Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:41
sizden07
Abone

Adet öncesi kahverengi akıntı orucu bozar mı.

Adet öncesi kahverengi akıntı orucu bozar mı.

Feramus53
Adetime 16gun var kahverengi akıntım oluyor oruca bu durumum engel mi.uc aydır böyle bir durumdayım .


Cevap: Adet öncesi kahverengi akıntı orucu bozar mı.

arifselim
İki adet dönemi arası 15 gündür. Normalde bu akıntı adetten sayılmaz. Adet kanaması olduğundan emin olana kadar orucuna devam edebilirsin.

Okudunuz mu?  Böyle olması insaın cünüp yaparmı ?

Cevap: Adet öncesi kahverengi akıntı orucu bozar mı.

Feramus53
Tam olarak adet olana kadar yanı ayın 26 sına kadar orucumu tutabilirim yada ayın 16sında 15gun dolduğu için bugünden itibaren gelen lekelerden dolayı orucu bırakmalıymışım….


Yorum: Adet öncesi kahverengi akıntı orucu bozar mı.

Kayıtsız Üye
Merhaba öncelikle buradan sorularimiza yanit verdiniz için Allah razı olsun hepinizden.Acikcasi kafam çok karisti bir yerde okudum ki adet gunu yakinken gelen akintilar adetten sayilir diye okurken bir yerdede değil diye okudum.Etrafimdaki kisilerde bu konuda bilgisiz yok oyle sey diyorlar.Bende de nolmal gunde sari akinti geliyor ama gunume 1 hafta kala renk koyulasiyor ve karin agrim basliyor.Bu sure adetten mi sayilir.Tam karnim agridiktan 1 hafta sonra gercekden de adet goruyorm.Ramazan ayindan dolayi bu konuya çok taktim ozellikle de kafaret tutacagim ramazan sonrasi bu yuzden dogrusunu ogrenmek istiyorum.

Okudunuz mu?  Allah Engellileri Neye Göre Yarattı

arifselim
Merhaba. Adet günlerini biliyorsan yani adet kanamalarının tam olarak bir düzeni varsa adetten önce gelen bu akıntılar adetten sayılmazlar. Tam olarak bu adettir dediğin akıntılar adetten sayılır. Çünkü her kadın adet akıntılarını diğerlerinden ayırt edebilir.


Kayıtsız Üye
Adet imden 4 gün önce kahve rengi akıntı geliyor sonra normal 2 gün geliyor sonra 5.6 gün kahve rengi geliyor adetimin ne zaman başladığını ne zaman bittigi i bilemiyorum iki adet arasında 10 gün temiz olmadığımı hissediyor kaza oruçlarını tutamıyorum bana yardımcı olurmusunuz

Okudunuz mu?  Neden Bir Çok Ümmet Olarak Yaratıldık

arifselim
Adetin en uzun süresi 10 gündür. On günden sonra gelen akıntılar özür hükmünde olur. İki adet arasındaki temizlik süresi ise en az 15 gün olmalıdır. Adetten hemen önce gelen akıntılar normalde adetten sayılır ve akıntı şeklinden bir kadın bunun adetten olup olmadığını bilmelidir.

Okudunuz mu?  Tuvaletten sonra meni gusül almam gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Merhabalar.
Adetim gecikti 18 gün fakat orucun 2 inci günü kahverengimsi pembemsi bir akıntı geldi hala az az devam ediyor. Bende adet oluyorum diye orucu tutmadım 2 gündür. Adet belirtileri var fakat kasıklarım ağrıyor ama sadece normalde olduğu gibi kanama yok. Orucumu tutayım mı makbul olur mu ?

Okudunuz mu?  İstimnadan sonra gusül

Ensar
Hanefı mezhebine göre adet en az 3 en fazla ise 10 gündür. 10 günü aşarsa artk istihaze/ özür olmuş olur ve düzenli âdeti olan bir kadının adet dönemi öncesinde gördüğü lekelenmeler adet hükmünde kabul edilir ve o andan itibaren âdet günü sona erene kadar adetli sayılır lekelenmelerin olduğu günlerde de namaz kılamaz ve oruç tutamazsınız.

Okudunuz mu?  Sevilen sayılan ve espritüel biri olmak için dua var mı?

adet öncesi kahverengi akıntı orucu bozar mı diyanet, adet öncesi kahverengi akıntı orucu bozar mı, kahverengi akinti orucu bozarmi

Bu kategoride yer alan İsrail kelimesinin anlamı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet öncesi kahverengi akıntı orucu bozar mı. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.