oturduklarii koltugun altindan ip ince turuncu yilan geciyorduu ama kimseye zararii yoktuu ben de elektriklii silahla sıktm oluyodu sonra oo tabancadanda turuncu elektrik cikiyorduu yorumlarsanizz sevinirim


arifselim
Merhaba. Bu rüyayı istiharede mi görmüşsün yazmamışsın. Eğer bu istihare rüyasıysa olumlu bir rüya değildir. Bir rüya olarak yorumu ise, sana düşmanlık veya iki yüzlülük eden birisinin farkına vararak ondan uzaklaşacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam ben ahiret alemini gormek için yattim başkasınınevinde sınava girdik ama 3 kız benden birlikte 3 kişi 2 erkek sınavâ girdik sorular 1kaç tane yazıpbıraktılar ben sordum süremi bitti yok dediler ben bir kaç soru çözdüm sonuncuyu o adama sordum 45dedi


arifselim
Böyle bir şey için istihare olmaz. İstihare yapmanın amacı çok başkadır. Helal ve meşru bir şeyi yapmak isterken her türlü araştırmalarda bulunmasına rağmen yinede kararsız kalan kişi o konuda Allah’tan bir işaret almak için istihare yapılabilir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum hocam ben evlilik için teyzeme ve kiz kardesime benim için istihareye yatmalarini istedim. Kiz kardesim evin etrafinda cokca yilan ve timsah gördüğünu soyledi ve teyzem ise bizim evde bir dugun kalabaligi gördüğünu soyledi. Bunu nasıl yorumlamaliyim soylermisiniz lutfen

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında bataklığa düşmek

arifselim
Aleykum selam. Her iki rüyada sana işaret olmaz. Öncelikle istihareyi herkes ancak kendisi için yapabilir. İstiharede rahat ve huzurlu yada sıkıntılı uyanmak bir işaret olabildiği gibi, istihare esnasında da kalbe gelen bu his bir işaret olarak kabul edilebilir.


Kayıtsız Üye
Selamu Aleykum hocam ben evlilik için istihareye yattım ve rüyada yeşil bir tarlanın çoğu tarafı ekilmişti ve ben de biçiyordum. Tek sadece bir kısmı kalmıştı ve ben de o kalan kısmı ekiyordum. Yardımcı olurmusunuz lütfen.

Selamu Aleykum hocam ben evlilik için istihareye yaptim ve simdi calistigim isim degisecegi için rüyamda isimden yakinda ayrilacagim soyleniyordu. Ve is yerinde yemek yeniliyordu. Ben de biraz yemek istiyordum. Yemekte sazan baligi gibi beyaz bir balik ve pirinc pilavi vardi. Ben kendime bir tabak dolduruyordum ve yemek için ondan ayriliyordum. Bunu yorumlarmisiniz lutfen.


arifselim
Aleykum selam. Görülen her iki rüyada hayırlıdır ve güzel anlamları vardır. Ancak sizin için önemli olan istiharede kalbinizin hangi yöne meylettiğine bakmaktır. Kalbin böyle bir yöne yönelmesi kişiye en sağlam işaret olarak kabul edilebilir. Eğer içiniz rahat etmediyse istihareyi bir daha yapabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Merabalar hocam istihareye yattim ama abdest alip duayi tek okudum rüyamda iki secenek sunulmustu biri kotu biri iiyuydi iyi olan deniz idi yani masmavi iidi ben iyiyi seciyodum bunu aciklarmisiniz


arifselim
Merhaba. Güzel bir rüya görmüş olsan da Bu rüyandan istiharen için şuna işaret eder diyemeyiz. Sen kalbinin hangi yöne meylettiğine bak ve ona göre bir işaret kabul et. Şayet için rahat etmemişse bir daha istihareye devam edebilirsin.


