Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:53
missa7
Abone

Anne ile tartışmak

Anne ile tartışmak

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Annemle çok tartisiyoruz. Kendisinden özür diliyorum ardindan ama icim pek rahat olmuyor. Cennet annelerin ayaklari altindadir derler ne de olsa. Sizce ne yapmaliyim?
Genelde cabuk agresiflesen bir yapiya sahibim. Abdest alinmasinin tavsiye edildigini okumustum, rahatlatiyorda çok sükür. Baska ne yapabilirim?
Ve bu durum ile alakali bir seyler diyebilirmisiniz?

Okudunuz mu?  Zinaya yaklaşmak ne demek

Simdiden herkesten Allah razı olur insaAllah..


Cevap: Anne ile tartışmak

Darusselam
Anne seni harama teşvik etmedikçe annene öf bile diyemesin.annenin rızası ALLAH,ın rızasıdır.


Cevap: Anne ile tartışmak

hokucu
Anna babaya itaat dinimiz açısından çok önemli bir konu. Ama günümüzde ebeveynlerle tartışan evlatlar çok fazla..yanlış ama ben de çok sık tartışırım. Çünkü zaman değiştikçe düşüncelerde değişiyor. Konu ile bir alakası yok ama şöyle bir örnek vermek isterim:

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Kedisi Müezza

Eski zamanlarda çocuklar babalarının karşısında değil yatmak(TV izlemek için yapılan uzanma) hiç kıpırdamadan oturur vaziyette dururlarmış. hatta babalar kendi babalarının yanında çocuklarını bile sevemezlermiş saygı diye.

sizce şimdi de öylemi..bence hayır.

çocuklar şimdi ebeveynlerinin karşısında kafalarına göre duruyorlar..hatta öyle ki baba veya anne oturur vaziyette iki büklüm evlat boylu boyunca uzanmış.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti aldıktan sonra ağızda saç olması

yani haliyle zaman değiştikçe saygı hürmet anlayışları da değişiyor. işte günümüzde ebeveynlerle tartışma işte bu anlayış değişikliğinden geliyor.

Bu kategoride yer alan Hz. Yusufun özellikleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne ile tartışmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.