Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:17
Rüya Yorumu
Yönetici

İstiharede savaş görmek

İstihare rüyasında savaş görmek

ankara06
bir istihare mde ilk gece de ardı ardına 3 farklı rüya gördüm.ilk rüyam niyetimle alakalı ama diğerlerinin pek bir alakası yoktu.ben istihare ye sevdiğim kişiye kavuşabilecek miyim niyetiyle yattım.

ilk rüyamda

ben ile o benim evimdeydik.evin salonundaydık ben oturuyordum ve yanıma geliyordu.bir anda elimizi sımsıkı tutuyorduk ve ben ona seni bırakamıyorum diyordum o da bana bende seni diyerek karşılık veriyordu ama rüyamda onun beraber olduğu adamda vardı ve tam karşımızda oturuyordu bu olanları görüyordu kucağındada bir kutu kutunun içinde sanırsam kolye gibi şeyler vardı.bir tane de sevdiğime almış,ve sevdiğim kişi bu olanlardan sonra kolye gibi o şeyi gidip onun yanına kutuya fırlatıyordu ve onu terk ettiğini söylüyordu.ben de bunu anneme haber vermeye gidiyordum.odasına baktığımda kocaman beyaz bir ayı görüyordum.(ayı tam da annemin hep namazını kıldığı yerin üstüne yatmıştı).anneme seslenip o dasında kocaman bir ayı olduğunu söylüyordum.o da ne ayısı olurmu öyle şey diye karşılık veriyordu ve abdest aldığını söylüyordu.bunun üzerine bende hemen yan odaya yani benim odama geçiyordum hiçbirşey yokmuş gibi.fakat tam kapıyı kapatcakken o ayı odama girmeye çalışıyor kafasını kapı aralığından sokuyor ben kafasını aralığa sıkıştırıp engel olmaya çalışıyorum ve başarıyorum.sonra kapıyı tamamen bir açıyorum ki o büyük ayı küçücük yerde sürünmeye çalışan ama ayakları tutmayan vücudu minik kafası normal boyda beyaz-sarı renkte golden retriever cinsi bir köpeğe dönüşmüş.sonra o köpek benim odamın kapısına dışkısını yapıyor fakat dışkısının yarısı beyaz yarısı sarımsı kahverengi,benden sonra kız kardeşimininde odasının kapısına dışkısını yapıyor ve yine aynı renkte dışkısı.

Okudunuz mu?  İstiharede gördüğüm bu rüya tesadüfen görülen bir rüya mı?

2.rüyamda

yanımda kim olduğunu bilmediğim birileriyle eski meclis teki bir resime bakıyorduk ve resimde öndeki kürsüde Atatürk tam arkasında ki kürsüde ben duruyordum.saçım tıpkı onunkisi gibi sarı gözlerim mavi olmuştu ve herkes benim ona ne kadar benzediğimi söylüyordu.

3.rüyam (muhteşem bir rüyaydı)

