Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:41
Hadisler
Yönetici

Hesapsız ve azapsız cennete girecek 70 bin kişi hakkında hadisler?

Hesapsız ve azapsız cennete girecek 70 bin kişi hakkında hadisler?

Cömert Oğuz
Kimler sorgusuz sualsiz cennete girecek?

İmam Ahmed b. Hanbel… Ebû Hüreyre’den rivayet ett ki; Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Aziz ve Celil olan Rabbimden dilekte bulundum. Bana ümmetimden yüzleri dolunay gecesindeki ay gibi parlak olan yetmiş bin kişinin (hesapsız olarak) cennete gireceğimi vâdetti. Daha fazlasını istedim. Bunu yetmişbin kat arttırdı. Ben: Ya Rab, eğer ümmetimin muhacirleri bu kadar yoksa ne olacak? diye sordum. Öyleyse bu arabilerle tamamlarım diye cevap verdi.

Okudunuz mu?  Sünnet Olmanın Hikmet ve Faydaları

İmam Ahmed b. Hanbel… Ebubekir es-Sıddik’tan rivayet etti ki; Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmştur: (Ümmetimden) yetmiş bin kişinin hesap vermeksizin cennete girecekleri (müjdesi) bana verildi. Onların yüzleri dolunay gecesindeki ay gibidir. Kalpleri bir adamın kalbi üzerindedir, (yani gönülleri beraberdir.) Aziz ve Celil olan Rabbimden, bunların sayılarını artırmasını diledim. Her bir kişiye yetmiş bin kişi daha ekledi. Ebubekir (r.a.) dedi ki: Ben bunun kentliler aleyhine olacağını düşündüm, göçüp badiyeye gittim.

Okudunuz mu?  Mümin ile kafirin yedikleri kaç bağırsak doldurur?

Cevap: Hesapsız ve azapsız cennete girecek 70 bin kişi hakkında hadisler?

Şem’a
sorular başlığına açılmış ama sadece hadisler paylaşılmış ben soru göremiyorum?

Hadis konu paylaşımı yapacaksanız az yorum ekleyerek hadisler başlığına açmalısınız: https://www.forumduasi.com/sunnet-hadis/


azapsiz cenneye girecek 70 nin kisi

Bu kategoride yer alan Allah bir kulu sevdimi... hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hesapsız ve azapsız cennete girecek 70 bin kişi hakkında hadisler? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.