Anasayfa
31 Ağustos 2022, 8:49
sizden09
Abone

Bekarlık beni artık çok bunaltıyor

Bekarlık beni artık çok bunaltıyor

NurIsik
Selamun aleyküm kardesler,

Biliyorum, bu konuyu hep acip duruyorum, ama icimde tutamiyorum. Yillardir dua ediyorum, cabaliyorum, fakat bir türlü evlenmek nasip olmuyor. Duam kabul olmadi demiyorum, sadece bir türlü nasip olmuyor diyorum. Bu evlilik uzun yillardir düsünüyorum. Fakat istemiyerekte olsun, benim yolum fazla uzadi. Okula gitdik, oradan meslek ögrendik, oradanda üniversite oradanda ise. Yasimiz geldi 29’a. Ben avrupada yasiyorum, burada görücü usülü çok aradim, fakat olmadi. Malesef kizlarin cogu dizilerle yetismis benim onlara veremiyecegim ilgiyi ve hayat tarzini bekliyorlar. Simdi son ümidim olarak, 4 ay sonra tatilde tanidiklarima gitip, onlarin vasitasiyle yine görücü usülü arayacagim insAllah. Fakat benim için gecen her saat kalbimi daraltiyor. Evlenmeye büyük bir ihtiyac hissediyorum. Esim illaha güzel olsun demiyorum, büyükde bir beklentim yok. Kuran okuyorum, dua okuyorum, salavat getiriyorum, camiye gidiyorum, fakat yinede kalbimin ve zihnimin daratılarını berteraf edemiyorum. Hatta bu yüzden istahim bile kacti, doğru dürüst yemek bile yiyemiyorum. Lütfen psikologa git demeyin, cünki yasadigim bu ülkede müslüman psikolog bulamadim.

Okudunuz mu?  Ailem ile ilgili yaşadıklarım

Cevap: Bekarlik beni artık çok bunaltiyor

Ebu Ducane
Ve aleykumusselem kardeşim Allah yardımcın olsun inşAllah Rabbim gönlüne göre verir. Allah’tan hayırlı olanı iste kardeşim sabır.


Cevap: Bekarlik beni artık çok bunaltiyor

Wakabayashi
Kardeşim çok büyük derdin varmış,millet aç ekmek bulamıyor,ne zır şartlar altında sen ne diyorsun.yat kalk şükür et Allah’a işin var,sağlığın var,nefes alıyorsun rahat ragat böyle isyan etmek olmaz,oda olur bir gün merak etme…

Okudunuz mu?  Hacet Orucu Olur mu?

Cevap: Bekarlik beni artık çok bunaltiyor

123Halil
elbet bir gün evlenecek


NurIsik
Allah razı olsun kardeslerim. Bende bu düsünceleri istemiyorum, ve amacim isyan etmek degil. Bende kalbimin ve zihnimin sürekli mesgul olmasindan rahatsizim. Bu yüzden dua ediyorumki: Ya Rab. Biran önce hayirlisiyla nasip etde, artik bu düsüncelerden ve fitri ihtiyacimdan kurtulup, gercek sevilmeye deyen olan Sana yöneleyim.

Okudunuz mu?  Kücük abdesten sonra avret bölgem bakmak abdesti bozar mı

1stwarrior
@Has’Nicktir Kardeşim belki şükrediyordur nerden biliyorsun ? Aç insanlar var, zor şartlarda insanlar var diye o zaman sorunlarımıza çözüm yolu bulmayalım. Böyle saçmalık mı olur? Mesela alerji oldum ama Mehmet kanser olmuş onun hastalık daha kötü diyip şükredeyim, doktora gitmeyeyim, çözüm yolu aramayım. Soran arkadaşta isyan etmemiş zaten.

Okudunuz mu?  İhtilam menimi idrarmı ?

Ayrıca elbet bir gün evleneceksin yazan arkadaşlar siz kahin misiniz ?


NurIsik
Kahinlik deyil. Hakli kardesim. Bu dünyada evlenmesekte, öte dünyada insAllah Rabbimiz bizi evlendirecektir. Bana teselli niyetiyle söylemistir. Allah (c.c.) o kardesimden razı olsun.


1stwarrior
Aaa evet 😀 Bu dünyayı göz önüne alarak okuyup cevaplamıştım, doğru söylemiş o zaman. Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin sana.

Okudunuz mu?  Resim çizmek caiz mi?Değilse neden?

Osmanlı Torunu
Allahım sen en hayırlısını bilensin bana hayırlı bir eş nasip et diye dua et kardeşim Allah yardımcın olsun


Kayıtsız Üye
kardeş sen türkiye den anne baba kim varsa söyle sana kız bulsunlar ama yurt dışında yaşamayı kabul eden islama uyan birini neden bu kadar derde girdin ki

Okudunuz mu?  Oyun oynarken kul hakkına girilirmi

NurIsik
Allah sizden razı olsun kardeslerim. Yahu siz bunlari yazarken, hayalen sizi düsünüyorum, ve hayalen size SIMSIKI sarilmaya calisiyorum. Ve mis gibi anlinizdan koklayip öpüyorum.


Kayıtsız Üye
Abi vAllaha senin için dua ettim bak birdaha ediyorum İnşAllah sana yakışır, güzel, inançlı bir yengemiz olur. Allah sana en hayırlısı ne ise onu nasip etsin abi. Cümleten hayırlı akşamlar, Allah rahatlık versin güzel abilerim.

Okudunuz mu?  Giyimli çıplak kadınlarla ilgili hadisi şerif

Kayıtsız Üye
Aynı durumdan bende muzdaripim..yaşım 26 ya doğru ilerliyor,istediğim gibi dindar bir talip henüz karşıma çıkmadı.. bende Almanyada yaşıyorum.


Can86
Aynı dert bende de var,yaş 34 oldu evlenemedik.Etrafımdaki insanların bitip tükenmeyen evlilik soruları,ömür boyu yalnız kalma korkusunun vermiş olduğu sıkıntı ve gerginlik,evli ve çocuklu insanları görünce yaşanan üzüntü,bekar olduğun için artık insanlardan kaçar hale gelmek…Çok büyük bir sıkıntı gerçekten.

Bu kategoride yer alan İkna etmek için okunacak dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bekarlık beni artık çok bunaltıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.