kocaman bir dağda milyonlarca insan vardı.her ırktan dinden insan vardı ama çoğunluk çekik gözlüydü bende bu yüzden Çin de felan olduğumuzu düşünüyordum.hava da kapalı bulutlu grimsi.milyonlarca insan dağdan aşağı inmeye çalışıyor.fakat dağdan aşağı merdivenlerle iniliyor ve merdivenler dar(merdivenler eski zamanlardan kalma yıkık dökük biraz).insanlar tıpış tıpış iniyor fakat inenlerin hepsi kadın ve çocuklar.birde yukarı çıkmaya çalışanlar var ama bunların hepsi erkek.ve ellerinde silahlarla dağın yukarısına koşuyorlar.silahtan kastım kürek,tırmık,sopa gibi şeyler.haber spikerleri de diyor ki halk silah olarak alabileceği herşey ile savaşmaya koşuyor.ben de bu sırada sevdiğim kızı ve annemi dağdan aşağı indirmeye çalışıyorum fakat inerken herkes bize bakıyor ve yer açıyor aralarından çok hızlı bir şekilde hatta değişik tünellerden çok hızlı bir şekilde aşağı iniyoruz ve onları indirdikten sonra ben yukarı çıkıyorum ve yukarı çıkanlar ile aşağı inenleri ayıran orta yükseklikteki bir setin üstünden atlayıp erkeklerin arasına giriyorum.herkes dağınık bir şekilde koşuyor.benimse içinde 3 veya 5 kurşunlu bir silahım var.silahı çıkarıyorum ve tekbir getirmeye başlayarak koşmaya başlıyorum bunu yaparken çevremdekiler bana bakıyor ama çevremdeki herkes genç yaşları en fazla 25-30 belki de.18 inden küçük çocuklar bile vardı hatta.sonra tüm herkesin en önüne varıyorum ve uçak kadar büyük bir bayrak var ama bayrak uçurtma şeklinde bayrağın rengi yeşil-beyaz üstünde Arapça yazılar vardı.Arap olduğunu düşündüğüm,Esmer,ortaboylu siyah saçlı bir kişi karşıdan sert bir rüzgar esmesine rağmen tek başına bu uçurtma-bayrak ı iteklemeye çalışıyor(uçurtmadan kastım çocukların uçurduğu uçurtma gibi değil bildiğiniz uçak gibi kanatları var hatta uçarken tutunacak yeri bile olan birşey).neyse tek başına ALLAHU EKBER diyerek uçurmaya çalışıyor.azıcık hareket ettiriyor.ben de bunu görünce yanına koşup diğer ucundan tutuyorum ve tekbir getirerek beraber ittiriyoruz ve uçurmayı başarıyoruz fakat bizde uçurtma-bayrak la beraber havalanıyoruz.2 mizde ucundan tutunuyoruz ama giderek hızla yükseliyoruz(bu sırada güneş açıyor) ve rüzgar bizi dağın diğer yanına atıyor.o düşüyor veya atlıyor ben de o sırada atlamayı düşünüyorum fakat aşağı düşmekten korkuyordum sanısam.2. defa tekrar atlamayı düşünüyorum ve atlıyorum ama tam düşerken aşağıdan bir erkek bağırıp "Aptallar,gerizekalılar" diyor.ve düşme hissiyle uyanıyorum.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında siyah köpek görmek

İstiharede savaş görmek

Gülsahk
Merhaba. Bir erkeğin hayatımda hayırlı olup olmadığını görmek için ilk önce arkadaşım benim için istihareye yattı. İkisinde de savaş işkence korku dolu rüyalar gördü. Bir tanesinin sonunda da benimle birlikte yesillikte yürüdüğünü ve bir yere tırmandığımızı görmüş. Bunun üzerine bende yattım ve rüyamda savaş gördüm sürekli kaciyordum yakalanmamak için. Yorumlarsanız sevinirim simdiden teşekkür ediyorum

Okudunuz mu?  İstiharede koli görmek

Cevap: İstiharede savaş görmek

arifselim
Merhaba. İstihare için sizin kendiniz için yapmanız sünnettir. İstiharenin en güzel ve en açık manası insanın içine doğar. Yani içiniz eğer huzursuzlukla ve huzurla dolması şeklinde bir manaya işaret eder. Savaş, kan ve kaçmak olumlu manaya gelmez.


Yorum: İstihare rüyasında savaş görmek

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Maalesef bir çok kimse tarafından istiharenin ne olduğu bilgisi yanlış bilinmektedir. Acaba şuna kavuşacak mıyım yada şu işim olacak mı gibi şeyler için istihare olmaz. Dinimizde öyle bir şey öyle bir yol takip etmek diye bir şey yoktur. İstihare ancak meşru bir konuda ilk önce bir adım atılır, araştırma yapılır ama buna rağmen iki arada kalınırsa o zaman sadece bir işaret almak için istihare yapılır. Ayrıca istihare öyle bir şeydir ki, rüyada çok içine gelen his daha açık ve net bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm istiharede bulundum rüyamda savaş çıkıyor bombalardan her yer sallanıyor çocuklarımın üzerine kapanıp eşime sesleniyorum sığınaklara gidelim çocukların birini al diyorum ama o annesi ve ablasıyla duruyor yanımıza gelmiyor o gelmeyince oda ve bizim üzerimizdeki kıyafetler beyaz oluyor. Bu arada eşimden ayrılmayı düşünüyorum onun için istihare yaptim