KÜB
MERHABALAR ;
sevgilimden 15 gün önce evlilik teklifi aldım ve kabul ettim ama aklım karışık acaba benim için hayırlı mı değil mi. 2 ay önce falan annem benim için istiareye yatmıstı ilk yeşil kavak agaçları görmüş çok arkasında kırmızı bir araba ama ucu gözüküyormus. sonra sabaha karsı tekrar rüya görmüş kase kase yoğurt görmüş. aradan 2 ay gecti ben teklifi kabul ettim ama bende istiareye yattım dün gece rüyamda siyah yılan gördüm çok büyük beni bulmaya çalısıyırdu. sonra dev siyah canavar gördüm beni yakalıyor ama zarar vermiyor bana iyi davranıyor. ne yapmam gerektiğini şasırdım annem farklı ben farklı rüya gördüm


arifselim
Merhaba. İstihareyi başkasına yaptırmak mekruhtur. Herkes kendisi yapması gerekir. Daima ilk olarak istişareler edilmelidir. Yani o kişinin hayırlı olup olmadığı araştırılmalıdır. Eğer buna rağmen kararsız kalırsa o zaman istihare yapabilir. Bu rüyan ise olumsuz olduğu çok açıktır. Ama yinede istihare işareti kalbin hangi yöne meylettiğine bakmakla anlaşılabilir.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında okul görmek

Kayıtsız Üye
Bende istiharemde kirmizi üzerinde de beyaz noktaları olan bir yilan gördüm yilan ayni zamanda havaya yükselip sadece kuyrugunun ucunda durabiliyodu . ben kafasini kestim tekrar ustu kafasi aonra ben yine kesip ezdim be parcalara ayirdm öldü.. Bunun yorumu nedir acaba


arifselim
Yılan görmek iyi değildir ama yılanı öldürmek ve parçalara bölmek hayırlıdır. Sen yinede istiharede kalbine gelen his nedir ona bakmalısın. Kalp niyetin konusunda hangi yöne meylediyor ona bak ve ona göre bir işaret kabul edebilirsin. Bu daha sağlam bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Nisanlim piyade astsubayligi kazandi havacilik istiyodu onda da yedekte kazandigina gidip gitmemekte kararszidi istiareye yattim ruyam çok karisikti ama bir agacin altinda siyah yilan gördüm oldursene dedim kendisine oldurmedi yilan gitti sonra buyuk bir otobuste oluyorum çok hizli gidiyo korkuyorm sonra bir tane kadin birini oldurmeye calisiyo oldurulecek olan kadinin elinde bir kilic var kaciyo yorumlar misnz çok teşekkürler


arifselim
İstihareyi herkesin kendisi için kendi yapması gerekir. Ayrıca bu rüyan olumsuz bir rüya olsa da o kişinin kendisi yapması gerekir. Böyle bir konuda istihareden çok işin ehline ve bu konuda bilgi ve deneyimi olan birisine danışarak hareket etmek çok daha isabetlidir.


Kayıtsız Üye
Selam hocam ben biriyle tanıştım hakimda hayırlı olup olmadigini öğrenmek için istihareye yatim onu rüyamda hiç gormedim ama ince uzun bir yilan gördüm o tanıştığım kişi yine rüyamda yoktu sizce ne demek öğrenmek istiyorum çok karsik şeyler görüyorum ama onu rüyam da göremiyorum kafam çok karisik


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyan hayırlı olmadığı çok açıktır. Ancak istihare yapmak için ilk önce o kişi hakkında araştırmalar ve istişareler edilmiş olmalı ve buna rağmen kararsız kalınmış olmalıdır. Yoksa önce istihare yapmak hem yanlıştır hemde anlamı yoktur. İstihare işaretinin en makbul olanı rüya değil kalbine gelen hissindir.


Zweynep
Eski sevgilim benim için hayırli birisimi diye istihare kıldım çünkü tekrardan onu istiyorum sonra rüyamda köydeydik toprak renginde ama açık bı renkti değişik hayvan gördüm yanından felan geçtim korkmadım sonra aynısından bitaned aha gördüm çok korktum dayıma çağırdım hayvan yılana dönüştü sonra bunu görünce eve kaçtık .

Merhaba benim sevdiğim biri var onun için istihare kıldım rüyamda köydeydik toprak renginde ama açık bı renkti değişik hayvan gördüm yanından felan geçtim korkmadım sonra aynısından bitanedaha gördüm zçok korktum dayıma çağırdım hayvan yılana dönüştü ne anlama geliyor

Okudunuz mu?  İstiharede belirsiz rüya görmek

arifselim
Merhaba. Gördüğün rüyanın hayırlı olmadığı çok açıktır. Zaten istihare esnasında yada uyanınca kalbine bir his gelir. İşte bu olumlu yada olumsuz olan his sana bir işaret kabul edilir. Kalbin mutmain olana kadar 7 sefer bunu tekrar edebilirsin.


