Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:25
sizden96
Abone

Küfre sebep olmuş olabilirim

Küfre sebep olmuş olabilirim

Poaak
Çok yanlış şeyler yapmış olabilirim yengemle uğraşıyordum ağzından galiba küfür çıktı. Abime müslüman mısın dedim sinirli iken değilim dedi.Bu insanları uyarmak benim sorumluluğum mu?Dinlerine bir zarar gelmiş midir? Lütfen benim için önemli.


Cevap: Küfre sebep olmuş olabilirim

Şems-i Tebriz
Önce kendi imanınla ilgilen.Kendini düzelt daha sonra başkalarını.Hala bu tür sorular kafandaysa çok eksiksin demektir.Kendin bu kadar eksikken nasıl başkaları seni dinlesin?Doğru düşün…Unutma doğru düşünen kendini kötü hissetmez ve kolay kolay hata yapmaz…Uzaklaş biraz çevrenden başka şeylerle ilgilen…Kitap oku,yazı yaz,çık dışarı hava al….İnsanları uyarmak için illa sözlerinle dine çağırman gerekmez.Bırak sana bakıp imrensinler öyle biri ol…

Okudunuz mu?  İçki içilen bir mekanın işi yapılırmı kazanılan para harammı

Küfre düşmüş olabilirim

Poaak
Bugün ben kötü bir gün geçiriyorum.Artık o kadar fazla daraldım ki ağladım çok bunalım var bende.Annem benim küfre düşürücü şeyler söyledi derdimi ona anlattım. Sonra telefona bakmak küfür olabileceğini düşündüm yinede baktım. Namaz kilmadan öylece oturmak günah olabilir ben şuan oturuyorum. Ben ne yapacağım? Gerçekten acayip daraldım. Ailemle mesela muhabbet etmek istiyorum ama onlar küfre düşmüş olabileceğinden konuşmuyorum. Konuşabileceğim arkadaşım da yok. Hergun küfre düşmüş olabilirim diye tövbe ediyorum ama artik dayanamıyorum.Çok daraldım,küfre bile düşmüş olabilirim.Annem babami aradı bende benimle ilgilensinler diye bir şey demedim.Küfre düşmüş olabileceğim halde durdum bu başka şeyler oldu o yüzden.Daha neler var.Ne yapayım? Azıcık rahatlamak,sakinleşmek istiyorum.

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre namazda iken dil ile telaffuz etmeden içinde bir yazı okumak namazı bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfre sebep olmuş olabilirim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.