Okudunuz mu?  İstiharede şeytani şeyler görüp korkmak

arifselim
Aleykum selam. Bu rüya olumsuz manadadır. Yani niyetinin hayırlı olmadığına yorumlanır. Ayrıca boşanma gibi çok ciddi bir konuda kesinlikle bir rüya ile sadece karar verilmemelidir. Mutlaka boşanma en son çare olmalıdır ve ehline danışılarak hareket edilmelidir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı geceler ben az önce bir rüya gprdum ve çok etkilendim bununla ilgili sayfayı bulamadım o yüzden buraya yazıyorum.aksam evdeydim herşey yolunda dışarda bu araba içi dolu erkek şehitler olmez vatan bölünmez dıyordu sonra aradan bıraz gectı ve haberlerde ülkenin karıştığını gördük iç savaş çıkmış annem babam ben eşim ve tanımadığım bırı daha arabaya bınıyoruz ve olay yerlerıne gitmeye çalışıyoruz heryer ondan dolu arabamızı tasla sopayla vuruyorlar bir oğlum yanımda dığerı de evde uyuyo eve donelim baba dıyorum böyle olmaZ gidelim hepberaber fetih suresı okuyalım anca onun faydası olur dıyorum babamda o sınırle eve dönüyo annemi vuruyo bırı sonra bende bu sopa vermiyorum babama var gücünle anemi buran adama vur dıyorum sonra uyandım anlamı nedır acaba ayrıntılı


arifselim
Hayırlı günler. Bu rüya tek bir şekilde yorumlanamaz. En doğru yorum ise kişiye özel olarak yapılandır. Bu rüya genel olarak bir toplumu ve devleti ilgilendirir. Böyle bir rüya görmek o toplumda refah seviyesinin yükseleceğine ve halkın alımgücününü artarak berekete kavuşacaklarına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  İstiharede karışık rüya görmek

Kayıtsız Üye
Mrb ıstihareye yattım hayatimda ki erkeğin benim için hayırlı olup olmadığını öğrenmek için ama savaş gördüm we korkarak uyandım o savaşta annesi bana peynirli börek veriyordu ona vermem için ve sahip cikamam istiodu sizce ne anlama geliyor


arifselim
Merhaba. Bir yorum olarak bu rüya olumlu değildir ve üzücü şeylerin yaşanmasına işarettir. Ama mutlaka bu konuda evlilik için adım atılmalı yani ilk önce araştırılmalı ve sonra bir karar verilmelidir. İstiharede rüyadan daha açık olan senin içine gelen hissindir.


Kayıtsız Üye
İstiharede eşim bir görevin hayırlı olup olmadığını öğrenmek için istihare ye yat dı. Rüyada savaş bombalar asker ve kan görmüş savaştan kaçıyor muş kendi ve başkaları. Bir komutan gelmiş ve ona nereye gidiyorsunuz kaçma savaşı bırakma demiş.


arifselim
Özellikle de iş gibi konularda öncelikle istişare yapılmalıdır. Yani o iş için bilgili ve tecrübeli kimselere danışılmalıdır. En son çare istihare yapılabilir. Bu görülen rüya zaten olumlu olmadığı anlaşılıyor. En doğrusu ise, senin içine o konuda gelen hissindir yani kalbinin neye meylettiğidir.


Küçükdemir
Hayatımda ilk defa istihareye yatıyorum. Erkeğim. Nişanlım üniversiteyi kazandı. Giderse ikimiz için hayırlı olacak mı diye istihareye yattım. Rüyamda savaştayım bir evin çatısındayım üzerimden geçen helikopter ve savaş uçaklarına ateş edip onları düşürüyordum. Üzerime gelen yaya askerleri yanımdan da def ediyordum. Savaşın duraksadığı zamanda başka bir bayan geldi beyaz giyimli ve kırmızı bir ruj sürmüştü. Ona sen ajanmısın sorusunu yönelttim. Manasını açıklayabilir misiniz?

Okudunuz mu?  İstiharede kabus görmek

arifselim
Bu rüya iyi değildir ve kötü ve üzücü şeylerin yaşanacağına tabir edilir. İstihare rüyası için böyle tabir edilir. Ama siz mutlaka bilen, güvenilir ve tecrübeli kimselere danışın ve sonra bir karar verin.