Ayşegül 12345
Hocam ben dün istihare duasını okudum uyudum ve rüyada çok büyük yılan gördüm 5 metre uzunluğu vardır hocam benim merak ettiğim şeyde annem hasta ölücem ben falan diyo bende onun üstüne tuttum hocam rüyaya gelirsek tam annem yılanın boynuna çubuğu yaklaştırırken yılan kendi kendine can verdi bunu yorumlayabilirmisiniz


arifselim
Bir şey olacak mı yoksa olmayacak mı diye istihare olmaz öyle bir şey dinimizde asla yoktur. Meşru bir konuda kararsız kalan kişi istihare yapabilir. Bu rüyada size açık bir işaret içermiyor. İstiharede esas önemli olan kalbe gelen hissindir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam ben eşimden iki yıl önce boşandım bir oğlum ve tekrar barışmak istiyoruz ama bir türlü orto yolu bulamıyoruz ailesiyle birlikte kalmamı istiyor ama kaynanamla geçinemiyoruz ve ben bu yüzden istihare yattim rüyamda büyük bir yılan kahverengi gibi sağ elimin üzerinden ısırdı hatırladığım tek şey bu aklım kalbim vok karışık ne yapacagimi bilmiyorum hocam lütfen yorumlarsanız sevinirim şimdiden teşekürler


arifselim
Aleykum selam. Rüyan çok açıktır ve hayırlı değildir. Eğer kalbinde rahatsız ve huzursuz hissetmişse bu istihare işaretinin hayırlı olmadığı manasında kabul edilir. Yinede çok güvendiğin bilgili ve tecrübeli kimselere danış ve sonra bir karar vererek Allah’a tevekkül et. Allah sıkıntılarını en hayırlı şekilde gidersin.


Kayıtsız Üye
Evlilik için istihareye yattim ve kahve yapiodum istemeye gelenlere veremedim. Ondan sonraki günde kötü rüya gördüm sıkıntıyla uyandım . İstemeye gelen oğlanın babası da yattığını söyledi ve rüyasında yılan öldürmüş onun ve benim ruyamız ne anlama geliyor ve biri olumlu diğeri olumsuzsa hangisi gerçekleşir hayır mı şer mi


Tohat
Görücü görmek hayırlıdır ve evliliğe işarettir fakat rüyanın genel tabiri için aynı şey denilemez. güzele bir hisle uyanmamanız buna delil olup doğru karar verebilmek adına yedi istihare uykusuna yatarak genel duruma göz atmak gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm Hocam, ben evlilik düşündüğümüz arkadaş ile ilgili hayırlı olup olmadığını öğrenmek için istihare namazını kulüp, duamı ederek niyetlenerek uyudum. Rüyamda ise berrak bir havuzun içinde kendimi yüzerken yürürken gördüm bir de sanki dibinde yeşil yılana benzettiğiö bir şey gördüm bunun anlamlı nedir

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında balık görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. İnşAllah rüyanız hakkınızda hayırlı olduğu yönündedir. Renklerin istihare rüyasında önemi büyüktür ve hisle birlikte önceliklidir. Bu nedenle hayırlı olduğunu söyleyebiliriz.


Kayıtsız Üye
Iyi akşamlar bir nasibimin hayirli olup olmadigi için istihareye yattim ilk oncekilerde gormedim yada hatrlamadim ensonuncuda bir bahcede yerden yesil erik topluyrum ama çok var ama o arada yakinimda tâsin üstunde gri renkte bir yilan çöreklenmis duruyo ben erik toplamaya devam ederken yakinmda bahcede tanidik bir ablada var yilan aniden gidip onu sokuyo sonrasini hatrlamyrum buneye isarettr kafam karışık yorumlarmisinz sevinirim


Tohat
İyi akşamlar. Tek bir rüyaya bakarak ve sadece rüyadaki renk ve olaya bakarak istihare yorumlanmaz hissetmiş olduklarınız da önemlidir. Fakat sadece bunu paylaştığınız için rüyanızın hayırlı olmadığını söyleyebiliriz.


