Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:45
missa7-2
Abone

Tenasül uzvunu yıkamak orucu bozar mı ?

Tenasül uzvunu yıkamak orucu bozar mı ?

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm. Oruca niyetimi ettim bir süre zaman geçti ve ezan okundu. bir süre sonra ben lavaboya gidip küçük abdestimi yaptım ve dalgınlıkla tenasül uzvumu yıkadım. çünkü normalde iç çamaşırıma idrar bulaşmaması için yıkarım ama oruçluyken kuru peçete ile silerim. Bu şekilde orucum bozulmuş mudur ? ve ayriyetten bir sorum olarak Ezan okunduktan sonra gün açmadan oruca niyet edilebilir mi ?

Okudunuz mu?  Kur-anda adı geçen peygamberlerin şema içinde gösterimi

Cevap: Tenasül uzvunu yıkamak orucu bozar mı ?

arifselim
Aleykum selam. Oruçluyken cinsel organlarını ellemekten veya yıkamaktan dolayı oruç bozulmaz bu konu için rahat olsun. Temizliğini de her zamanki gibi hem su ile hemde peçete ile yap. Öğlen olmadan bir saat öncesine kadar ramazan orucuna niyet edebilirsin yeterki orucu bozacak bir şey yapmış olmayasın.

Okudunuz mu?  Uyurken kına yakılması

Cevap: Tenasül uzvunu yıkamak orucu bozar mı ?

Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim kardeşim. İçim rahatladı Allah Razı Olsun…


Tenasül Uzvunun İçine Su Kaçarsa

Bu kategoride yer alan Babam beni zorla evlendirmek istiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tenasül uzvunu yıkamak orucu bozar mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.