Ozhasekiler
Merhabalar bende bu ay bebegin olmasi için asilama yaptırmayı düşünüyorum hayırlı olup olmaması için istihareye yattım iki rüya forum birinde annem ve kayinvalidem hamile olduğumu söyledi söylemeyecektik sana ama yinede soyleyim bak değerlerin bu diye gösterdiler bir diğer rüyamda şubemize yeni bir mudur geldi sonra bütün binayı eli silahlı adamlar sardı ve ben kurtuldum ve 2 sını kendim silahla öldürdüm


arifselim
Merhabalar. Öyle bir konu için öncelikle istihare değil, işin ehli olan doktorlarla istişareler yapılmalıdır. İlk rüyan olumlu olsa da bu gördüğün rüyalar sana net bir işaret olmaz.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm arkadaşım benim için esimle geleceğimiz hakkinda istihareye yattı eşim subay olmak üzere arkadaşim rüyasında eşimin içinde olduğu bir kalabalık ve oranın bombalandigini her yere kan yayıldığını ve büyük yanan bir ateş oldugunu görmüş. Bende öncesinde hamile olduğumu ve eşimin şehit cenazesine katıldığımı üzerimde mavi bir elbisenin olduğunu görmüştüm aynı gün kiz kardeşimde benimle ayni rüyayı görmüş sizce bu kadar rüya denk gelmiş olabilir mi yoksa Allah bize bir şeyi göstermek mi istiyor rüyami yorumlarsaniz sevinirim Allah razı olsun

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında evlilik teklifi almak

arifselim
Aleykum selam. Geleceğimizle ilgili diye bir şey için istihare olmaz. Ayrıca başkasına da istihare yaptırmak sünnete aykırıdır ve mekruhtur. Herkes ancak kendisi için istihare yapmalıdır. İstihare ancak bir konuda kararsız kalınca bir işaret dilemek için yapılabilir.


Kayıtsız Üye
Hocam rüyamda kotu seyler gormeme ragmen sabah uyandığımda kalbim hafif huzurlu uyandim gun içinde rüya aklima geldiginde uzuldum tabiki ama rahat hissediyordum kendimi uyandığımda ruyaya aldanmamali miyim bu durumda


arifselim
Bu dediğin durum için istihare olmaz. İstihare geçersiz ise rüyanın da bir anlamı yoktur. Çünkü istiharenin kuralları vardır ve bunlara uyulmazsa istiharede geçerli olmaz.


Kayıtsız Üye
Ben iki gundur istiareye yatiyorum su ruyalari gördüm fakat bir anlam veremiyorum 1. Ruyami pek hatilamiyorum ama savas ve kargasa vardi beynimden okla vuruluyodum. 2. Ruyamda ise bir kapiya gidiyorum bikac ayakkabi var zili caliyorum kadin diyoki burasi değil diyo bir ust kata cikiyorum yemek dagitiliyo kalabalik beyaz basortu vardi bir kadinda pek hatirlamiyorum hava karanlik eve gidiyorum


arifselim
Görmüş olduğun rüyaların olumlu olmadığı açıktır. İstiharede görülen şey ya olumludur yada olumsuzdur veya berrak değildir. İstiharede kalbe gelen hisse bakılırsa rüyadan daha doğru bir işaret olur. Buna göre hareket edebilir ve bir işaret kabul edebilirsin.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında yeşil ayakkabı görmek anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Slm alykm. Ben çok istediğim bir kızla evlenmek istiyordum ama o kararını bir türlü veremedi biz de istihareye başvurduk. Rüyada; kalabalık bir ortamdaydım iki gurup vardı biri asker diğeri ise onlara saldırı niyetinde olan art niyetli bir guruptu. Birden bire ortalık karıştı. Herkes birbirine ateş ediyordu. Maalesef kötü niyetli olanlar her ne kadar daha çok kayıp verseler de daha kalabalık oldukları için askerlerin hepsini şehid ettiler bir tek askerdeki en samimi arkadaşım kalmıştı ve ben de asker tarafındaydım. Arkadaşım ile başedemeyeceklerini anlayınca onu tuzağa çekmek için beni esir almayı kararlaştırdılar. Ama beklenmedik bir şey oldu beni esir alacaklarına direk ateş yağmuruna tuttular sağ kolumdan 3 mermi ve sağ belimden bir mermi aldım ölüyordum. Önce kendimden geçiyordum sonra etrafımda insan sesleri duyuyordum bu yaşıyor ambulans çağırın diyorlardı. Daha sonra iyileştiğimi ama sol ayağımı şişmiş ve felç oluyormuş gibi gördüm. Ve eğer düşmanlar benim hâlâ yaşadığımı öğrenseler yine peşime düşerler beni sağ bırakmazlar hayatımın sonuna kadar böyle gizlenerek mi yaşayacağım? diye soruyordum kendi kendime. Ondan sonra insanların arasına çıktığımı peşimdeki düşmanlarım çok yakınımda hatta benimle ilgilenen etrafımdaki insanlardan bazıları olduğunu ve benim peşimde olduklarını ancak benimle ilgilenmelerine rağmen beni tanıyamadıklarını, ben olduğumdan emin olmadıklarını gördüm. Ondan sonra çok tedirgin ve yorgun bir şekilde uyandındım. Benim için bu rüyamı tabir edebilirmisiniz? Teşekkürler.

