Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:42
Sohbet
Yönetici

Ahiretin Çöpçüleri : Kul hakkı yiyenler

Ahiretin Çöpçüleri : Kul hakkı yiyenler

hokucu
Selamun aleyküm mumsema.com ve değerli kardeşlerim

Biliyorum başlık biraz tuhaf geldi. Kısaca özetleyim. bana ve eski nişanlıma, nişanlı kaldığımız zamanda eski nişanlımın can arkadaşım dediği bir kişi tarafından dolandırıldık. benden 250, eski nişanlımdan da 200 tl borç aldı geri vereceğim diye 2 yıl oldu verecek.:)

derken bu kişi eski nişanlım benden ayrıldıktan sonra bu kişi tarafından bir kere daha dolandırılmış. yine aynı yolla ve bu sefer meblağ 20000 TL civarı.

Okudunuz mu?  Canım Sıkılıyor! Boşluktayım!

aslında bizim ve eski nişanlıımın saflığıydı. içkisi,kumarı olan ahlaksız bir adama kendini acındırdı diye borç verdik. neyse?

çok üzülüyor ve hayıflanıyordum. çünkü yapılan hareket benim çok kanıma dokunmuş ve eğrııma gitmişti..meblağdan öte aptal yerine konmak insanı derinden sarsıyor.(ama eski nişanlıma daha çok üzülmüştüm çünkü onu daha beter dolandırmış..Allah korusun cümlemizi)

Okudunuz mu?  Hayattan cok sıkıldım hic bir sey zevk vermiyor diyorsan oku!

ama dün düşündüm.aslında bu çocuk iyilik yapmış..:))

Ahirette Allah kul hakkında araya girmem diyor. Kaldı ki zaten benimde günahlarım var.yüklenecek bir aptal arıyordum. Rabbim o aptalı bana gönderdi ki günahlarımı yüklensin diye. Yine de Allah bilir de iyi ameli yok gibi bir şey dolayısı ile sevap da yok. tabi hesaplaşmak için sevaptan alamayacağıma göre bende günahlarımı yıkacağım ona

Okudunuz mu?  Baba-evlat Hakkı

İşte bunlar ahiret çöpçüsüdür bana göre..Düşünün sizin artıklarınızı yüklediğiniz birisi ve bu artıklar ancak yanarak yok oluyor. Dünyadaki gibi geri dönüşüm v.s. olmuyor.

Allah bu ahmakları yarattı ki biz müslümanlara sigorta olsun. Bizler elbet günahlar işliyoruz ve bu günahların öteki tarafta affolup affolunmayacağı muallak. Yanlız Allah bilir. İşte bu durum için yine yüce rabbim adeta sigorta gibi bu ahmak insanları yaratmış ki, kul hakkı yapıp bize günahlarımızı yüklensinler diye..

Okudunuz mu?  Besmele Nedir? Kısaca Anlamı

Tabi bu demek değil ki "ohh biz günahları işleyelim bile bile,tevbe etmeyelim.sonra da kul hakkını yiyen adam yüklensin". bu düşünce de kendi ahmaklığımız olur ve Allah muhafaza durumumuz çok vahim olur. Biz kul olarak üzerimize düşeni eksiksiz yapacağız..sonrasında takdir Allahındır.

Okudunuz mu?  Mescid adabı: Caminin içinde ve dışındaki adaplar (istek)

İşte böyle fena ve acı birşeydir hak yemek.

tabi yine de Allah bilir ama aşağıdaki söz buna işaret ediyor:

"Üzerinde kul hakkı ile ölen kimse;Sevaplarından bir kısmını vererek kul hakkını öderse, Cehenneme girmez. Sevapları yoksa, kul hakkı olanın günahlarının bir kısmını yüklenir."

Okudunuz mu?  Besmelenin anlamı ve önemi

Alıntı adresi : https://www.forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/160349-hic-hatirlamadigimiz-veya-odeme-imkani-olmayan-kul-haklari.html

yani demem o ki;
– Allah kimseyi dolandırmasın ve mağdur etmesin
– Dolandırılan kimse de fazla üzülmesin.çünkü bilsin ki aslında öteki tarafa "kasko" gibi sigorta kazandı.
– Ne olursa olsun Allah hepimize, başımıza gelen en zorlu kul hakkını affetme dirayeti ve yetisi versin.(çok zor ama Allah’ın en sevdiği amellerden olduğunu duymuştum.)

Okudunuz mu?  Helak olan kavimlerden bilgiler

– EN ÖNEMLİSİ : BİR SAKIZ BİLE OLSA ALLAH BİZİ KUL HAKKINA GİREN TARAFTAN EYLEMESİN. YANİ KİMSENİN HAKKINI ÇALDIRMASIN,YEDİRMESİN.

– Allah Azrail aleyhisselam’ı canımızı teslim almaya gönderdiğinde; O mübarek meleği sıfır kul hakkı ve sıfır hayvan hakkı ile tertemiz karşılamayı nasip eylesin.

Hakkınız helal edin.başınızı ağrıttım. Ama paylaşmak istemiştim.

Okudunuz mu?  Üzülme... (üzüntü ile ilgili resimli güzel bir yazı)

Cevap: Ahiretin Çöpçüleri : Kul hakkı yiyenler

hokucu
Yukarıdaki mesajımı okuduğumda bir yeri yanlış yazdığımı farkettim. çok özür diliyorum.Siz de bağışlayın. Rabbim de bağışlasın inşAllah.

yazımın sonlarına doğru "Allah kimseyi dolandırmasın ve mağdur etmesin" şeklinde bir yazı yazmışım. Anlatmak istediğim durum için bu cümle aklıma gelmişti. Bu yanlış anlaşılmaya müsait (Haşa) (Yüce Rabbim kulunu dolandırmaz) bir cümle olmuş. az önce okuyunca farkettim ama yazımı değiştirme zamanını kaçırdığım için değiştiremedim ben de buraya yazmayı uygun gördüm.

Okudunuz mu?  Unutulan sünnetler nelerdir?

o yazığımı;

"Allah kimseyi dolandırıcı ve sahtekar ruhlu ahlaksız insanların oyunlarına düşürmesin ve mağdur etmesin inşAllah"

diye düzeltiyorum. Yanlış için tekrar özür dilerim.iyi geceler.


kul hakkının dünyadaki cezası, dunyada dolandirilan ahirette ne yapar, malı dolandırılan bir kişinin ahirette alacağı

Bu kategoride yer alan Kurşun dökmenin dinimizde yeri var mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahiretin Çöpçüleri : Kul hakkı yiyenler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.