Kayıtsız Üye
Sa ben bir is teklifi aldim ve kararsizdim isi kabul etmek için kendim musait olmayinca aileden baskasindab istedim oda benim için niyetlenip kiliyor beni karanlik bir yerde gecerken ve havuzun içinde 3 tane buyuk kapkara yilanlar goruyor ve uyandığında çok korktugunu beyan etti nedir acaba


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyanıza bakacak olursak hayırlı değildir. Fakat istiharenin kabul gören temel şartları vardır. Bazı alimler biri başkası için yatmasının geçerli olmadığı yönündedir. Müsait olduğunuzda siz kendiniz için yatıp hissettiklerinize bakmalısınız. Yine de en doğrusunu Allah bilebilir.


mystique
iyi akşamlar degerli arkadaşlar.. hemen konuya girmek istiyorum. 3- 3.5 yıldır beraber olduğum çok sevdiğim kızdan yaklaşık 4 ay önce ayrıldım.ilişkinin hemen başında kızı ailesinden istedim ancak babası sebebsiz yere ilişkimize karşı çıktı. bizi kızı vericem diye çağırmasına rağmen vermedi. velhasıl ben sevidiğim kız direttik ama anlayamadığım bişeyler döndü ve ilişki sonlandı. ancak zihnimi ve kalbimi bu durum hiç rahat bırakmadı. muallakta kaldım.. Allah’a geceleri uyumadan Rabbim bana yardım et yol göster diye dua ettim sürekli .. bunun üzerine anlamlı rüyalar gördüm.. bu rüyalardan ilki rengini hatırlayamadığım bir yılan ağzından doğum yapıyordu .. ağzından ufak bilmediğim şeyler çıkıp uçuşmaya başlıyoru. hemen sonra büyük bir yılan normal bir şekilde yumurtluyordu..arkasından çıkan yumurtaları ise başka bir yılan yutuyordu.ama onları sanki yemiyor sanki saklıyordu. hatta dikkat ettim yılana karnında sıra sıra bir sürü yumurta birikmişti. bu ve buna benzer rüyalar üzerine istihareye yatmaya karar verdim.. ancak bişey hatırlayamadım.bunun üzerine tanıdığım dindar bir hanımefendiye ben sevdiğim kızın niyetine istihareye yatması için rica ettim. kabul etti Allah razı oalsun ondan. çok farklı üst üste iki rüya gördü. istiharede gördüğü rüya şuydu: birinci rüyada Nuran diye bir kadının evindeymiş.. ki nuran benim arasıra erzak yardımında bulunduğum bir kadındır. o kadın büyük bir tencerede bembeyaz nohutlu pirinç pilavı pişiriyormuş.tadı çok güzelmiş. ikinci rüyada ise istihareye yatan hanımefendi kucağında bir kız bebek görmüş. beyaz tenli ve inanılmaz güzelmiş. bu bebek ablanın bebeği ama bu bebek biraz kirlenmiş diye bir ses duymuş.o sesten sonra bebeği ıslak mendille temizlemeye başlamış..rüya burda sonlanmış.. biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. yorumlarsanız çok sevinirim

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında gelin ve damat görmek

hocam merhabalar. çok sevdiğim kızdan yaklaşık 4 ay önve ayrıldım. ne olduğunu bilmiyorum. Rabbime yol göstermesi için dua ettim.. bunun üzerine çeşitli rüyalar gördüm. doğuran bir yılan ve arkasında o yumurtaları yutan başka bir yılan vardı.yemiyordu sanki onları midesinde sıra sıra saklıyor gibiydi. herneyse istihareye yattım.. ben bişey göremedim.. birine rica ettim o yattı.. benimle sevdiğim kızın niyetine yattı. 2 rüya görmüş. birinci rüyada nuran diye bir kadının evinde bembeyaz pirinç pilavı pişiyormuş.. nohutlu pilav. ( bu arada nuran denen kadın benim arasıra erzak yardımında bulunduğum biri) tadı mükemmelmiş. ikinci rüyada kucağında beyaz tenli çok güzel bir kız bebek görmüş. bir ses o bebeğin ablasının bebeği ancak biraz kirlendiğini söylemiş.. ondan sonra bebeği ıslak mendille silmeye başlamış.. şimdiden teşekkürler


