Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:25
sizden96
Abone

Necis iken niyet edilirmi

Necis iken niyet edilirmi

samet50
selamun aleyküm hocam necis iken oruca niyet edilirmi


Cevap: Necis iken niyet edilirmi

arifselim
Aleykum selam. Necis ikenden maksadın nedir bilmiyorum ama sanırım cünüp iken demek istiyorsun. Cünüp iken kişi necis olmaz sadece yıkanması gerekir. Cünüp halde de oruca niyet edilebilir. Ama bir vakit namaz geçirmeden gusül abdesti alınması gerekir.

Okudunuz mu?  Çamaşırdaki Islaklık İçin Gusül Abdesti Alınmalı Mı

Cevap: Necis iken niyet edilirmi

samet50
hocam necisten kastım diyelimki eşofmanımızda bir pislik var yada idrar bulaşmış bu şekilde niyet edilirmi bunu soruyorum


Cevap: Necis iken niyet edilirmi

arifselim
Evet kardeşim bu durumun niyet etmekle bir ilgisi yoktur. Bu şekilde edilen niyet geçerlidir. Ama namazdan evvel temizlenmesi gerekir.

Bu kategoride yer alan Kavga esnasında erkeğin bu evlilik bitti demesi sarih boşama sözü müdür? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Necis iken niyet edilirmi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.