Anasayfa
26 Mart 2023, 13:51
sizden91
Abone

13 yaşındayım orucumu bozdum

13 yaşındayım orucumu bozdum

HasanEmir
ben 13 yaşındayım ve orucumu bozdum maalesef. çok pişmanım. sahurdan önce saat 12 gibi karnım çok ağrıyordu hemen yattım uyudum. Bu arada ben konyadayım sahur 3.30 gibi bitiyor. annem 2.30 gibi kaldırdı ama hala karnım ağrıyordu annemin yaptığı tostu yedim birazda su içtim ama az. karnım ağrıyodu çünkü. karnımın ağrısı ve uykususuzluk sebebi ile hemen yattım. Yatarken su içeceğim diyordum ama hemen uyuyuvermişim. Sabah kalktım ateşler içerisindeyim yüreğim yaniyodu resmen. Dayanmaya çalıştım 1 saat dayandım ve maalesef su ile orucumu bozdum. Rüyalanma yaşamıyorum ama meni geliyor. Ne yapmam gerek. Hanifi mezhebindenim ama orda 61 gün ben şafi olmak istesem olur muyum? yardım edin çok pişmanım bozduğum için çok rahatsızım

Okudunuz mu?  Karı ve koca ilişkiye girmesi dinimizce günah mıdır

Cevap: 13 yaşındayım orucumu bozdum

AmiralBristol
Eğer gerçekten bir rahatsızlığın var ise keşke bunu ailenle bir tartışsaydın belki doktor önerisi ile oruç tutmayabilirdin. Rüyalanma ve boşalma yaşanmadan meni zor gelir. Meni fışkırarak ve zevk vererek çıkar.


Cevap: 13 yaşındayım orucumu bozdum

HasanEmir
Öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Mastürbasyon nefsime yenik düşüp yapıyorum ve evet dediğiniz özelliklerde çıkıyor. Karnım ağrıdığında teravih namazından sonra Gece 12 gibi başladı. Nasıl olsa geçer düşüncesi ile takmamaya çalıştım. Sahurda da karnım ağrıdığı için fazla su içemedim. Sabah kalktığımda inanılmaz derece yüreğim yanıyodu dediğim gibi. Kefaret ödemeden direk kaza orucu tutsam olur mu? Şafii olurum bunun için.

Okudunuz mu?  Bu durumda gusül gerekir mi?

Cevap: 13 yaşındayım orucumu bozdum

arifselim
Geçmiş olsun. Oruçluyken bilerek meniyi getirmek yani mastürbasyon yapmak orucu bozar ve bir gün kaza gerektirir. Rahatsızlanıp oruç tutamayacak duruma gelirsen o zaman orucunu bozabilirsin. Bunun içinde kefaret değil sadece bir gün kaza tutman gerekir.

Okudunuz mu?  Dua ederken daima gözümden yaş geliyor

Kayıtsız Üye
14 yaşındayım öğlen çok susadım su içtim sonrada yemek yedim 61 gün oruç tutmak zorundamıyım ?


arifselim
Ergenliğe girmiş olan birisinin bilerek ve geçerli bir mazeret olmadan orucunu bozması haramdır. Hanefilere göre bunun cezası 60 gün kefaret ile bir gün kaza etmektir. Ergenliğe girmiş olan birisinin dikkatli olması gerekir.

Bu kategoride yer alan Haram işlerkerken Allah'ı zikretmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

13 yaşındayım orucumu bozdum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.