Tohat
Hayırlı akşamlar. Yılarlar görmüş olduğunuz rüyanızın tabirini yapan alimlere göre genel itibari ile düşman ve sizi çekemeyen birilerinin ya da birinin olduğunu gösterir. İstiharede görülen rüyalardaki renkler ise her ne niyetle yatmış iseniz bu niyetin hakkınızda hayırlı olduğuna işaret eder. Fakat bunun yediye tamamlanması ve uyanıldığında kalbe düşen hisse de bakılması gerektiğine bütün bunlar yapıldıktan sonra sonuçtan emin olabilirsiniz. Hakkında hayırlısı ne ise o olsun inşAllah. Allah her şeyi en iyi bilendir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben bir yakınımın benim için istişare namazı kılmasını istedim bir eşek gördüğünü eşeğin ağzına yılanlar girdiğini onları çıkartmaya çalıştığını söyledi sonra bir kedinin kafasını kopmuş bir şekilde gördüğünü söyledi komşumuzun mutfak dolaplarını sökülmüş olduğunu söyledi dolaplar kahverengi ama dolabı görmemiş rengi o olduğu için öyle yorumladık ben şimdi ne yapmalıyım


Tohat
Merhabalar. İstiharenin hakkıyla yorumlanabilmesi için kişinin kendi yatması ve uyanırken kalbindeki hisse bakması gerekir. Yakının eğer bir hisse kapılmışsa yorumu buna göre yapmak ve yediye tamamlamak icap eder. En doğrusunu bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Annem abim birini seviyor ve abim ondan istihareye yatmasını istiyor diye istihareye yatmış. İlk gece teyzem ile otururken karşı tarafta bir kalabalık ve karışık olduğunu ve onlar ile aralarında başı beyaz,geri kalanı siyah yaklaşık üç metrelik üçlü priz kablosu gibi incelikte bir yılanın kıvrılıp durduğunu görmüş. Teyzem eline yaş bir odun alarak yılanı öldürmek istemiş annem başına vurmasını söylemiş. Tam öldü derken bir anda yılanın kaybolduğunu görmüş. Bu rüya istihareye yatmış olan biri için ne anlama geliyor lütfen yardımcı olun.

Okudunuz mu?  İstihare namazında renkler

Tohat
İstiharelerde Allah kalbe bir his yerleştirir. Uyandıktan sonra bu hissin etkisiyle ya iyi hisler ya da olumsuz hisler içinde uyanılır. Eğer güzel hislerle uyanmışsa sevilen kişinin hakkında hayırlı olduğunu gösterir. Tabi yedi defa tekrarlanması gerekmektedir. Rüyalar ise istihareler için bağlayıcılığı yoktur.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam ben sözlümden 7 ay önce ayrıldım bunun için istihare namazı kıldım rüyamda içi beyaz dışı kırmızı iki yılan gördüm o yılanlar benimdi ben besliyordum bana zarar veriyorlardı ama aralarına bir yılan daha giriyordu ben fark etmeden ve onun gözü patlıyordu bende ona bakıyorken Bi anda bana saldırıp bacağımı soktu rüyamı yorumlarsanız sevinirim


Tohat
Ve aleyküm selam. Atacağın adımlarda sana ve yakınlarına zarar verici nitelikli olmamasına özellikle maddiyat konusunda sıkıntı çekmemek için doğru adımlar atman gerektiğine delalettir. Yılanın içi beyaz dışı kırmızı olması temiz niyetli fakat sözüne yansıtmayan kişiye işarettir. İstiharede dikkat etmen gereken hislerinin olumlu olmasıdır. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


dilhun
hocam selamun aleykum. Görüştüğüm biri var onun için istihareye yattım. Çok kuçuk kuçuk yılanlar gördüm zarar vermiyolardı ama korkuyo insan haliyle. Yeşil küçük yılanlardı. Ve gelinlik gibi şeylerde gördüm. Bir görücü varmış benimle evlenmek isteyen. Oğlana söylüyorum ben onu istemiyorum yok dicem diye. deniz gördüm çok güzeldi sahil falan. Hatırladıgım kadarıyla boyleydı. Sizce hayra mı yorulmalı? Cevabınızı bekliyorum teşekkürler.


Tohat
Ve aleyküm selam. İlk rüyan dışındaki rüyalarının manası güzel anlamlar içermektedir. Fakat istihare ile bağdaştırılmadığı için hisse bakılır. Rüyalarını yaparken hislerinin olumlu olması, sevinç duyman huzurlu hissetmen gerekmektedir hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


istiharede yılan görmek, istihare rüyasında yılan görmek, istiharede yilan gormek

Bu kategoride yer alan İstihare namazı ve duadan sonra görülen rüya yorumu nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstiharede yılan görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.