Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:38
sizden1
Abone

Duayı uç kere tekrarlamak acil

Duayı uç kere tekrarlamak acil

Poaak
Bahsettiğim mesela namaz sonrası dua edeceğim duada ettiğim her istekte bunu üç defa tekrarlardim.Bidat mi?Bidat se benim şimdiye kadar yapmış olduğum dualar ve tevbeler boşa mı gitti?


Cevap: Duayı uç kere tekrarlamak acil

Poaak
Bahsedilen tekrar etme galiba dua bittikten sonra aynı duayı bir daha etme. Ama ben usengecligimden boyle yapmadım ne yapmam lazım?

Okudunuz mu?  Meni bulaşmış kıyafeti giymek gusle zarar verir mi? Yeniden yıkanmak gerekir mi?

Cevap: Duayı uç kere tekrarlamak acil

Poaak
Lütfen cevaplayın lütfen


Cevap: Duayı uç kere tekrarlamak acil

ebuammara
Hz. İbnu Mes’ud (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) duayı üç kere yapmaktan, istiğfarı üç kere yapmaktan hoşlanırdı." (Ebû Dâvud, Salât 361, (1524).

Okudunuz mu?  Eşim yurtdışında ben kendimi yalnız hissediyorum bana yardım edin?

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ısrar ve tekrar tavsiye etmektedir. Bu rivâyet, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’ın, dua veya istiğfar ettiği zaman üçer sefer tekrarladığını göstermektedir.


Poaak
Yani bu durumda sıkıntı yok öyle mi?Bu hadis dua ettikten sonra yi kastetmiyormu?


ebuammara
Kardeşim , mesela Allah (c.c) ` ım beni affet diye istiğfar ediyorsun üç kere tekrarlamak ve ya Allah (c.c) ` ım bana hayırlı bir eş ver diyorsun üç kere tekrarlamak güzeldir Peygamber Efendimiz (S.a.v) böyle tavsiye ediyor . allah-u Alem .

Bu kategoride yer alan Döner Yasin nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Duayı uç kere tekrarlamak acil Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.