Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:25
sizden96
Abone

Kaza edilen namaz ve oruç sevap getirir mi?

Kaza edilen namaz ve oruç sevap getirir mi?

yalanhayat
Aklıma takılıyor mesela özel durumlar oluyor ya hani işte kadının özel durumu abdest alırken yanlışlıkla boğaza su kaçması zamanında ramazanda oruç tutmamış ama sonra kaza eden insan sevap alabilir mi sonuçta bu durumlardan bazıları elde olmayan şeyler bide bazı insanlar yolcu diye oruç tutmuyor seferi diye ama bazıları da tutuyor bunun hükmü nedir

Okudunuz mu?  Namaz Kılmak İstiyorum ama kılamıyorum

Cevap: Kaza edilen namaz ve oruç sevap getirir mi?

arifselim
Kaza edilen oruçlarda sevap vardır. Seferi iken namazların farz olması değişmez ama oruç konusunda serbestlik vardır. Eğer zorlanmaz ve tutarsa daha hayırlıdır ama tutmak mecburiyeti de yoktur.

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre namazda iken dil ile telaffuz etmeden içinde bir yazı okumak namazı bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaza edilen namaz ve oruç sevap getirir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.