Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:21
sizden09
Abone

Hz.Musa Kelîmullah’ın Ailesi

Hz.Musa Kelîmullah’ın Ailesi

Mü’min
Esselamu Aleykum Ve Rahmetullahi Ve Berekatuh

Arkadaşlar Hz. Musa Kelimullahın ailesini merak ettim ve internette biraz araştırma yaptım fakat, hep yahudi inancına göre yazılar vardı. Sorum şu; Hz. Musa Kelimullah’ın Eşi , Kızları Veya Oğulları varmıydı? varsa isimlerinide biliyorsanız yazın lütfen.

Allah herkesden razı olsun 🙂

Okudunuz mu?  Bayanı beğenmesiyle nasıl tanışılmalı,nasıl helal konuşma olmalıdır?

Cevap: Hz.Musa Kelîmullah’ın Ailesi

Şem’a
Hz. Musanın kısaca hayatı (Ailesi)

Musa (as) İsrâiloğulları’na gönderilen ve kendisine Tevrat indirilen peygamberdir.
İslâm’da. Hz. Mûsâ, Kur’ân-ı Kerîm’in otuz dört sûresinde 136 yerde zikredilmektedir ve Kur’an ile sahih hadislerde geçmiş peygamberler arasında kendisinden en çok söz edilen peygamberdir. Kur’an’da Hz. Mûsâ’nın nesebinden bahsedilmemekte, diğer İslâmî kaynaklarda nesebi Mûsâ b. İmrân b. Kahes b. Lâvi b. Ya’kūb tur.

Okudunuz mu?  Burun Kanaması Yüzünden Namaz Kılamıyorum

İslâmî kaynaklarda yer alan bilgilerin çoğu yahudi dinî literatüründe bulunmaktadır. Kur’an’da onun dünyaya gelişi, saraya intikali, Medyen’e gidişi, peygamber olarak seçilişi, İsrâiloğulları’nı kurtarmak için Firavun’a gönderilişi, Firavun’la mücadelesi ve İsrâiloğulları’nı Mısır’dan çıkarışı, Sînâ’da ilâhî emirleri alışı, çöldeki olaylar ve İsrâiloğulları’na rehberlik edişi anlatılmaktadır. Kur’ân-ı Kerîm, Mûsâ’nın dünyaya geldiği dönemde Mısır’ın ve İsrâiloğulları’nın durumunu naklederken Firavun’un halkını çeşitli zümrelere böldüğünü, bir kısmını güçsüz bulup baskı ve zulüm yaptığını, erkek çocuklarını öldürüp kız çocuklarını sağ bıraktığını bildirmektedir (el-Bakara 2/49; el-A’râf 7/141; İbrâhîm 14/6; el-Kasas 28/4).

Okudunuz mu?  Dinimizde sevgili olmak diye birşey varmı ?

Hz. Mûsâ’nın kaza ile bir Mısırlı’yı öldürmesi olayı Kur’ân-ı Kerîm’de ve diğer İslâmî kaynaklarda da geçer. Bir Mısırlı ile kavga eden İbrânî’ye yardım ederken Mısırlı’nın ölümüne sebep olur. Pişman olarak affedilmesini diler ve Allah da onu affeder. Bir gün sonra başka bir Mısırlı ile kavga eden İbrânî’nin tekrar kendisinden yardım istemesi üzerine Mûsâ ona haksız olduğunu söyleyince bu defa Mûsâ’nın bir adam öldürdüğünü ifşa eder. Mısır’ın ileri gelenleri Mûsâ’yı öldürmek için plan yapar. Bunu haber alan Mûsâ oradan kaçar ve Medyen’e gider. Medyen suyunda iki kıza hayvanlarını sulamada yardımcı olur. Kızların babası Hz. Mûsâ’yı çağırıp başından geçenleri dinler, ona emniyette olduğunu ve sekiz yıl çalışması karşılığında kızlarından biriyle evlenebileceğini söyler. Mûsâ bu teklifi kabul eder ve orada kalır (Tâhâ 20/40; el-Kasas 28/15-28). İslâmî kaynaklara göre hakkında ölüm kararı çıkınca nereye gideceğini bilemeyen Mûsâ’ya bir melek yol göstermiş ve onu Medyen’e götürmüştür. Mısır’dan sekiz günlük mesafedeki Medyen’e varan Mûsâ peygamber Şuayb’ın kızlarından Safura ile evlenmiş ve Medyen’de on yıl kalmıştır (a.g.e., s. 132-134).

Okudunuz mu?  Ahirette en büyük cezayı kim çekecek

< Hz. Musa’nın iki eşinden bahsedilir.
İlki, Habeşli (Kuş) Prenses Adonya‘dır (Tharbis). Mısır günlerinde Habeşistan’a ordu komutanı olarak gönderilen Hz. Musa’yı Meru şehri kuşatmasında gören prenses, Hz. Musa’ya tutulmuştur. Hz. Musa da şehrin alınmasına yardımcı olması karşılığında ona evlenme vaadinde bulunmuş; şehrin düşmesinin ardından da kendisi ile evlenmiştir.
Diğeri ise Tsipora‘dır. Ülkemizde Safure olarak kızlara isim olarak konmaktadır. Hz. Şuayb’ın (Yahudilerde Yitro) kızıdır.
Hz. Musa’nın Gerşom ve Eli’ezer adında iki oğlu vardır. Her ikisi de Şuayb’ın kızı Safure’den doğmuştur.
nuharslantas >


Cevap: Hz.Musa Kelîmullah’ın Ailesi

Mü’min
Allah razı olsun 2 çocuğu var ikiside erkek, yani kız çocuğu yok. Doğru anladım değil mi?

Okudunuz mu?  Görümcem yuvamı yıkmak istiyor bunun için bir dua istiyorum

hz musanin ailesi, Hz. musa kaç cocugu var, hz musanın çoçukları

Bu kategoride yer alan Cami de sünnet namazları ve namaz kılarken yer değiştirmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Musa Kelîmullah’ın Ailesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.