Okudunuz mu?  İstihâre Namazı

arifselim
Aleykum selam. İstihare açısından bu rüya olumlu kabul edilmez. İstiharede zaten önemli olan görülen rüya değildir. İstihare işareti demek, kalbin hangi yöne meylettiğine bakılmasıdır. Kalbe gelen olumlu yada olumsuz olan his işaret olarak kabul edilir. Ayrıca mutlaka istihareden önce istişarelerin yapılmış olması ve yinede kararsız kalınmış olması gerekir.


Kayıtsız Üye
Ben iki seferdir istiharede bulundum ve iki seferdir de savaş görüyorum ben polis oluyorum ve suç lulara karşi savaşı yorum ve kazaniyoruz şavaşı
Benim istihare niyetimde nişanlimla hayirli mi degilmi diye istiharede bulundum ve bu rüyayı gördüm . bunu bana yorumlarsaniz sevinirim


arifselim
Evlilik için nişanlanmadan önce yani evlilik kararı verilmeden önce istihare yapılmalıdır. Yinede sonradan bir kararsızlık oluşursa ilk önce istişare etmek gerekir. Buna rağmen kararsız kalan istihare edebilir. Bu gördüğün rüyalar sana bir işaret olmaz. Sen kalbine gelen hisse bak ve ona göre bir işaret kabul edebilirsin. İçin rahat etmediyse istihareye devam edebilirsin.


768
istihareye yatıp sabah kalktıkdan sonra içimde korku oluyor rüyam iyimi kötümü diye hemen araştırıyorum bu içimdeki korku kalktıgınızda içinizdeki his belirler diyorsunuz ya o değil dimi yani ikisi farklı dimi

Okudunuz mu?  İstihare gerçek mi ?

arifselim
İstihare yaparken yani namazını kıldıktan ve duasını ettikten sonra kalbe bir o konuda bir ferahlık yada bir darlık hissi gelir. bu his sabah uyanınca da gelebilir. İşte bu his kişiye işaret olur. Korku çok farklıdır ve istiharenle ilgilisi olmaz. Ama sen heyecan yapıyorsan belki bu korku hissi gelebilir ama istihare çok daha farklıdır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ,evlilik görüşmesi yaptım daha sonra istihare yaptım ve rüyamda bir sürü talebeye kuram dersi verdiğimi.gördüm , bir arkadaşım daha yattı o da beni hocalık yaparken görmüş ,bir arkadaşımdan daha rica etmiştim o da yapmış ve savaş alanı görmüş .nasıl yorumlamalıyız 🙁


Tohat
Ve aleyküm selam. İstihare kişinin kendi için yatması gereken bir rüyadır. Sizin rüyanıza gelince hayırlı, ilim sahibi kimseyle tabir olunur. Yine de istihareye yatarken renklere ve huzurla uyanıp uyanmadığınıza bakmanız gereken ilk şartlardır. Allah daha isini bilir tabiki


istiharede savas gormek, istiharede savaş görmek, istihare namazından sonra asker gormek

Bu kategoride yer alan İstiharede balık ve karpuz görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstiharede savaş görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.