Anasayfa
2 Haziran 2022, 21:24
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti aldıktan sonra gelen vesvese

Gusül Abdesti Aldıktan Sonra Vesvese

AydınlığaBak
SelamunAleyküm

Öncelikle şunu sormak istiyorum gusül abdesti almadan önce cinsel organımı sabun ile iyice temizliyorum daha sonra niyet edip gusül abdestimi alıyorum.Ancak daha sonra aklıma acaba sabun kalıntıları kalmışmıdır sabundan dolayı organa su değmemişmidir acaba diye düşünüyorum :S Vesvese gibime geliyor ama sormak istedim sabun kalıntıları kalmış olsa bile su değmemiş olsa veya değiyordurda benmi bilmiyorum bu gibi durumda gusül abdestim olmuşmudur.

Okudunuz mu?  Rüyada ihtilam olmak gusülü bozarmı,bunun için gusül almam gereklimi?

Cevap: Gusül Abdesti Aldıktan Sonra Vesvese

Ehfiya
< SelamunAleyküm
Öncelikle şunu sormak istiyorum gusül abdesti almadan önce cinsel organımı sabun ile iyice temizliyorum daha sonra niyet edip gusül abdestimi alıyorum.Ancak daha sonra aklıma acaba sabun kalıntıları kalmışmıdır sabundan dolayı organa su değmemişmidir acaba diye düşünüyorum :S Vesvese gibime geliyor ama sormak istedim sabun kalıntıları kalmış olsa bile su değmemiş olsa veya değiyordurda benmi bilmiyorum bu gibi durumda gusül abdestim olmuşmudur.
>

ve aleykumusselem ve rahmetullahi ve bereketuh…

Değerli Kardeşimiz;
Vesveseye sebebiyet vermemek için yapacağınız işlerin doğru yapıldığından emin olunuz. Yani sabunu iyice köpürtmeniz veya yıkanmanız sabunun eridiğinin ve temizliğin gerçekleştiğinin alametidir. Bu da sizin vesvesenizi giderecek bir yöntemdir. Ayrıca, Vesvese aklınıza geldiği an emin olmak için vucudunuza sabun kalıntılarının olup olmadığına da tekrar baka bilirsiniz…

Hayırla Kalın…


Gusül abdesti aldıktan sonra gelen vesveselerden nasıl kurtulabilirim?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum,ben gusül abdesti alırken vesvese yapıyorum,daha doğrusu gusül abdesti aldıktan sonra aklıma bazı şeyler geliyor belim ıslandımı kulağımı tam ıslatabildim mi diye,halbuki fıskiyeyle su döküyorum vücuduma ve kulağımıda iyice ıslatmaya özen göstermeye çalışıyorum,bu tür vesveseler geldiğinde ne yapmam lazım ? ALLAH razı olsun şimdiden.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti alırken Protez saç yapışkan olduğu için çıkaramıyorum

Cevap: Gusül abdesti aldıktan sonra gelen vesveselerden nasıl kurtulabilirim?

Muhasibi
Bu tür vesveseleri takmadığın sürece kurtulursun.Eğer takarsan her gusül abdestinde bu düşünceler aklını kemirir durur…


Tolga0506
Arkadaşlar ben boy abdesti yani gusül abdesti aldım ama kabul olduğundan şüphe duyuyorum ve bu yüzden vesvese oluyor. Abdestde farz olan "vücudun hiç bir yerinde iğne ucu kadar yer kuru kalmaması". Kuşku duyuyorum yardım edin lütfen 🙁

Okudunuz mu?  Bir yıl cenabet kalmışım günah mı

Tolga0506
Daha doğrusu ben boy abdesti alırken vücudumu hiç kuru yer kalmıyacak şekilde yıkadım ama abdestimin kabul olmamasından korkuyorum ne yapabilirim ?


Mü’min
Bu gelen vesvesedir. Böyle durumları umursamayın. Siz umursamadıkça şeytan bıkacaktır.

Allah herkesden razı olsun


Tolga0506
Peki ya aldığım abdest kabul olmamışsa? O zaman işlerimiz rast gitmiyormuş galiba ondan korkuyorum 🙂

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken birinin görmesi gusülü bozarmı

Kayıtsız Üye
zaten hiç kimse normal abdesti bile tam olarak doğru alamaz. Allah niyetimize göre değerlendirir.


Mü’min
Kabul olmaması için neden ne? Sen şartlara uygun abdest veya gusül alırsan neden kabul olmasın.

Allah herkesden razı olsun


merhaba808
Selamun aleykum,
Bu gece bende rüya görüp meni geldi sonra kalktım idrarımı yapıp 60 adım yürüdüm ve gusül abdestimi aldım. Banyodan çıktığım zaman şefaf bir sıvı geldi. Sonradan bende bir şekil vesvese oluştu. Yok gusül den sonra bir daha meni geldiyse, yok temizlenmemişsem, yok dualarım, namazlarım kabul olmazsa. Şeztanı sevindirmeyim diyorum ama sonra yine düşüniyorum acaba gerçekten sonra yine meni geldi mi gelmesi mi? Iç çamışırıma da baktım ama gusül den sonra mendil koymuştum içine mezi bulaşmasın diye. Hep soruyorum kendime acaba Allah swt yinede ibadetlerimi kabul eder mi? Vesvese diyip boş versem bile mi? Belki de gerçekten gusül den sonra meni gelmiş olamaz mi?

Okudunuz mu?  Gusülde tırnak temizliği

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Onca şeyden sonra meni gelmez gelse de önemli değil.


туиа
Ben gusül abdestini sol ayakla abdest yerine girip besmele çekip avret yerlerini dikten sonra . 3 kere ağza 3 kere burnuma su veriyorum ve kuru yer kalmayacak şekilde heryerimi yıkıyorum ve sağ ayakla abdest yerinden çıkıyorum hocam bu şekilde gusül abdesti kabul olur mu ve doğru mudur ben böyle öğrendim ve uzun zamandır böyle yapıyorum hocam cevaplarızı bekliyorum …

Okudunuz mu?  Gusülde burna su vermenin derecesi

ACİLSERVİS
Evet guslün olur

ama görülüyorki farz ve sünnetleri bilmiyorsun. Muhakkak farz ve sünnet nedir ve guslün farz ve sünnetleri nelerdir bunları ilmihalden okumalısın.


gusül abdesti aldıktan sonra gelen vesvese, gusulden sonra meni geldi vesvesesi, sırt gusül abdest

Bu kategoride yer alan Gusül abdestinde kulak delikleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti aldıktan sonra gelen vesvese Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.